Taka Gazetesi sokağa çıktı, vatandaşa bu soruyu sordu;

Modern hayat, günümüzü kolaylaştırırken hiç fark etmeden psikolojimizi bozuyor. Yaşanan ekonomik, kültürel, sosyal ve politik sıkıntılar dengemizi alt üst ediyor. İnsanların derdi gün geçtikçe çoğalıyor, bu bir tür psikolojik bunalıma sebep oluyor. Türkiye genelinde yapılan araştırmalarda bir çok dert ortaya çıkarken, Trabzon’da durumlar biraz değişti. Tek derdi Trabzonspor olan da var, maaşının yetmediğinden yakından da… Esnafın derdi başka, öğrencinin başka. İşte hem güldüren hem de düşündüren o muhteşem röportaj:

Dişlerimi Yaptıramıyorum
 
Murat DEMİRTAŞ: “Hastayım, diş doktoruna gittim. Hasta olduğum için dişlere muayene edemedi. Önce hastalığımın iyileşmesi gerektiğini daha sonra beni tedavi edebileceği söyledi. Şu sıralar benimde en büyük derdim bu. Allah herkese kaldırabileceği bir dert vermesini diliyorum. Her şeyden önce sağlık diliyorum. Anlıyoruz ki, o olmazsa hiçbir şey yok…”
 
Henüz Bir Kız Arkadaşım Yok

Ümit can KANKAL:“Derdim kız arkadaşımın olmaması. Yaşam şartlarının sıkıntılı olması veen basiti insanların psikolojisinin bozuk olmasıdır. Çalışan olarak müdürlerin psikolojik baskısı en büyük dertlerden bir tanesidir. Ama dediğim gibi, bir kız arkadaşım yok. Bu benim için şu sıralar sorun, bir gün kız arkadaşım olursa diğer psikolojik baskılara dayanabilirim diye düşünüyorum”

Ev Geçindirmek Zor

Erkan DOĞAN:“Dolar ve Euro fiyatları şuan en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesidir. Ayrıca geçim derdim var. Bu zamanda ev geçindirmek, çocuk okutmak zor oldu. Devletimizin bu sorunlara çare bulması en büyük temennimiz. Bizler de ailemizin yaşam standartlarını yükselterek, çocuklarımızı daha güzel bir şekilde okutarak hayata hazırlamak istiyoruz”

Oğlum Hasta Emekli Maaşı Sorun…

Serpil ŞENTÜRK:“Oğlum kanser hastası ve kirada oturuyorum. Emekli maaşım var ama yetmiyor. Kocam vefat etti. Oğlum üniversiteye gidecek ama nasıl yollayacağımı bilmiyorum. Zaten hasta hem tedavisi, hem eğitimi zor olacak. Tedavi sürecinde bacağını kaybetti, iki kez ameliyat oldu. Bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz, bu sıralar en büyük derdim bu.

Gelecekten Endişeliyim

Ahmet Emin KOÇ:“Derdim Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğidir. Okuyan torunum ve liseyi bitirecek olan oğlum var. Onların eğitim hayatı ve geleceği için endişeleniyorum. Çünkü eğitim sistemimizin gerçekten iyi olmadığını düşünen bireylerden biri de benim. Bu sebepten dolayı geleceğimiz konusunda eğitim anlamında düşünceliyim, tabii ülkem onunda geleceğini dert edenlerdenim”

Esnaf Her Gün Zararda

Erdal TURAN:“Piyasada sıkıntı var. Esnaf olarak her gün zarara uğruyoruz. Doların düşmesi hiçbir şeyi ifade etmiyor. Zarara uğrayanlar oldu. Fındığımız yok ama çayımız var. Fındık sektörü kötü durumda, köylü perişan halde ne yapacağını bilmiyor. Çay sektöründe devlet fiyatı 2,350 TL, Özel sektör fiyatı 1,800 TL. Çay sektörü de fındık sektörü gibi perişan haldedir.

Halkımızla Anlaşabilmek Gerçekten Zor

Yunus ERDEN:“Piyasaların alt üst olmasıdır. Ayrıca insanlarla uğraşmak zor, hele ki Trabzon halkıyla uğraşmak daha zor oluyor. Derdini dinlemez, derdini anlamaz. Bu yüzden gün içerisinde bir çoksorunla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızı daha dinlemeye anlamaya davet ediyorum. Anlayışsız olmamız şuan için ve bizim için en büyük dertlerden bir tanesi.

Trabzonspor!

Ercan Kara:“Bir taraftar olarak derdim Trabzonspor’dur.  Ayrıca Trabzon halkı olarak çok sinirli, sabırsız ve anlayışsızız. Sabırlı, hoşgörülü olmamız lazım. Sabrımız ve anlayışımız şehrimizin genel anlamda toparlanmasına sebep olacağına inancım tamken, Trabzonspor’a da bu şekilde fayda sağlayacağımızı düşünüyorum. Lütfen anlayışlı ol!

Benim Derdim Yok

Samet Kılıç:“Çok şükür ki her hangi bir derdim, sıkıntım yok. Evliyim, geçim sıkıntımda yok. Güzel bir şekilde geçinip gidiyoruz, Allah dert vermesin, derdi olanlara da yardım etsin. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz, istediğimiz zaman istediğimize ulaşabiliyoruz. Sağlık anlamında olsun, sosyal anlamda olsun. Bu sebeple genel olarak ‘derdim var’ diyemem…
 
Canım Çok Sıkılıyor

Mustafa TÜYSÜZ: “Çiçekçide çalışıyorum. Sabahtan akşama kadar oturuyorum, iş yok. Canım çok sıkılıyor. Bu sıralar en büyük derdim bu, ‘Can sıkıntısı’ belki işler açılınca can sıkıntım da geçer diye düşünüyorum ama, şu sıralar çiçek alan da yok… Buradan sevgilisi olan ve evli olan ablalara sesleniyorum, ağabeylerim size neden çiçek almıyor?

Parça Toplayamıyoruz

Ferhat YUSUFOĞLU:“Dolar çok pahalı bilgisayar parça fiyatları arttı. Bilgisayar parçaları toplayamıyoruz. Bu sebeple biraz sıkıntı yaşadığımızı söyleyebilirim. Bu sıralar böyle bir dertle karşı karşıya kaldık. Umarım kısa sürede derdimize derman olacak bir durum oluşur. Umutla o günlerin gelmesini bekliyoruz.
 
Geliri yok harcama var!

Özden Köstere:“Dükkânıma kira ödüyorum. Mal sahibi gün geldiği zaman hesapta para olmayınca hemen gelir. İş potansiyeli gittikçe düşüyor. İnsanlarımız hiçbir geliri olmadan harcama yapıyor. Banka kredi kartı gönderiyor ama adamın geliri yok. Bizim halkımızda sistem yok. Bazı şeyleri gösteriş için yapıyoruz.  Mesela komşumuz tatile gitmiş, bizde gidelim. Başkalarının ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Ben emekliyim hesabımı bilirim. Biz hortum işi yaşıyoruz. Bırak ne olacaksa olsun kafasındayız. Bu şekilde ilerleyemeyiz.”
 
Takımımı Çok Dert Ediyorum

Ekrem ÖZKAN: Paramız var, sağlığımız yerinde, işimiz var, gücümüz var ama Trabzonspor yenilince ne sağlık kalıyor ne huzur. O yüzden geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezonda derdimiz Trabzonspor. Gerçekten arkaya dönüp baktığım da ‘dert’ diyebileceğim başka bir durumla karşı karşıya değilim. Bu yüzden takımımın galibiyetlerle yola devam etmesini istiyorum”
Aleyna TONYA