Trabzonspor taraftarının Kral lakabını taktığı, Bu forma ile gol kralı olmuş Burak Yılmaz ve dile kolay 12 yıla yakın bu kulübe hizmet etmiş kaptan Onur Recep Kıvrak ile yolların ayrılması profesyonel bir mukavelenin sonlanması değil, bir beraberliğin / bir aşkın son bulması şeklinde yorumlanmalıdır.
 
Bu sebeple; Şampiyon kadrodan elde kalan son parça olan bu iki oyuncu ile yolları ayırmak alelade iki futbolcu ile mukavele sonlandırmaya benzemeyeceği de aşikar idi.
 
Beklendiği şekilde de oldu!..
 
Uzun yıllar boyunca bu iki yıldız oyuncu ile taraftar arasında kurulan duygusal köprüye, bir de 2010-11 şampiyonluk serüveni yol arkadaşlığı da eklenince bu ayrılık zor ve sancılı oldu. Seveni, sevmeyeni tüm taraftarı  hırpaladı, yordu……
 
Her tutkulu aşk gibi finali de kavgalı, gürültülü, yüksek perdeden,iki tarafında en çok acı çekeceği şekilde oldu.
 
Şairin dediği gibi;
Aşkımızın en güzel yeri tam vuslata beş kala..
Böyle alelacele bitmeseydik keşke...
 
Ama yaşam bunu gerektiriyor; başlangıcı olan herşeyin birde sonu var. Burak ve Onur’un gönderilmesine de malumun ilamı şeklinde bakmak iki taraf için en doğru, en acısız yaklaşım olacağı kanaatindeyim.
 
Peki böyle mi olmalıydı?
 
Şüphesiz her iki tarafı da oldukça fazla yıpratan bu süreç daha iyi yönetilebilirdi.
 
Burak Yılmaz ile kaptan Onur R. Kıvrak’ın ayrılış süreci burada farklı yürütülmesi gerektiğini düşünenlerdenim.Tüm istanbul takımlarını gezmiş, gittiği tüm takımların taraftarlarına ayrı ayrı kırmızı gül dağıtmış bir oyuncu ile futbol hayatını Trabzonspor’a adamış kaptan Onur R. Kıvrak bir tutulmamalı idi.
 
Trabzonspor ile özdeşleşen, taraftarın kıymetlisi kaptan Onur Recep Kıvrak’ın ayrılık süreci daha hassas, daha özenli yürütülmeli idi.
 
11 yılı aşan bu kader birliğinin, yol arkadaşlığının sonu; yaşananlar ne olursa olsun ''Kol Kırılır Yen İçinde Kalır'' atasözünde olduğu gibi mahrem sayılmalı ve bu kadar ortalığa saçılmamalıydı.
 
Şeklini tasvip etmediğim bir ayrılış olmasına rağmen yaşananları hızlıca unutup önümüze bakmak zorundayız.
 
Takımın puan cetvelinde bulunduğu yer yas tutmaya uygun bir yer değildir. Bizler için temel olan Trabzonspor'dur, Trabzonspor’un bekasıdır.
 
Unutmamak gerekir ki bizler ülkenin bekası için evladının kellesini almak zorunda kalsa tereddüt etmeyen bir ecdadın torunlarıyız.
 
Saygılarımla!....