Trabzon’da hizmete giren Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi, tecrübeli kadrosu ve son teknolojik ekipmanlarıyla şifa dağıtıyor
 
Trabzon da 20 yıldan beri hizmet veren, devlet ve özel hastanelerde çalışan 5 tecrübeli göz hastalıkları hekimi deneyimlerini birleştirdiler ve Kuzey göz hastalıkları merkezini hizmete sundular. Bölgemizin tam donanımlı tek göz hastalıkları merkezi olan Kuzey Göz ‘ün Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Can Kaya’ dan öğrenmek istedik. İşte Kaya ile yaptığımız o söyleşi;
 
Uzman Kadro
 
TAKA: Dr. Can Bey kurduğunuz merkezinizin uzman ekibini kısaca anlatır mısınız?
 
CAN KAYA: Op. Dr. Miraç Ali Yavruoğlu, Op. Dr. Engin Sözen ve Op. Dr. Kadir Durmuş ile birlikte 2007 yılından beri İmperial Hastanesi göz hastalıkları bölümünde çalışıyorduk. 2 yıl önce İmperial Hastanesinden ayrıldım ve Medicalpark hastaneler grubuna katıldım. Göz hastalıkları bölümünü genişleterek tekrar organize ettim. Yine 1 yıl önce Op. Dr. Özlem Akçay ’ı Haçkalıbaba Devlet Hastanesinden Medicalpark hastanesi göz hastalıkları grubuna kattık. Toplam 5 Göz hastalıklarında uzman ve alanlarında deneyimli kadromuzla Kuzey Göz çatısı altında, bilgi ve tecrübelerimizi en son teknolojik cihazlarla birleştirdik. Kuzey Göz Hastalıkları Merkezinin kısaca kuruluş hikâyesi budur.

 
Bilgi Ve Tecrübe
 
TAKA: Ekibiniz ve sizin Trabzon’da Göz Hastalıkları Uzmanı olarak hikâyenizden kısaca bahsedebilir misiniz?
 
CAN KAYA: İlk olarak Fatih Devlet hastanesinde 1998 yılında göz hastalıkları uzmanı olarak göreve başladım. 1 yıl sonra Op. Dr. Kadir Durmuş Trabzon numune hastanesinde görev yapmaya başladı.2007 yılında bugünkü İmperial Hastanesinde kurucu ortaklar olarak hizmete açtık.2008 yılında Op. Dr. Engin SÖZEN İmperial göz grubuna katıldı. 2015 yılında ise Op. Dr. Miraç Ali Yavruoğlu İmperial göz grubuna katılmıştır.Op. Dr. Özlem Akçay 2008 yılından beri başarılı olarak hizmet verdiği Haçkalıbaba Devlet Hastanesinden 2018 yılında ayrılmıştır.2018-2019 arası kendisi ile birlikte Medicalpark Yıldızlı Hastanesinde çalıştık ve başarılı hizmetler verdik. Kısaca çalışma hayatı hikâyesini özetlediğim biz 5 göz hastalıkları uzmanı olarak bilgi ve tecrübelerimizi Kuzey Göz çatısı altında birleştirmeyi planladık ve 2018 Nisan ayında başladığımız yolculuk yaklaşık 1 yıllık çalışmanın sonu olarak, 15 Haziran 2019 da Kuzey göz hastalıkları merkezimizi bölge halkının hizmetine açmış bulunuyoruz.

 
Trabzon Ve Bölgenin Eksikliğiydi
 
TAKA: Neden Kuzey Göz Hastalıkları merkezini açma ihtiyacı duydunuz?
 
CAN KAYA: 2007 yılında İmperialhastanesini açarak göz hastalıkları alanında da hizmet vermeye başladık. Göz hastalıkları teşhis ve tedavide ileri düzeyde çok sayıda teknolojik cihaz gerektiriyor. Bu donanımı genel amaçlı özel bir hastane çatısı altında sağlamak gerçekten çok zor. Bunu hastaneyi açtığımız o yıllarda gördük. O yıldan beri özlemini duyduğumuz ve Trabzon için büyük bir eksiklik olan Göz hastalıkları merkezinin kuruluş çalışmalarını 2018 yılı Nisan ayında doktor ekibimizle başlattık. Bir yıllık çalışmanın ürünü olarak Kuzey Göz Hastalıkları Merkezini Trabzon ve bölge halkının hizmetine sunmuş bulunmaktayız ve mutluyuz.

 
Sadece Trabzon Değil Bütün Bölge
 
TAKA: Bu merkezi hangi hedeflerle açtınız, amaç ve beklentiniz nedir?
 
