İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu Ordu Başkanı Demokrasiye Dönecek Mi?

Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor ; ancak sebeplerini bilemiyoruz.  Şayet yolsuzluk, halkına dayatma, hukukun üstünlüğünü tanımama gibi suçlardan alınıyorlarsa adalet mekanizmasına başvurma  yanında elbette görevden uzaklaştırılmalarını halk da isteyebilir.

Bu anlamda Ordu Büyükşehir belediyesi Reisi de  aynı kriterlerdeki yönetim tarzı ile halkını isyan derecesine getirmiştir. 
Toplumun istek ve feryatlarına kulak asmayan OBB Reisi acaba demokrasiye dönecek mi, yoksa artık dışlanmaya razı mı olacak?
Hukuku hiçe saymayı, mahkeme kararlarını tanımamayı Ünyegillere alenen söylemekten hiç çekinmiyor.

İnsan, çevre ve doğa haklarına saygı duymamayı ilke haline getirmiş. Sözde turizm cenneti dediği Ünye’yi ilin çöplüğü yapmaya karar vermiş. 
Rant uğruna halkın sağlığını hiçe sayarak doğa ve çevre katili, sömürü düzeninin temsilcisi çimentoya  yakıt sağlıyormuş. Ordu İİi’nin çöpleri yetmiyormuş,  komşu illerinkileri de getirecekmiş.
Çöp yığacağı alan Ünye’nın kalbi, tarım alanı, su havzası, akarsularının aktığı Cevizdere vadisi.  Burası aynı zamanda kral mezarlanın olduğu tarihi  alan. İki kral mezarı çimentoca dinamitlendi.

Mahkeme kararına rağmen halen kaçak çöp yakan  fabrikanın asbest içeren zehirli gazları halkın üzerine salınıyor.
Silikozis(dul bırakan hastalık sebebi) sağlık felaketi, çevre tahribatı inanılmaz boyutlara ulaşmış ve halen devam ediyor. OBB Reis’i Ünyegillerin tüm itirazlarına rağmen dayatmacı tavrını sürdürüyor. Tarım arazilerine mahkeme kararına rağmen sanayi tesisi yapılması  için imara açıyor. Oysa  mahkemenin  ‘buraya tesis yapılamaz, çöp de dökülemez’ kararı mevcut.
Bu kararı “asparagas kararlar” deyip hiçe sayıyor.

OBB Reisi’nin siyasi skandalları da halkın gündeminde. Bu suçların tarafınızdan daha iyi bilindiğine inanıyoruz.
Halkın çığlığına kulak asmamak, yalan ve kandırmaca beyanlar, görevini kötüye kullanmak değil mi? Ünyegiller insan hakları ve doğa haklarına saygısızlık, hukukun çiğnenmesine razı değildir.

Halka karşı dayatma yapmak siyasi tarihteki tarifi faşist yönetim tarzıdır.
Hukuku tanımayan, halkına dayatma yapan, huzurlu yaşam haklarını çiğneyen, BM doğa hakları bildirgesine imza koyan ülkemizi uluslararası platformda zor duruma sokan OBB Reisi’ne bilim, halk ve hukukçuların tepkileri çığ gibi.
İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya soralım,
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı demokrasiye dönecek mi?