Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ilçesine iki dönemdir belediye başkanı olarak hizmet ediyor. Güler yüzlü ve sempatik kişiliğiyle tanınan, Çarşıbaşı’na önemli hizmetler kazandıran Başkan Coşkun Yılmaz, Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu’na, Çarşıbaşı’na yapılan, devam eden, yapılması planlanan projeleri anlattı. Gündem ve yaklaşan seçimlerle ile ilgili sorularını cevapladı. 
 
Yollarda Yoğun Bir Çalışma Planlıyoruz
 
Mahalle yollarında yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Coşkun Yılmaz; “2014 seçimlerinden önce 6 merkez mahallemizin yollarının birçoğunu beton ve asfalt yaparak sorunlarını çözmüştük. Büyükşehir olmamız dolayısıyla mahalle sayımız 23’e yükselti ve yol ağımız yaklaşık olarak 750 kilometreye ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehrimiz ile birlikte mahallerimizde belirli miktarlarda beton ve asfalt çalışmaları yaptık. Ancak istediğimiz seviyede değil. İnşallah belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Yatırım İzleme ile birlikte bu yıl yollarımızda önemli yatırımlar yapacağız. Allah nasip ederse bütün mahallelerimizde yol çalışması yapmayı planlıyoruz.


 
Yavuz Grup Yolu Çok Önemli
           
Yavuz Grup Yolumuz ilçemiz için büyük önem taşıyor. İlçemizin birçok bölümüne ve komşu ilçemiz Akçaabat’ın bazı mahallerine ulaşımı sağlayan önemli ve işlek bir yol. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’dan Allah razı olsun. Kendisinin desteği ile birlikte bu önemli projeye kazma vurduk. 4 milyonluk ihale yapıldı. Müteahhit çalışıyor. Sayın Bakanımız, 2 milyonluk bir ödenek daha gönderdi. Onunda ihale hazırlıkları yapılıyor. Tabi kamulaştırma sıkıntıları olduğu için gecikmeler yaşanıyor. Yıl içerisinde sahilden başlayarak Küçükköy’e kadar giden bölgeyi ihale etme gayretindeyiz.”
 
Kentsel Dönüşüm Şart
 
Uzun zamandır üzerinde çalışma yapılan kentsel dönüşüm projesinde gelinen son aşama ile ilgili de bilgiler veren Başkan Coşkun Yılmaz, “Hayalimizdeki en büyük projelerden birisi kentsel dönüşüm projesidir. İlçe merkezimizde çok sayıda riskli bina var. Uzun yıllar önce yapılmışlar. Çarpık yapılaşmalar var. Dönüşümle birlikte binaları yenilenmiş, sokakları, caddeleri geniş, otoparkı, parkı bahçesi olan modern bir şehir inşa etmek istiyoruz. Bir yıldır ilçe merkezimize çok güzel bir proje yapma gayretimiz vardı. Bunu başardık. Sürekli olarak TOKİ ile görüşerek Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde projeyi gerçekleştirmek istiyoruz.  Pazaryeri dahil öğretmenevinden, dereye oradan eski Fiskobirlik binasının oraya kadar yaklaşık olarak 120 dönümlük bir alanda bu projeyi uygulamayı planlıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden merkezdeki eski binaları yıkıp TOKİ ile birlikte uygun taksitlerle halkımıza teslim etmek istiyoruz. Vatandaşlarımızla gerekli bilgileri paylaşarak kısa sürede projeye başlama hedefindeyiz. Çarşıbaşı’nda yaşayan halkımızın küçüğünden büyüğüne nefes alabileceği alanlar oluşturacağız.


