Türkiye Futbol Federasyonun yeni başkanı ve yönetimi seçildi. Futbolun tepesindeki isimlerin seçiminde tabandan gelenlere, mutfağın tozunu yutanlara görev verilmedi.
TFF’nin yeni Başkanı Nihat Özdemir birçok yakın çalışma arkadaşları ve İbrahim Usta’nın arkasında duramadı, eğildi, büküldü adeta diz çöktü.

İbrahim Usta ki, Trabzon’da sivil toplum örgütlerinde görev yaparken haktan, hukuktan, demokrasiden asla taviz vermemiş lider isimdir. Arsinspor takımını amatörden alıp 2. Lig'e kadar taşımış, TFF yönetimlerinde dobra olmuş, yanlışa gelmemiş, Anadolu takımlarını ezdirmemiş, Büyük takım, küçük takım futbolun tüm paydaşlarını bir terazide eşit tutmuş bir değerdir.

Maalesef  Türkiye'de Seneleri kaybediyoruz, gençleri kaybediyoruz, bir devri, çağı kaybediyoruz. Benim adamım olsun tavrı ile Türk futbolu Avrupa'da yok, Millilerde hala Şenol Hocanın başarısını konuşuyoruz.

Sevgili Okurlar,

Nihat Özdemir Fenerbahçeli’dir, yönetimdeki en yakın arkadaşı ile ilgili tercih yaparken bile Fenere yontmuştur.

Ya Trabzonspor Başkanı ve yönetimi?

TFF Başkan vekilliği görevinde iken Trabzonspor’un içerdeki en büyük destekçisi İbrahim Usta’nın yönetime önerilmemesi, delege yapılmaması nasıl bir kindar tavırdır! 
Gelmiş geçmiş Trabzonspor yönetimlerini ve o başkan ve yönetimlerini göz önüne getirdim. Buna benzer vefasızlık bulamadım..  
İbrahim Usta’ya yönelik insafsız bu tavır Ağaoğlu yönetiminin sonunu getirebilir.

İbrahim Usta güçlü aile bağları olan Trabzonspor’la dertlenen Yakup Usta, Mustafa Usta, Yusuf Usta, Hamza Usta gibi Trabzon’un en marka ve güçlü iş adamlarının kardeşidir. Muhakkak ki, İbrahim Usta’ya yapılan haksızlığı onlar da kendilerine de yapılmış saymışlardır. Haksızlığı ortadan kaldırmak için kısa ve uzun vadede bir Plan, Program yapacaklardır.
Usta ailesinin bu akıl ve mantık dışı karşı çıkışın hesabını yasal zeminlerde(Kongrelerde) soracağını da biliyoruz.

Önce Trabzonspor yönetimi ardından da TFF Başkanı Nihat Özdemir’in İbrahim Usta tavrı ile gördük ki futbolun bir görünen yüzü var bir de görünmeyen yüzü var. İşte o görünmeyen yüz ve güç Trabzonspor’un 1996, 2005 ve 2011 şampiyonluklarını çalan güçtür. 

Bunları unutmayın!

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine Trabzonspor’un arkasında durduğu iki isim girdi. Birisi Mustafa Hacıkerimoğlu diğeri de Yılmaz Büyükaydın. Yılmaz Büyükaydın’ı Çağlayanspor’da futbolcu olduğu dönemden beri tanıyorum. Siyasette sporda başarılı bir kardeşim. Hacıkerimoğlu da iyi bir Trabzonsporlu, başarılı bir iş adamı. Onlara şunu söylüyorum, sakın orada ezilmeyin. Zira Türk futbolunun Trabzonspor’a 3 şampiyonluk borcu var. 1996’da elimizden nasıl aldıklarını biliyorsunuz, 2005 yılında Cem Papila’nın yaptıklarını unutmayın. 2011’deki şike olayı 10 ayrı mahkemede onaylanmıştır. Onun için baskı altında kalmayın Trabzonspor’un hak ve hukuku korurken masaya vurun, deyin ki ‘Türk futbolunun Trabzonspor’a 3 şampiyonluk borcu var, hala mı önünü kesmeye çalışıyorsunuz.’. Sizlere başarılar diliyorum.

