Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 392 kadrolu işçinin yevmiye ücretlerine sosyal haklarda dâhil olmak üzere yüzde 12,5 zam yapıldığını açıkladı. 

Yüzde 12,5 Zam

Törende yaptığı değerlendirmede Trabzon Büyükşehir Belediyesi personelinin 77 farklı kurumdan toplandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, özetle şunları kaydetti: “6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında büyükşehir belediyesine donüşüm sonucu Trabzon il belediyesi, il özel idaresi, 18 ilçe belediyemiz ve 57 belde belediyesi olmak üzere toplam 77 kurumunun personelinden Trabzon Büyükşehir Belediyesi oluşmuş ve bağlı kuruluşu olan TİSKİ Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Bu yasa gereği olan uygulama sonucu 82 tür yevmiye ortaya çıkmıştır. Yevmiyelere bugüne kadar da bugüne kadarki çalışmalarda da kademeli olarak zam yapılmıştır. Bugün imza altına almakta olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi iki yıl sürelidir. 15 Şubat 2018 ile 14 Şubat 2020 arasını kapsamaktadır. 

Bugün itibariyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 143 kadrolu işçi personel arkadaşımız ve TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde de 172 kadrolu işçi personel arkadaşımız bulunmaktadır. Toplamda 392 çalışma arkadaşımız vardır. Toplu sözleşme ile 15 Şubat 2018 tarihi itibari ile tüm sosyal haklara da olmak üzere yevmiyelere yıllık ortalama yüzde 12,5 oranında zam yapılmıştır. İlaveten söylediğim sosyal haklara zam yapılması beraberce gerçekleştirilmiştir. 

Mübarek Ramazan ayının ilk gününde bütün çalışma arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı şehrimiz adına tekrar teşekkürlerimizi ifade ediyorum. Gayretlerinin şehrimizin daha yaşanılabilir, halkın daha çok memnun olduğu, kendi yerel yönetimlerinin başarılı olmasını temin edecek olan bugünden sonraki sağlık sıhhat içindeki çalışmaları münasebetiyle de başarılar diliyorum.”  

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise değerlendirmesinde Başkan Gümrükçüoğlu 10 yıldır emekçiler adına sürdürdüğü özverili çalışmalardan ötürü teşekkür etti. 
 

Editör: TE Bilisim