 
150 Dönümlük Bir Alan Kazandırıyoruz
 
Çarşıbaşı sahil projesi ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını aktaran Yılmaz, “Vatandaşlarımızın da dört gözle beklediği sahil düzenlenmemiz için çok önemli adımlar atıyoruz. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Dolgu imar planını onaylattık. Tüm kurum görüşleri alınarak 2016 yılında tahkimat işlerine başladık. Yine 2017 yılında da tahkimat çalışmalarımız devam etti. Yaklaşık 30 dönümlük bir alanı doldurmuş olduk. 2018 yılında da çalışmalarımız devam edecek. Yeni dolacak alanlarla birlikte yaklaşık olarak 150 dönümlük bir alanı ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Tahkimatını yaptığımız, dolgusunu tamamlamak üzere olduğumuz 30 dönümlük alanı hazineden tahsis ederek rekreasyon çalışmalarına başlamak istiyoruz. Bununla ilgili yarın bir ekip gelecek ve bu projenin detaylarını görüşeceğiz.   Petrol istasyonu ile limanımız arasında kalan bu bölgede terminal binası, balıkçı memleketi olan ilçemizde balıkçı restaurantı, keşan ile yöresel ürünlerin satılabileceği reyonlar, park bahçe, yürüyüş yolları ve spor alanları inşa edeceğiz. Bununla ilgili kredi başvurusu yapacağız. Prosedürleri aşmamız halinde bu yıl projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.
 
DSİ İle Çok Güzel Çalışmalar Yaptık
 
DSİ ile de müthiş çalışmalar yaptık. Her yağmur yağdığında dereyi kolluyor, taşacak mı diye tedirgin oluyorduk. İskefiye Deremizin birinci ve ikinci etap ıslah çalışmaları tamamlandı. Ayrıca ilçemizden sahile akan tüm yan derelerinin ıslahları yapıldı. İskefiye Deresi’nin yanında Yavuz Grup Yolu güzergahı için çok güzel alanlar oluştu. Dere içerisinde arazileri olan vatandaşlarımızın arazileri değer kazandı. Bu çalışmalarla hem dere ıslahı geçekleştirilmiş, hem de sanayi alanı o bölgeyi imara açmış olduk.  

Bakanımız Her Zaman Yanımızda

Sayın Bakanımız, her zaman yanımızda. Bizlere yardım ediyor. Bu hizmetlerin ilçemize gelmesine vesile olan başta, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Milletvekillerimiz; Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Salih Cora’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, İl Başkanımız Sayın Haydar Revi’ye ilçem adına teşekkür ediyorum.”
 
Yüksekokul Olmazsa Olmazımızdır
 
Çarşıbaşı’nın beklediği en önemli yatırımlardan birisi olan Yüksekokul konusuna da açıklık getiren Başkan Yılmaz, “Yüksekokul ilçemizin olmazsa olmazlarındandır. YÖK Şalpazarı ilçemizde Yüksekokul kurulması konusunda karar aldı. Bu konuda 1-0 gerideymiş gibi duruyoruz. Tabii başvuru yaparken binanın olması çok önemli. Bizim bina yerimiz olmaması dolayısıyla bu gecikme yaşandı. Biran önce yer sorununu çözerek binayı yapacağız ve Yüksekokulu ilçemize kazandıracağız. Bu konuda YÖK Başkanımızla da görüşmeler yapıyoruz. İlçemiz her yönü ile Yüksekokulu hak ediyor.
 
Yeni Okul Binaları Yapıldı  
 
Bu yıl ilçemize İmam Hatip Ortaokulumuz ve Lisemiz için çok modern binalar yapıldı. Arsayı bir işadamımız bağışladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Devletimizde muhteşem binalar yaptı. Çarşıbaşımızın önemli eksikliklerimden birisi giderilmiş oldu.”
 
Festival Yapılmalı Ama…
 
Festival yapmayı planladıklarını ancak şehitlerimize saygı nedeniyle iptal ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Elbette Çarşıbaşı’nda festival yapılacaktır. Başkanlık görevimden önce de yapılan festivallerin organizasyonlarında bulunuyordum. Daha sonra festivallere ara verdik. Önce alt yapı hizmetlerini yapalım dedik. Daha sonra festival yapmak için hazırlık yaptık. Şehitlerimiz oldu, memleketimizin birçok yerinde olduğu gibi bizde birkaç kez iptal ettik. İnşallah ülkemizin durumuna göre önümüzdeki yıllarda festival yapacağız.
 
