Denizlerin ve su kaynaklarının temiz tutulup korunması amacıyla başlatılan "Sıfır Atık Mavi" projesine bir destek de Tunceli'den geldi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı ve "Sıfır Atık" projesinin yeni aşaması olan "Sıfır Atık Mavi" projesine destek büyüyor.

Bu kapsamda Vali Tuncay Sonel, Dünya Rafting Başkanı Danilo Barmaz, Türkiye Rafting Başkanı Fikret Yardımcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Önder Yurdakul, Dünya Rafting Şampiyonasına katılmak için dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ve doğaseverler Munzur Nehri’nde pankart açıp kıyı boyunca çöp topladı.

Etkinlikte, temiz bir su için Munzur Nehri’nden tüm dünyaya mesaj verildi. Dünya Rafting Şampiyonasına katılanlar, "Sıfır Atık Mavi” projesine destek için söz verdi.
Etkinlikte konuşan Valimiz Tuncay Sonel, Munzur Çayı'nın gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakılması gerektiğini vurgulayarak:

 "Biz de Tunceli'de bu projeye dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizle; Brezilya'dan Hindistan'a, Kostarika'dan İtalya'ya,  Çin'den Fransa'ya kadar, İran'dan Bulgaristan'a kadar tüm konuklarımızla birlikte destek veriyoruz. Nehirlerimizin temizliği için denizlerimizin temizliği için gelecek kuşaklara bu doğal güzelliği güzel bırakmak için bizler de hep beraber söz veriyoruz." Dedi.

Dünya Rafting Federasyonu Başkanı Danilo Barmaz ise Rafting federasyonu olarak bu tür projeleri her zaman desteklediklerini ve başlatılan proje kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Barmaz; “Burada olmaktan çok mutluyum. Bu çabanın, sadece nehirlerimizi temizleyip rafting yapmak  için değil her zaman olması gerekiyor. Rafting ve bunun gibi birçok sporda nehirler hayati bir önem taşıyor. Bir Hükümet böyle bir proje başlattığı zaman biz Dünya Rafting Federasyonu olarak Türkiye Rafting Federasyonu olarak bunu tamamen destekleriz. Bizi mutlu eden bir projedir. Projenin tamamen arkasındayız.” dedi.