Sadık Abiye Teşekkürler

Trabzonspor en zor günlerini onun evlatlarının desteğiyle aştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albyarak, Turkuvaz Medya grubunun Başkanı Serhat Albayrak’la. Duayen gazeteci yazar Sabık abimiz onları Trabzonspor aidiyeti ile yetiştirdi.

Onlar da çocuklarını benzer duygularla Trabzonsporlu yaptılar. Albayrak kardeşler Trabzonspor’a sezon başından beri ciddi katkılar sağladılar. En zor dönemlerde Berat Albayrak’ın Trabzonspor’a kazandırdıkları ile gençleri elimizde tuttuk ve bugünlere kadar geldik. Dün Trabzon’a gelen Berat Albayrak Trabzonsporlu taraftarlar tarafından meşalelerle karşılandı. Taraftarlar Derneğini ziyaret etti ve Trabzonspor forması giydi. Trabzonspor Bayramlaşmasına katıldı. Trabzonspor taraftarı olarak kendisine teşekkür ediyor bayramını kutluyoruz.

Güzel Bir Transfer


Ünal Karaman’ın 2 yıllık imzası tranferlerin ilk başlangıcı olsun. Karaman’ı yönetim içinden de istemeyenler olduğunu konuşulmaya başlanmıştı. Hem bu sözlerin önü kesildi hem de Trabzonpsor’un geleceğine yönelik önemli bir adım atıldı. Ünal Karaman, sadece Trabzon’da teknik direktörlük yapmıyor kulüp ile Trabzonsporlular arasında da bir köprü kuruyor. Trabzon onu o Trabzonsporluları çok iyi anlıyor.

Artık Başımız Dik

Trabzonspor’un taraftarlarının en fazla çile çekenleri Trabzon dışında olanlardır. Onlar Trabzonsporla sevinir ve üzülürler. Onlardan birisi de Ankara’daki değerli iş adamımız Hakan Çelik’tir. Çelik bayram tatili için Trabzon’a geldi. Gazeteye uğradı. Trabzonspor’u konuştuk. Çelik şunu söyledi, ‘Bizim için Trabzonspor’un şampiyonluğu önemli değil.

Önemli olan Trabonspor’un kendi bağrından çıkardığı bu gençlerle zirveye çıkması ve yükselişe geçmesidir. Şampiyonluk mutlaka gelecektir. Trabzonspor kendi kendine bu gençlerle birlikte yetecek ve önünü açacaktır. TRT’nin tüm spor yorumcuları bu gençleri konuşuyor. Bu beni mutlu ediyor. Artık başımız dik’ dedi. Hakan Çelik, Ünal Karaman’la 2 yıllık sözleşme imzalanması ile ilgili de ‘Hayırlı olsun’ mesajını verdi.

Mehmet Can’ımızı Kaybettik

Fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan ve Bursa’da yaşayan 15 yaşındaki lösemi hastası Mehmet Can Aydın dün hayatını kaybetti. Merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’ndeki Nurlu Camii’ndeki Mehmet Can’ın cenazesine ailesinin yanı sıra Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Tuncay Uzunal, Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Orhan Samast ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda Trabzonspor taraftarı ve sevenleri katıldı.

Mehmet Can'ın tabutuna Trabzonspor forması ve atkısı konuldu. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Can, Erdoğan Köy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Mehmet Can’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduklarını söyleyen Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Tuncay Uzunal, “Takdir Allah'ındır, isterdik ki uzun yıllar yaşasın. Fanatik bir Trabzonsporlu olmasından dolayı da çok üzüntülüyüz. Hayattayken kulübümüzü ziyaret edip futbolcularımızla tanışmıştı. Onlarla güzel vakit geçirmişti. O mutlu dakikalar onun için bir umut olsun istemiştik ama maalesef bayramın üçüncü gününde onu kaybettik. Ailesinin, akrabalarının ve tüm Trabzonspor camiasının başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Biraz Da Nostalji

Trabzonpor’un attığı gol sonrasında Büyük Orhan ve Czyio birlikte seviniyorlar.