2002 yılında TAKA gazetesini kurarken AK Parti’nin il yönetiminin toplantısına da uğramıştık.
O toplantıdan İbrahim Keskin, Ahmet Metin Genç, Dursun Hüroğlu, Sultan Göktaş, İsmail Keleş, Abdurrahman Aydoğdu, İbrahim Hakkı Gündoğdu ve Bahattin(Kardens) hocayı hatırlıyorum. Kartvizitlerimizi  Sevgili Salih Çamoğlu abim ile abone olsunlar diye tek, tek vermiştik. Çamoğlu’nu rahmetle anıyorum.
İbrahim Keskin’in o gün bizi gülerek karşılaması aklımdan hiç çıkmaz. Hala öyledir ya.
2002 seçimleri yaklaştığında İbrahim Keskin istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. Yerine de yönetim içinde seçim yapıldı. Bir oy farkla Dursun Hüroğlu’nu geçen Ahmet Metin Genç yeni başkan oldu. Genç, İmam Hatip çıkışlı, hukukçu, genç  bir isim olarak sevildi.
Trabzon milletvekilleri 2003 yılındaki 1.Olağan kongrede Ali Rıza Akdeniz’i Ahmet Metin Genç’in karşısına çıkardılar ve seçimi de aldılar.
Ali Rıza Akdeniz’in o gün kurduğu yönetim gelecek yıllarda AK Parti siyasetine yön verecek isimler oldular.
2004 yerel seçimlerini kaybedilmesinden sonra Ali Rıza Akdeniz görevden alındı ve yeniden Ahmet Metin Genç il başkanlığına atandı. Genç İl Başkanlığının en verimli dönemini geçireceği 2004 ve 2006 yılları arasındaki görevini yaptı.
2006 yılındaki olağan kongrede ise rahmetli Av. Hurşit Bıyık ile birlikte yarıştı ve açık ara seçimden galip çıkan isim oldu. Ahmet Metin Genç iyice rüştünü ispat etmiş yakın çevresi ‘Artık sen Ankara’da olmalısın’ demeye başlamıştı.
Fakat Tayyip Erdoğan’ın sevdiği bu delikanlıya ve onun arkadaşlarına yönelik inanılmaz bir karalama kampanyası başlatıldı. Kısmen başarılı oldular ve Ahmet Metin Genç’i milletvekili listesinin arka sırasına ittiler, o organizasyonu yapanlar yakın rakadaşlarının siyasi geleceğine de yara aldırdılar.
Listenin arka sırasına gitmesinde bir etken de iddiaya göre ‘Abdullah Gül Kemalettin Göktaş’ı listede isteyince, Tayyip beyde Asım Aykan’ı yazmış. Mustafa Cumur da başarılı isim olarak eklenmiş, bunlara yeniler de dahil olunca Ahmet Metin Genç 7.sıraya gerilemişti.
Trabzonlular Genç’i 7.sıradan seçmek için büyük çaba gösterdiler. Asım Aykan’ın da mücadelesi ile 6 milletvekilliği geldi, 7’inci ise direkten döndü.
Ahmet Metin Genç yönetimlerin dışında kalmış ve meclise de gidememişti.  Yine cenazelerde ve düğünlerde olmaya devam etti, halkın içinde kaldı.
İl Başkan vekili Erdoğan Beder Genç ile yakın dostu İsmail Keleş yeniden atanması için çalıştı ise de Bakan Faruk Özak, Mustafa Cumur, Safiye Seymenoğlu, Ali Rıza Akdeniz, Ömer Tosun, Mahmut Aksu Muhammet Balta’nın atanmasını istedi ve başarılı oldular.
Arada Muhammet Balta partiye yönelik kapatma davasında dik durdu. Yine 2009 yerel seçimlerinin alınmasına ciddi katkılar sağladı. Balta ile Genç 2009 seçimlerinden hemen sonrasında yarıştılar.
Sandıktan Ahmet Metin Genç galip çıktı ama 6 ay sonra genel merkezce görevden alındı.
Yılmadı, bu kez 2011 seçimlerini bekledi. Dünya Ticaret Merkezinde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Erdoğan Bayraktar lehine simit dağıttığı önseçimde İlk sırayı Bayraktar ile birlikte Ahmet Metin Genç paylaştı. Milletvekilliğinde üçüncü sırayı bekleyen Genç listeye konulmadı.
2014 yerel seçimlerine gelince, Bu seçimlerde Ahmet Metin Genç’e dostları Ortahisar Belediyesi için aday adayı olması yönünde baskı yaptılar.
Ancak o aday olmadı.
Bekledi.
MHP’nin adayı Osman Abanoz olunca AK Parti bir kez daha durum değerlendirmesi yaptı ve aday olmamasına rağmen Ahmet Metin Genç’i aday gösterdiler.
Ve Genç seçimi açık ara farkla aldı.
Ahmet Metin Genç 5 yıl süreyle Ortahisar belediye başkanlığı yaptı.
Muhtarlara ve onlarla birlikte halka ciddi hizmetler dokunuşları oldu.
Özellikle kültür ve sanata destek verdi.
2019 seçimleri yaklaştığında ise ekibi büyükşehir hamlesini gerçekleştirdi.
Cumphurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bölgeye her gelişinde Ahmet Metin Genç’in kulağına bir şeyler fısıldadı. Bu, onun büyükşehire gelebileceği yönünde yorumlandı. Trabzon’daki iç kavgalar yüzünden aday Trabzon dışından olunca Büyükşehir Başkanlığı da olmadı. Ortahisar’ın Genç’e kalmaması için AK Parti içinde ciddi gelgitler yaşandı.
Ama sonunda Tayyip Erdoğan adayımız Ahmet Metin Genç dedi.
Bu süreci neden yazdım? Deniyor ki Ahmet Metin Genç şike sürecinde ‘Sayın Genel başkanımız Tayyip Erdoğan ne kadar Fenerli ise bende o kadar Trabzonsporluyum’ derken, yine bir parti liderine cenazede saldırı yapıldığında saldırıyı eleştirirken, Trabzonlulara AK Partili biri de olsa  ‘Yunan ve Rum kökenli’ diyene sert çıkarken, gücünü nereden alıyor?
Ahmet Metin Genç gücünü bu geçmişinden alıyor.
Halkla birlikte gönül köprüsü kurmasından alıyor.
Siyasetin her zaman risklerinin de alınarak yürünmesi gereke bir yol olduğunu bilmesinden alıyor..