Halkımızın Yoğun Bir Talebi Oldu
 
Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Meclisi kararlı ile kurulması kesinleşen Çarşıbaşı-Vakfıkebir dolmuş hattı ile ilgilide açıklamalar yapan Başkan Coşkun Yılmaz, “Çarşıbaşı-Vakfıkebir dolmuş hattı, Çarşıbaşı’nda halkımızın talep ettiği en önemli hizmetlerden birisiydi. Bizim Vakfıkebir ile kan bağımız var. Vatandaşlarımız, adliyeye gidecek, hastaneye gidecek, bankalara gidecek. Sekiz kilometrelik yolu gidip gelebilmek için büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Konu ile ilgili olarak Büyükşehirimize müracaat ettik   20 Şubat 2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararla birlikte Çarşıbaşı-Vakfıkebir İlçeleri arasında yolcu taşımacılığı yapmak üzere 12 araçlık (6 adet araç Çarşıbaşı, 6 adet araç Vakfıkebir) dolmuş hattı ihalesinin yapılmasına karar verildi.  Bu kararın alınmasında yoğun çaba gösteren, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Çarşıbaşı Kaymakamı Sayın Zerrin Çay Beşikçi’ye, Vakfıkebir Belediye Başkanı Sayın Muhammet Balta’ya, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Sayın Osman Gökhan Bali’ye, Ulaştırma Şube Müdürü Sayın Erdoğan Sadıklar’a, Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı Sayın İsmail Hakkı Çobanoğlu’na, Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Sayın Turan Kaynar’a tüm Çarşıbaşı halkımız adına teşekkür ederiz. Bu hatla birlikte Vakfıkebir ile Çarşıbaşı insanları arasındaki bağın daha da güçleneceğine inanıyorum.
 
Birlikten Kuvvet Doğar
 
AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı görevinde yaşanan değişim ile ilgisi sorumuzu da yanıtlayan Yılmaz, “Tüm görevlerin bir süresi oluyor ve görevini tamamlayan arkadaşlarımız bu görevlerinden ayrılıyorlar. Bu hepimiz için geçerlidir. Yeni İlçe Başkanımız Hakan Kocaman ile meclisimizde birlikte çalışıyorduk. Büyükşehir Meclis Üyeliğinin ardından ilçe başkanı oldu. Kendisine ve yönetimindeki arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Şuanda çok büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın beklentisi de budur.  Birlikten kuvvet doğar. Önümüzdeki süreçte de ben değil biz mantığı ile hareket ederek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz.
 
Herkesin Başkanıyım
 
AK Parti’nin bir mensubu olmaktan her zaman gurur duyduk. Seçildikten sonra herkesin belediye başkanı olarak tüm halkımıza eşit mesafede hizmet etmeye çalıştık, böylede devam ediyoruz.  İhtiyaç olan her yerde aciliyet sırasına göre sorunları çözmenin derdindeyiz.  Partimizin de bizden istediği budur. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gece gündüz memleketimiz için çalışıyor, çabalıyor. Bizlerde onun bu gayretine görerek bütün gücümüzle hizmet etmek için çalışmamız, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmemiz gerekiyor.”  
 
Ustalık Dönemimizle De Hizmet Etmek İstiyoruz
 
2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini de açıklayan Başkan Yılmaz, “Artık yavaş yavaş seçimler gündeme gelmeye başlıyor. Biz iki dönemdir bu onurlu görevi yapıyoruz. Öncelikle bu yılı da ilçemize en güzel hizmetleri yaparak geçirmek istiyoruz. Partimizde çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi var. Bizde Yüce Allah nasip eder, parti büyüklerimiz uygun görür, halkımızda teveccüh ederse ustalık dönemimizle de ilçemize hizmet etmeyi sürdürmek istiyoruz.
 
Ordumuz İçin Dua Ediyoruz
 
Son olarak ordumuzun Afrin’e düzenlediği operasyona değinen Başkan Coşkun Yılmaz, “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın komutasındaki şanlı ordumuz terörü bitirmek, ülkemizin güvenliğini sağlamak için Afrin’de operasyon yapıyor. Allah yardımcıları olsun. Bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Tüm Türk Milleti olarak kalbimiz ve dualarımız onlarla birliktedir.” Dedi.
TUNCAY HACIFETTAHOĞLU