Bu Müdafaa İle Daha Çok Canımız Yanar
 
Geçen sezon müdafaayı konu alan bir yazımda bir benzetme yaptım ve Spor Toto 1.Ligi’nde bile böyle sorunlu müdafaası olan takımı göremezsiniz demiştim.
Bu kanaate yönetim de iştirak etti ki eldeki dar imkânlara rağmen o bölgeyi güçlendirmeye özen gösterdiler.
Ne var ki yapılan iki takviye de bu sorunu çözmek için yeterli olmadı.
Okay’ın gitmesi ile ki (ligde en çok top kazanan futbolcu idi) kurulan yeni orta sahanın rakip ataklar karşısındaki zaaflarının olması müdafaanın yükünü ikiye katlayınca dünkü manzara ile sık sık karşılaşmamız kaçınılmaz oluyor.
Buna Onur’un formsuzluğu ya da şansızlığını ilave edersek tablo kısmen de olsa tamamlanmış oluyor. Tabloyu tümden görmek istersek takım müdafaasının forvetten başlar düşüncesinden hareket etmemiz gerekir. Böyle olunca da başta Burak olmak üzere diğerlerini de ele almalıyız.
Her okuyucu bu anlamda kendi açısından bir değerlendirme yaptığında birbirimize çok yakın bir yerde buluşacağımızdan eminim.
 
Onur’a Destek Olmalıyız
 
Sevgili okurlar; Göztepe maçında yediği gol elbette Onur gibi bir kaleciye yakışmadı.
Unutmamak gerekir ki dünyanın en iyi kalecisi bile hatalı gol yiyebiliyor.
Daha yeni dünya kupasında birçok milli kalecilerin yediği hatalı gollere tanık olmadık mı?
Kaldı ki defalarca onun kurtardığı ve de adı ile başlık atılan Onurlu maçları ne çabuk unuttuk.
Bana göre golü yediği andan itibaren antrenmanlara da giderek ona moral verilip arkasında durulduğunu ona göstermemiz lazım.
Zira morali ve de formu yerinde bir Onur’a ihtiyacımız vardır.
Sonuç olarak sisteminiz yoksa inişli çıkışlı maçlar oynarsınız sözümde maalesef bir çıkış maçı dışında Göztepe maçında çıkışa yine geçemedik.
Ben böyle maçlardan ders alınırsa o maçı kayıp saymayanlardanım.
Örneğin birinci ders başta Başkan olmak üzere tüm yetkililer futbolcuyu takımın ya da kulübün üzerinde gösterecek anlamında yoruma fırsat verecek konuşma ve de uygulamalardan zinhar kaçınmalıdır.
Gelecek maç çıkış maçı olması dileği ile iyi haftalar.
 
ÖZEL NOT: Pazar günü oynanan maçlara bakıldığın Göztepe maçını kazanmamız halinde sekiz puan hanemize yazdırmış olacaktık. Fener-Beşiktaş beraberliği durumunda puan ona çıkacaktı. Yani kaçan fırsatta balık da maalesef çok büyük oldu.