Sezon başından beri bir türlü istenilen düzeyde futbol oynayamayan, bu nedenle de istenmeyen puan kayıpları yaşayan Trabzonspor yorgun olan fakat Şampiyonlar Ligi maçını kazanarak büyük bir moral kazanan aynı zamanda ligin en iyi futbol oynayan ekibi Beşiktaş’a konuk oldu.
 
Trabzonspor’un avantajlı yanı sakat cezalı oyuncusunun olmayışı, bunun yanında rakibin en önemli üç oyuncusu Quaresma, Atiba ve Oğuzhan gibi maçı her an lehlerine çevirecek düzeydeki oyuncuların olmayışı tabi ki Trabzonspor açısından önemliydi. Ersun Yanal bu maçta Yusuf’u ve Mas’ı yedek kulübesine çekti. Yanlış kararlarını hep eleştirdik fakat Yusuf, Mas, Olcay ve Kucka da bana göre formsuz oyuncularımızdı. Hoca bunlardan ikisini Yusuf ve Mas’ı kesti.
 
Ersun Yanal’ın ısrarla alınmasını istediği Hubocan ilk kez oynuyor. Uzun zamandır forma şansı bulamayan Onazi’de ilk on birde sahaya çıktı. Maça iki takım da üst düzey bir tempoda başladı. Daha 13.dakikada Beşiktaş’ın hazırlayışı ve son vuruşu çok güzel olan golünü izledik. Bu golün güzelliği ne kadar iyiyse, bizim stoperlerimizin ve ön liberolarımızın büyük hataları da benim gözümde o kadar kötüydü. Bakın bir takımın can alıcı yeri geri dörtlünün göbeğidir.
 
Bizim de en kötü yerimiz burası. 20.dakikadaki ani kontra atağımızda A.Kadir’in Olcay’a attığı nefis pas ve Olcay’ın eşitliği getiren şutu skorda eşitliği sağladı. Bu golden sonra oyun olarak da iki takım aynı düzeyde oynayarak ilk yarıyı tamamlamış oldu. Trabzonspor ikinci yarıya da aynı kadroyla çıktı. Oyun üstünlüğü bu kez bizdeydi, iyi başladık ve oyunu Beşiktaş’ın sahasına yıkalım derken ani gelişen bir atak ve yine defansta Hubocan’ın hatası ve 58.dakikada golü kalemizde gördük.
 
Bu golden sonra atak üstünlüğü yine bizdeydi, pozisyonlara giren bizdik, gol kaçıran yine bizdik. Taaa 80.dakikaya kadar. Bu dakikada oyuna yeni giren Rodallega kafa vuruşuyla skoru 2-2’ye getiren golü attı. Son dakikaları nefes kesen bir hal aldı ve iki yüzde yüz gol kaçırdık ve maçta beraberlikle bitti. Trabzonspor’un tüm maçlarını analiz edin yüzde sekseni defans hatasıyla kaybedilmiştir. Ersun Yanal’a hatırlatmadır. Okay stoper oynayamaz. Yoksa çok canımız yanar. Eksik kadro ile yakaladığımız Beşiktaş’ı elimizden kaçırdık. Bu maçta Sosa ve Burak çok etkisizdi. Hubocan da bana göre hayal kırıklığıydı. Farklı kazanacağımız bir maçı daha geride bıraktık.