CAN KAYA: Hedefimiz sadece Trabzon değil, Doğu Karadeniz ve yakın diğer illeri de Göz hastalıkları dalında kaliteli, donanımlıve teknolojik olarak üst düzeyde sağlık hizmeti verebilmektir. Bu amaçla yola çıktık.
 
Sağlık Turizmine Katkı Vereceğiz
 
TAKA: Sağlık turizmi konusunda planlarınız var mı?
 
CAN KAYA: Elbette, Bölge halkına hizmet vermeyi planlarken aynı zamanda komşu bölge ülkelerinden Gürcistan, Azerbaycan, İran başta olmak üzere, Arap ülkeleri ve Avrupa da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza da hizmet vermeyi planlıyoruz. Personel donanımımızı da o yönde oluşturduk. Tecrübeli tercüman ekibimizle sağlık turizmine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

 
Öncü Olacağız
 
TAKA: Vizyonunuz ve Misyonunuz nedir?
 
CAN KAYA: Misyonumuz, hasta güvenliği odaklı, kaliteli sağlık hizmeti, tıbbi etik kurallardan ödün vermeden halkımıza sunmaktır. Vizyonumuz, tıbbi etik ve bilimsel değerlere önem veren nitelikli kadromuz ve yetkin çalışanlarımız ile Türkiye de ve uluslararası düzeyde göz hastalıkları konusunda öncü bir sağlık kuruluşu olmayı amaçlıyoruz.
 
Bilimsel, Vicdani Ve Etik İlkelerden Ödün Vermeyeceğiz
 
TAKA: Kalite politikanız ve hedefiniz var mı?
 
CAN KAYA: Elbette ki en önemli hedefimiz kaliteden ödün vermemektir. Bu amaçla politikamız;
Hasta ve yakınlarının haklarını korumak, Hasta ve çalışanların memnuniyetini sağlamak,
Uluslararası düzeyde sağlık hizmetini yetkin bir kadro ile sunmak, Çağdaş teknolojiyi takip ederek kaliteli güncel sağlık hizmeti sunmak, Bilimsel, vicdani ve etik ilkelerden ödün vermeden çalışmak,
Bütün bunları sağlayarak kaliteli sağlık hizmetini en uygun maliyetlerle hastalarımıza sunmak.

 
Son Teknoloji Cihazarı İle Kaliteli Hizmet
 
TAKA: Kuzey Göz hastalıkları merkezi’nin hizmet alanını biraz tanıtabilir misiniz?
 
CAN KAYA: Merkezimiz 7 kat üzerine kurulan ve 3000 m² kapalı alana sahiptir. -1. Katta iki adet son teknoloji ile donatılmış ve genel anestezi vermeye uygun ameliyathanemiz bulunuyor. Zemin katta hasta kabul ve özel sigortalara hizmet veren danışman çalışanlarımız bulunmaktadır. Ayrıca geniş bir alanda hasta dinlenme ve bekleme salonumuz bulunmaktadır. 1. Katta idari birimler ve hasta bilgilendirme için ilgili birimler yer almaktadır. 2. Katta geniş bir bekleme alanına sahip Göz hastalıkları doktorlarının bulunduğu polikliniklerimiz bulunuyor. 3. Katta göz tetkik cihazlarımız bulunmaktadır. Excimer lazer ünitemiz, son teknoloji göz tomografisi (oct) cihazı, kornea topografisi cihazı, görme alanı cihazı, göz anjiyografisi ve ilaçsız anjio cihazlarımız bulunuyor. Ayrıca makula ödemi için tedavide kullanılan son teknoloji ürünü olan eşik altı argon lazer cihazımız hizmet veriyor. Glokom hastaları için cerrahi öncesinde kullandığımız SLT lazer cihazı hizmet veriyor.

 
Hastanemizde Tüm Ameliyatları Yapabilmekteyiz
 
TAKA: Ameliyathaneniz günümüz teknolojisine uygun hizmet verecek mi?
 
CAN KAYA: Elbette, iki ameliyathanemizde de göz ameliyatları için kullanılan son teknoloji arası mikroskoplarımız ve vitrektomi için kullanılan ileri teknoloji ürünü FAKO-VİTREKTOMİ cihazımız bulunuyor. Bu şekilde göz hastalıkları konusunda dünyada yapılabilecek tüm ameliyatları yapabilmekteyiz. Ayrıca keratokonus hastaları için durdurucu lazer tedavisinde kullanılan CXL hizmetimizde ameliyathanemizde bulunuyor.

 
Hasta Odaları En İyi Şekilde Donatılmış
 
TAKA: Yataklı servis katınız bulunuyor mu?
 
