Trabzon’un ortahisar ilçesi Bahçecik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy camisinde hatalı yapılan su tahliye sisteminin onarılmaması vatandaşı çileden çıkardı.
 
Mahalle halkı yaptıkları açıklamada, “Açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın yapmış olduğu, Türkiye'nin en büyük camilerinden biri olan, Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi’nde hatalı yapılan su tahliye sisteminin düzeltileceğine dair verilen sözler yerine getirilmemiştir.  Defaatle verilen dilekçeler, sözlü bildiriler, yapılması gereken tamirat ve tadilat için yeterli olmamıştır. Yağmur yağdığında câmi avlusu havuza dönüyor. Câmi cemaati namaz vakitlerinde namaz kılmak için ana giriş kapısından câmiye giriş yapamıyor. Borular suyu tahliye edemediğinden biriken suyu geri basarak câmi'nin çay ocağına dolduruyor.
 
 Câmi avlusunda daha önce var olan güneş ve yağmur'dan korunmak için bulundurulan brandalar sökülüp alınmış ve bunların nerede olduğunu kimse bilmiyor.  Ne gariptirki ülkemizde kliseler devlet desteği ile tamirat ve tadilat edilirken aynı hassasiyet câmiler için gösterilmiyor. Söz konusu câmi devlet erkanının  bir çok defa ziyaret ettiği namaz kıldığı bir câmi olduğu halde vurdumduymaz bir şekilde göz ardı edilmesi,siyasi iradenin meenfaati icabı bu câmiyi ziyaret ettiğini gösteriyor.Bizler yağmurlu bir günde şehrimizin siyasi iradesini bu câmiye davet ediyoruz.Gelin ve bu rezilliği kendi gözlerinizle görün” dediler.