TRABZONSPOR’A BÜYÜK OPERSAYON
 
Galatasaray’ın favori olduğu bir karşılaşmada, hiç umulmadık bir performans ortaya koyan yaşları 17 ile 21 arasındaki gençleri kutlamak istiyorum. Bu müsabaka aynı zamanda milli takımı oluşturacak yerli oyucularla yabancıların karşılaşması oldu.
 
Herkes bu gençlerle olmayacak diyor, bu gençlere güvenmiyor, ama üç maçta yaşananlar aslında bu çocukların umulandan daha fazlasını yapacak güce sahip olduklarını göstermiyor mu. Eğer bu çocukların önü kesilmemiş olsaydı şu anda liderdik. Bu çocuklara sahip çıkarak destek vermek Trabzonluyum diyen herkesin öncelikli görevidir.
 
Maç Başlamadan Sonucu Belirlenmişti
 
Spor kamuoyunun ortak görüşü Galatasaray’ın maçı çok rahat alacağı yönünde idi ama maç başladıktan sonra, Galatasaray’ın maçı kolayca koparıp alamayacağı görüldü. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. TFF ve MHK bu maça saha içinde Ümit Öztürk’ü, VAR’ın başına da Bülent Yıldırım’ı atayarak maçın sonucunu daha maç başlamadan belirlemiş oldular. Bülent Yıldırım ve Ümit Öztürk maçı katlederek milyonların gözü önünde futbol yaşamlarının daha başında olan gencecik çocukların alın terini çalarak, insanlık dışı bir yönetim gösterdiler. Öyle kararlar verdiler ki, anlamak imkansız. Futbola adalet gelsin diyerek “VAR” sistemini uygulamaya koyanlar, bu sistemi yine kendilerine benzettiler. Bu ligde şampiyonun ikincinin üçüncünün masa başında belirlendiğine artık her zamankinden daha fazla inanıyorum. Bu yıl Başakşehir şampiyon Galatasaray ikinci olacak, bunu bir kenara not edin.
 
Kolayca Harcanan Trabzonspor
 
Buraya kadar herkesin ortak görüşü aynı, peki bundan sonra ne olacak. Trabzonspor, Beşiktaş Başakşehir ve Galatasaray maçlarında kolayca harcandı. Bir şehre ve bu şehrin takımına bu denli kin güden TFF ve MHK ya kim dur diyecek. Bunlar böylesine büyük bir camiayı harcayabilmek için kimden yada kimlerden güç almaktadırlar.
 
Sahipsiz Trabzonspor
 
Trabzonluyum diyen siyasiler, sivil toplum örgütleri, iş adamları, bürokratlar, bakanlar ve Trabzonspor sayesinde makam ve mevki sahibi olanlar nerdesiniz. Özellikle dünkü tiyatrodan sonra, akşam rahat uyuyabildiniz mi. Nedir bu sessizliğin sebebi. Bu takımın 34 yıldır uğradığı haksızlığa nasıl tahammül ediyorsunuz. Böylesine bir aşağılanma karşısında, tepkisiz kalmanın nedeni nedir. Türkiye genelinde yaşayan milyonlarca Trabzonlu hani nerdesiniz, kahve köşelerinde isyan ederek bu iş çözülecek mi, bireysel isyanların çözüm olmasını mı umuyorsunuz. Koca bir camia yetim çocuk misali sahipsiz kalmış, gelen vuruyor giden vuruyor. Kendi içimizde birlikteliği sağlayamadık ki, karşımızdaki adalet yoksunlarına ve emek hırsızlarına nasıl karşı koyacağız ki.
 
Bu Maç Milat Olsun
 
Yaşanan onca haksızlığa, adaletsizliğe rağmen hala sessiz kalmak, tepkisiz kalmak bu şehrin insanlarına yakışmıyor. Artık bıçak kemiğe dayandı, bizi sırf Trabzonluyuz diye bu şekilde aşağılamaya kimsenin hakkı yok, haddi de değil. Artık yeter, diyebilecek insanlara ihtiyaç var. Bu maç milat olsun, milyonlarca Trabzonlu insanın bu emek hırsızlarına karşı dik durma zamanı gelmişte geçmiştir bile. Yaşatılanlar bana çok koyuyor, Trabzonluyum diyenler, ya size.