Vaatler verildi, en etkili seçim beyannameleri düzenlendi, mitingler yapıldı, il il, kapı kapı gezildi. Söylenenler söylendi, yazılanlar yazılıp, çizilenler çizildi. Boy boy afişler, parti bayrakları asıldı, televizyonlarda parti liderlerine sorular soruldu cevaplar alındı. Kimin eteğinde hangi taş varsa döküldü.

Artık söz milletin, tercih aziz halkımızın. Büyük gün bugün, sandığa gidiyoruz. Öncelikle şunu unutmayalım, kim kazanırsa kazansın hangi parti en çok oyu alırsa alsın seçimden sonra da yine aynı camiye gideceğiz. Yine aynı stadyumda beraber maç izleyeceğiz, yine aynı dolmuşa bineceğiz, aynı fırından ekmek yiyeceğiz.

Yine bu memlekette, bu vatanda kardeşçe yaşayacağız. O yüzden gerek sevinçlerimizi gerek kızgınlıklarımızı abartmayalım. Birbirimize yarın utanacağımız sözleri seçim sonunda sarf etmeyelim. Mahallemizde, köyümüzde, yine aynı tabutlara omuz vereceğiz aynı acılarımızı paylaşacağız, aynı düğünlerde el ele horon oynayacağız sevinçlerimize ortak olacağız, aynı yayla şenliklerinde coşacağız. O yüzden bu seçimde ne olur birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim.

Her oy verme durumundaki vatandaşın sandığa gitme günü bugün. Daha ilk başta aslında YSK tarafından onaylanan ittifak isimleri sonuç itibariyle bana biraz düşündürücü geldi. Şöyle ki, pusulada ismen bir tarafta Cumhur İttifakı, bir tarafta Millet İttifakı var. İsmen de olsa bu seçimin kaybedeni asla ne Cumhur ne de Millet olmamalı. Bu seçimin kaybedenden çok mutlak manada ülkece kazananı olmalı.

Oy verirken hangi bilinç ve ruh halinde olursunuz bilmiyorum fakat ülkece içerisinde bulunduğumuz durumun idrakine mutlaka varıp sandığa yansıtmalıyız. Her seçmen kendi iradesini sandığa gidip kullanmalı. Bu tarihi yükümlülüğümüzün, gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmak adına büyük bir sorumluluk içerisinde olduğumuzu bilerek oyumuzu kullanmalıyız.

Yapılan ve yapılmayan her şeyi bilerek ve görerek oy kullanmalıyız. İdeolojik saplantılarımızı bir kenara bırakarak bu vatanda kardeşçe yaşamanın tohumlarını sandığa atarcasına oy kullanmalıyız. Hangi partiye hangi ittifaka oy vereceksek verelim fakat mutlaka sandığa gidelim. Geçmişi düşünerek, geleceğe yön verecek şekilde sandığa gidelim.

Yeni bir yönetim arifesinde, yeni bir sistem başlangıcından önce hangi partiden olursa olsun mutlaka herkesin sandığa gidip hür iradesini sandıkta hissetmesi hissettirmesi gerekir. Bu devletin bir bireyi olarak vatandaşlık bilincimizle, oy vermeyi kendimize ödev sayıp sandığa giderek en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.

Unutmayalım başka Trabzon yok, başka Türkiye yok. Hadi bir şölen havası estirelim, demokrasinin en güzel örneğini bugün sandıklarda gösterelim. Rabbim ülkemiz için, milletimiz için, devletimiz için en hayırlısını nasip eylesin. İyi haftalar.