Divan Kurulunun, olmayan kulüp tüzüğümüz gereği seçimsiz de olsa yapılması gereken genel kurulunu yönetim olarak üyelerimize yaptığımız çağrı ile cumartesi saat on dörtte toplanarak icra ettik. Son yıllarda kulüp başkanlarının pek de itibar etmediği bu toplantıların son ikisine Sayın Usta’nın katılması birlikte sorunların üstesinden ancak gelinebileceği konusunda ki umutları yeşertti. Çalışma raporunun okunmasından sonra Divan Başkanı Sayın Sürmen’in yaptığı konuşma ve de uyarılar takdir topladı. Kulübün ekonomik sorunları yanında tüzüğümüzün yasal olarak tasdikli olmaması gündemin önemli maddesini oluşturdu. Yıllarını bir hukukçu olarak tüzük çalışmalarına vermiş biri olarak Sayın Sürmen son bir haftada yönetimden gelen yaklaşımları umut verici bulurken konu ile ilgili çalışmaları hızlandırıp bu kulübü bu ayıptan bir an evvel kurtarmamız gerektiği konusunda ısrarcılığını yineledi.
        
Az sayıda da olsa birkaç eleştirel konuşmadan sora Sayın Başkan Usta hem soruları cevaplamak hem de kulüple ilgili son bilgilerle divan üyelerini bilgilendirmek üzere kürsüye geldi. Kulübün ekonomik sorunları ile ilgili önceden yine kendisinin vermiş olduğu bilgileri hatırlatarak bankalar ve de yapılan sözleşmelerden kaynaklı giderlerinin gelirlerin büyük bir kısmını götürdüğünü anlattı. Öyle ki kulüp gelirleri 90 milyondan 180 milyona yükseldiği halde hiçbir rahatlamanın henüz olmadığını gerekçeleri ile izah etti. Ayrıca ellinci yılda şampiyonluk Allah’ın emri olmadığını ancak büyük kulüp olmanın iddialı olmak demek olduğunu söyleyerek bu düşüncelerinden vaz da geçmediğini belirtti. Asıl üzerinde durduğu ve de herkesin ilgisini çeken tüzükle ilgili söyledikleri oldu. Sayın Usta tüzükle ilgili önceden yapılan çalışmalar ile herhangi bir sorununun olmadığını ancak kulübü yönetenleri bağlaması açısından ekonomik sorunların çözümü ile ilgili sorumlulukları içeren ve de tüzükte yer almasını istediği maddelerin kendisine bırakılmasını istedi. Konu ile ilgili yaptığı açıklamaları madde madde açarak üyelere anlatması herkesin takdirini ve de alkışını aldı. Toplantı da bu şekilde bitmiş oldu.
 
SERDAR BALİ VE SAYIN GÜMRÜKÇÜOĞLU
 
Serdar Bali Trabzon ve de Türk futboluna birçok yetenek ve de özellikleri ile mal olmuş biridir. O kadar ki onun karakter yapısı ya da kişiliği ile ilgili bilinmeyen yönü kalmadığını düşündüğümüz bir anda karşımıza muhteşem isim koyduğu Bordo Mavi hayatımın Siyah Beyaz hikâyesi adlı kitabı ile çıktı. Daha iki gün olmasına rağmen yarısını okudum. Çok akıcı çocukluğu ve de gençliğini anlatırken o günün koşullarını çok iyi yansıtarak okurlarını bilgilendiren futbol yaşamı ile birlikte bir solukta okunacak bir kitap. Meraklılarına mutlak öneririm.
        
Sevgili okurlar biliyorsunuz sahil gezi yolu ile ilgili denize akan lağımları son yazılarımla gündem etmeye çalışıyorum. Sayın Bali’nin imza töreninde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile karşılaştım. Yazarak sizlerin de bilgisine sunduğum tüm sorunları ayaküstü de olsa kendisine sordum. Yakın ilgisi beni hem mutlu etti hem de umutlandırdı. Sadece size şunu aktarayım lağımların denize akmasını önlemek onları ileri kolektörlere deşarj ederek çözülecek bir projeyi gerektiriyor. Sayın Başkan bu konuda ki çalışmaların tamamlama aşamasında olduğu bir iki yıl içinde kesin çözüme kavuşacağı konusunda güvence verdi. Kendisine teşekkür ederek olayı bir sporsever ve de duyarlı bir şehrin insanı olarak takibe elbette devam edeceğim.
 
BAŞAKŞEHİR MAÇI
 
Sevgili okurlar Adana maçında soru olarak sorduklarım bu maç ile birlikte gerçekleşti. Beşinci olma halinde erken açılacak sezonla birlikte sıradan takımlarla yapılacak birkaç maç ve de lig sonuna doğru Osmanlıspor’da oluşan tükenmişlik gerçeğini de dikkate aldığımızda, altıncılıkta bunların hiçbirinin olmayacak olması bu sıranın seçiminde aklın gereği olmuştur diyorum. Bilmem siz ne dersiniz? Ben asıl dikkat çekmek istediğim hocaya yapılan eleştiriler arttıkça o toplumla alay edercesine tersini yapmada ısrar ediyor olmasıdır. Bu pervasızlığın iki nedeni olabilir.
1-Aldığı desteğe olan güven.
2-Ya da Trabzonspor olayını kafasında bitirmiş olması.
Az kaldı, yaşarsak hepsini yakında görürüz.
İyi haftalar.