CAN KAYA: Evet, 5. Katımız VİP yatak hizmeti verebilecek şekilde donatılmış odalara sahibiz. Bu şekilde ameliyat sonrası ağırlayacağımız gece kalacak hastalara 5 yıldızlı otelcilik hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. En üst katımızda geniş bir alana sahip kafeterya ve dinlenme alanımız bulunuyor.
 
Kaliteli Sağlık Hızmeti
 
TAKA: Göz hastalıklarında hangi alanlarda hizmet vermeyi düşünüyorsunuz?
 

CAN KAYA: Merkezimizi, açarken göz hastalıkları içerisinde yer alan yaklaşık 18 aynı dalda uzman kadromuzun deneyim ve tecrübelerine göre hizmet sunmayı amaçladık. Bu amaçla her dalda sunulan hizmeti hekimlerimiz arasında paylaştırarak kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçladık. Bu şekilde göze ait ne varsa halkımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz.
 
Bölge Halkının Ekonomik Durumuna Göre
 
TAKA: Hastanenizin para politikası nedir? Ayrıca göz hastalıkları alanında hangi tedavileri yapmayı planlıyorsunuz?
 
CAN KAYA: Hastanemizde bölge halkının ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak bir ücret politikası uygulamayı amaçladık. Tüm halkımızın verebileceği düzeyde bir klinik ve ameliyat ücreti almayı planladık. Ayrıca göze ait ne varsa tüm branşlarda üst düzeyde göz hastalıkları dalında sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Bu konuda gerekli tıbbı donanım ve sağlık ekibine sahibiz.
 
Nakil İçin Alt Yapımız Hazır
 

TAKA: Merkezinizde göz nakli yapmayı da planlıyor musunuz?
 
CAN KAYA: Evet, merkezimizi kurarken bu konuyu da düşünerek planlamamızı yaptık. Keratoplasti yani kornea nakli için gerekli cihaz altyapımızı hazırladık. Bu konuda gerekli hemşire sertifikamızı da temin ettik. Bu şekilde alt yapımızı hazır hale getirdik. Kornea temini için gerek yurt içi gerek se yurtdışı merkezlerde bağlantılarımızı da tamamladık.
 
Bölge’nin En Büyük Ve En Modern Göz Merkezi
 
TAKA:  Daha önce de özel sağlık kuruluşlarında çalışıyordunuz. Tüm doktor arkadaşlarınızda neden ayrıca göz hastalıkları merkezi açmayı düşündünüz?
 
CAN KAYA: Evet hepimiz özel hastanelerde çalışmaktaydık. Fakat tam donanımlı ve üst düzey teknolojiyi içeren bir göz kliniğine yeteri kadar sahip değildik. Bu nedenle doğu Karadeniz’in en büyük ve en modern göz merkezini açarak, kaliteli ve üst düzey teknolojik cihazlarla hizmet verebilen bir sağlık hizmeti sunmayı amaçladık.
 
10 Milyon TL’lik Bir Yatırım
 
TAKA: Böyle bir merkezin yaklaşık maliyeti ne oldu?
 
CAN KAYA: Merkezimiz, cihazlarımız ve inşaat maliyeti ile birlikte yaklaşık 10 Milyon TL’lik bir yatırım bedeline ulaştı. Bu şekilde cihaz donanımı ve yatırım maliyeti ile merkezimiz bölgenin geniş bir alanına göz hastalıkları teşhis ve tedavisinde büyük bir eksikliği gidererek hizmet sunacağına inanıyoruz.
 
Anlaşmamız Var
 
TAKA: Kurumunuzun SGK ile anlaşması var mı?
 
CAN KAYA: Merkezimiz SGK ile anlaşmasını yapmış bulunuyor. Ayrıca çok sayıda özel sigorta şirketleri ve çok sayıda banka ile hizmet satın alma anlaşması için yazışmalarımızı yapmış bulunuyoruz.
 
Tedaviler Deneyimli Uzmanlar Tarafından
 
TAKA: Biliyorsunuz şehrimizden önemli sayıda hasta büyük şehirlere göz hastalıkları için tedavi olmaya gidiyor.  Bu konuda halkımıza ne söylemek istersiniz?
 
CAN KAYA: Bu mağduriyeti biliyoruz. Bu nedenle fiziki şartlarımızı ve cihaz donanımımızı buna göre planladık. Diyoruz ki;  göze ait hangi tedavi varsa merkezimizde deneyimli uzmanlarımız tarafından yapılabilecek. Hastalarımızın artık büyük şehirlere gidip maddi anlamda mağdur olmalarına izin vermeyeceğimiz.