Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç Ortahisar’da önemli projelere imza attı. Hayal ettiği projeleri hayata geçirdi. Genç 31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesi çalışmalarına devam ediyor. Başkan Genç, projelerini vatandaşlara anlatıyor, taleplerini dinliyor. Ortahisar için kesintisiz yolculuğa davam etmek istediklerini ifade ediyor. İşte Genç’in o söyleşisi;


 
İnsan Dostu Şehir
 
Bizim hedefimiz öncelikle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insan dostu şehir anlayışını hâkim kılmaktır. “Kimlikli ve kişilikli şehirler” oluşturarak Ortahisar’da şehircilik anlamında bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapıyı hayata geçireceğiz. Bunu yaparken en modern, en ileri tekniklerden, yöntemlerden de yararlanacağız. Bizim hedefimiz bundan sonra da yaşanabilir şehirler kadar güzel şehirler de meydana getirmektir. Şairlere ilham verecek bir şehir hedefliyoruz. Öyle şehirlerimiz olmalı ki, şarkılara konu olsun. Ressamlara ilham kaynağı, mimarlara, mühendislere, şehir plancılarına örnek olsun. Şehirlerimizin dili, felsefesi, kültürü olsun. İnsanımız kendi değerlerinden yola çıkıp dünya şehirleri inşa etsin. Şehir bizim için sadece insan topluluklarının yaşadığı bir mekân değil, aynı zamanda insan dostu mekân demektir. Bizim kadim şehirlerimiz adeta insan ruhunun yansıması, cennet hayalinin izdüşümü olmalıdır. Tıpkı tarihte olduğu gibi...


 
Bu Coğrafyaya Sevdalıyız
 
Şehir sadece insanın inşa ettiği değil, insanı da inşa eden canlı bir mekândır. İnsanı şekillendirir, geçmişini olduğu kadar bugününü ve yarınını da belirler. Çocuklarımızın hayallerini, düşüncelerini, ruhlarını yeşertir. “Biz” ve “bir” olma muhayyilesini inşa eder. İnsanımızı merkeze alacak şekilde en güçlü, en zengin içeriklerle dolu bir şehir hayata geçireceğiz. Bunun için hizmet aşkıyla ve millet sevdasıyla iyi ve yeni işler yapmaya devam edeceğiz. Ortahisar, Trabzon’un tarihi mirasına yeni bir  ruh verecek. Herkesin heyecan duyacağı projelerimizi milletimizle, Trabzonlularla tek tek hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın... AK Parti iktidarı ve  AK Parti belediyeciliği kimsenin hayal bile edemediklerini hayata geçirdi. Cumhur ittifakı ile bunu güçlendirerek devam ettireceğiz. Bunun için dertli olmak lazım, şevkli olmak lazım, bu topraklara bu coğrafyaya sevdalı olmak lazım, işte farkımız bu.


 
Projeler Trabzon’un Tarihi Ruhunu Ön Plana Çıkaracak
 
Projelerimiz doğayla uyumlu ve doğayla barışık, çevre dostu, estetik, Trabzon’un tarihi ruhunu ön plana çıkaran nitelikte olacak. Kültürel ve sosyal alanda her kesim tarafından heyecan uyandıracak mutlu insanların şehri olarak Ortahisar tarihi mirasını daha da güçlendirecek. Ortahisar'ımızı Sayın cumhurbaşkanımızın hedeflediği 2023 vizyonuna taşıyacak projeler ile Ortahisar’a ve Trabzon’umuza hizmet etme gayreti içerisinde olacağız. Fatih Sultan Mehmet'in şehircilikle ilgili çok ünlü bir beydi (dize) vardır, der ki,  
 
Hüner Bir Şehir Bünyâd Etmektir Reâyâ Gönlün Âbâd Etmektir
 

İşte, asıl mesele Cihan Padişahı Fatih'in dediği gibi şehir imar etmek olduğu kadar, halkın gönlünü âbâd etmektir. Yani, asıl mesele şehir imar etmek olduğu kadar, halkın gönlünü âbâd etmek, ona mutluluk vermektir. Bunun için şehre gerçek ruhunu veren, orada yaşayan insanın huzuru ve mutluluğudur. Yapılar kadar kalpler, caddeler kadar duygular, şehirler kadar insanlar önemlidir.
 
Kesintisiz Yolculuğa Devam
 
Yerelde ve genelde yapılan bu hizmet kervanının devamı için; 31 Mart yerel seçimleri, demokrasi ve milli iradenin güçlenmesi, yeni Türkiye hayalinin yakınlaşması, 2023 hedeflerine ilişkin umudumuzun çoğalması açısından olduğu kadar, aynı zamanda, şehir ve medeniyet tasavvurumuzun da kesintisiz yolculuğu için son derece önemlidir.


 
Milletimiz Yüksek Sesle Haykıracak
 
31 Mart, dünyaya mal olan projelerin milletimiz tarafından yeniden teyit edileceği, kendisine hizmet edenlerin arkasında durduğunu yüksek sesle haykıracağı bir tarih olacaktır. Bizim, Türkiye’ye ve Trabzon’a ilişkin çok daha büyük hedeflerimiz var. Bu güzel ülkeyi, Cumhuriyetimizin 100.  kuruluş yıldönümü olan 2023’te, dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükseltmek, ekonomisiyle,  demokrasisiyle, refah seviyesiyle,  itibarına itibar, gücüne güç katmak istiyoruz. Çağdaşlık rahat  huzurlu ve mutlu bir şekilde hayat sürebilmektir.
 
Belediyeciliğe Yeni Bir Anlayış Getirdik
 


AK Parti iktidarında, AK belediyeler marifetiyle;  her alanda olduğu gibi belediyecilik kavramında da değişim olmuş, belediyecilik kavramına çok daha geniş anlamlar yüklenerek içeriği değişmiştir.  Yol, su, kaldırım hizmetlerini gerçekleştiren bir kamu kurumu anlayışından vatandaşa bir müşteri gibi yaklaşan ve onun memnuniyetini en üst düzeyde tutan kurum yaklaşımı anlayışına geçilmeye başlanmıştır. Ak Belediyelerin misyonu,  insanlara temel altyapı hizmetlerini sunmanın yanı sıra kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda birçok katkı sağlamak ve onların refah ve mutluluklarını artırmaya çalışmaktır. Halkın mutluluğu ve belediyelerin başarısı belediyelerin bu değişime uyum sağlamalarıyla doğru orantılıdır.
 
Rahat Huzurlu Ve Mutlu
 


Değişim devam ederken insanların işlerini en iyi yapma arayışları da sürmekte, sonucunda da hem değişim hem de işi en iyi yapma arayışları belediyeleri de yenileşmeye taşımaktadır. Bizim nazarımızda çağdaşlık vatandaşımızı hastane kuyruklarında bekletmemektir. Çağdaşlık insanımızın hasta yatağında hizmetinin yapılmasıdır. Çağdaşlık rahat  huzurlu ve mutlu bir şekilde hayat sürebilmektir.