Burak Yılmaz, 2010-2011 şampiyonluğu sebebiyle ayrıcalıklıdır.
Trabzonspor’a yeniden dönmüş ve Trabzonspor’u ayakta tutmuş bunun bir saygınlığı ve karşılığı vardır.
Vardır ama Burak Yılmaz da masum değildir.
Trabzonspor geçen yıl 5’te 5 yaptı ve Karabük’e gitti. İyi oynamış ve son dakikada da top girmemişti.
1-1 bitti maç.
Sonra devre arası oldu.
Devre arasında Burak Antalya’da bazı sözler etmiş ve ağzından tam da niyetini çıkaramamıştı.
Muharrem Usta’yı da zor durumda bırakmıştı.
Trabzonspor ikinci yarıya başladı ve tökezledi.
Ve toparlanamadı.

Gitti Başakşehir maçında hiç yapmadığını yaptı.
Ellerini açıp yüzde 80 penaltıya penaltı değil dedi.
Sonra Galatasaray falan oynamadı.
Trabzonsporluluğu gevşedi ve İstanbul sevdası depreşti.
Onun için Burak bazı kanularda haklı olabilir.
Ama masum değil.
Şimdi Trabzonspor sıkıntı yaşasa fatura ona kesilecek.
Onun için konu kapansın Trabzonspor’da bozulan GS zaferinin havası geri gelsin.
 
Serdar Bali’nin Ziyareti

 
Beşiktaş’a gitmeden önce idi. Avni Aker’in henüz açık ve kapalı tribünü inşa edilmemişti. Rakip Beşiktaş mı idi ne, ceza sahasının dışından muhteşem bir gol atmıştı ve maç 1-1 berabere bitmişti. 1986 sonrasında yeniden Trabzonspor’a döndü. Atom karınca ya da yerli Mardona’yı yakınen tanıdık. Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı olduktan sonra biraz daha yakınlaştık ve kitabı ile birlikte dost olduk.

Sonrası TFF Bölge Müdürlüğü. Rahat adamdır. Trabzonspor benden daha fazla istifade edebilirdi dedi. Doğru. Ama hem yaygın televizyonlarda hem Kadırga ve Mesaj TV’de önemli programlar yaptı. Yıllarca doğruları konuştu. Serdar hoca geçen hafta önemli bir organizasyona  ev sahipliği yaptı. TFF Başkan Vekili İbrahim Usta ile birlikte tam bir uyum içinde Milli takımı ve kafileyi en güzel şekilde Trabzon’da ağırladı, uğurladı. Kokteyl verdi. Bazı gazetecileri unuttu ve medeni bir şekilde de özür diledi. Maç sonrasında da tek, tek ziyaret etti. Bali’nin tek eksiği maç sonucu idi, o da İsveç’te geldi.
 
Milli Takıma 2 Stoper Bir Santrafor
 
Türk Milli takımını, Trabzon’da Rusya karşısında hem de İsveç’te 3-2 kazandığı maçta izledik. Ve herkesin ortak kanaati şudur sanırım. Milli takım adam olur. Çünkü iyi bir orta sahası var. Hem Oğuzhan Özyakup hem de Okay ve Hakan Çalhanoğlu takımı ileriye iyi taşıyorlar.

Ama ne oluyor Cenk tek kalıyor. Cenk’in yanına 2. bir hücumcu daha yerleştireceksin. Savunmada sağ ve sol bek oturdu. Zeki ve Şener sağ bölgeyi idare eder. Ömer Bayam ise 15 bindirme yaptı ve biraz daha orta çalışırsa solu kapatır. Ancak iki stoper lazım.  İsveç takımından hiçbir top alamadılar. Çağlar ve Kaan yetersiz. Yerli stoperler arasında Mustafa Yumlu en iyisi. Şunu söyleyeyim. Milli takmımın orta göbeğine bir Pepe, bir Egemen Korkmaz ve Tosiç gibi sol stoper bulunsun takım iş yapar.
 
Yeni Sezona Tam Kadro Merhaba
 
Ağırlık, İş Spor ve Siyaset dünyasından 10 kişilik grup 2 aylık aranın ardından tam kadro olarak Akçaabat Körfez köfte salonunda buluştuk. Aziz Bahadır, İbrahim İskender, Efkan Sayitoğlu, Ali Haydar Gedikli, Sami Karaman, Sebahattin Alemdar, Özkan Öztürk, Cevat Ocak, Dr. Seyit Hisoğlu’nun oluşturduğu ekipten kimisi Tatili, Kimisi fındık sezonunu anlattı. Ağırlıklı olarak konuşulan Hekimoğlu Futbol Kulübü oldu.

Hekimoğlu’ndan Başkan Yardımcısı olan Sami Karaman cep telefonundaki projeyi masada anlattı. Hekimoğlu işe ciddi bakıyor. Başkan Celil Hekimoğlu ve yönetimi Değirmendere vadisinden derenin doğu tarafından muhteşem bir arazi kiraladı ve projelendirdi. Makineler çalışmaya da başladı. Bir idari bina, bir oyunculara sosyal tesis bir de futbol sahası yapıyorlar. Yeşilliklerin içindeki bu tesis fikri masada alkış aldı ve biz de hem Celil Hekimoğlu’nun hem de Sami Karaman’ı tebrik ettik.  Masada ekonomi de konuşuldu. İnşaatçı sektöründeki arkadaşlar demirin 2.200 TL’den 4 bin TL’nin üzerine çıkmasının inşaat sektörünü zora soktuğunu belirttiler. Ama yine de sektördekiler sıkıntılara direniyor. Ve turizm konusu. İbrahim İskender Yomra’daki Dalçık inşaatına rağmen turizm sezonunun güzel geçtiğini söyleyerek genelde körfez ülkelerinden gelenlere hizmet ettiklerini Sümela Manastırı’nın açılması ile avrupalı turistlerin de Trabzon’a gelmeye başlayacaklarını söyledi. Fındık sezonunda bahçeden attığı fotoğraflar ve yaptığı yurtdışı seyahatleri ile konuşulan Dr.Hisoğlu siyaseten de 2019’un çalışmalarına başlalmış. Cevat Ocak ise Milli maç için Trabzon’da olan yakın dostları ile sohbetlerinden söz etti.
 
Adıyaman Ve Taka
 

Trabzon’da yerel gazeteler son derece güçlüdür. Trabzonspor’un da onlara çok ciddi manada katkı vermektedir. Trabzonlu gazetelerde zaman, zaman spor sayfasından okunmaya başlanır. İstanbul Kartal. Trabzonlu Hamza Satır’ın TAKA müptelası yaptığı Adıyaman’dan bir okurumuz. TAKA gazetesini okuyor ve Trabzonspor’daki gelişmeleri takip ediyor.
 
Günün Pankartı
 

Trabzonsporluluk zaman zaman çılgınlığa dönebiliyor. Trabzon’dan gidip Gebze’ye yerleşmiş ama Trabzonspor sevdası hiç bitmemiş bir Trabzonlu, kamyonunun arkasına yazdığı yazı sosyal medyanın gündeminde idi.
 
Biraz Da Nostalji
 

Yıl 1996. Trabzonspor Tesisleri Duayen Yazar merhum Orhan Kaynar, Efsane Genel Kaptan Kenan İskender ve Dr. İhsan Alioğlu idmanda…