23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle TBMM’de düzenlenen özel oturuma katılan yabancı konuklar, loca da töreni izlerken bacak bacak üstüne atınca, görevliler tarafından tek tek “ bacaklarını indirmeleri konusunda uyarıldılar…
Daha şurada bir ay önce birbirinize kâğıtların üzerine“ KÖPEK GİREMEZ!” diye yazan siz değil miydiniz?
Ne ara bu kadar saygılı oldunuz?
Yanlış öğrenmişsiniz… Saygı bacak bacak üzerine atmayla olmaz! Saygı diline hâkim olmayla, halkın” beni temsil et “ diye oraya gönderdiğine efendice davranmakla olur!
Keşke bacak bacak üstüne atsaydınız da, AK Partiyi oy kaybına uğrattığınız o çirkin sözleri savurmasaydınız!
Zira siz unutulur diye sanıyorsunuz ama bazı sözler hiç unutulmaz…
Bilirsiniz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramlarında adettendir başbakanın, bakanların koltuklarına oturtulan sevimli çocuk manzaraları…
Başka zaman rüyalarda bile görünemeyecek bu koltuk devir seramonisi bu yıl biraz enteresandı.
Bakan koltuğuna oturan çocuk yaptığı konuşma da” Medeniyetler ittifakı girişimimiz, kültürler ve dinler arası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır” deyince çocuğa bu metni yazarak okuması sağlanılan öğretmen hakkında önce soruşturma başlatılarak sonrasında da açığa alındı haberi geldi.
İyi de yapıldı!
Fettullah Gülen ile özdeşleştirilmiş olan “ Dinler arası diyalog “ kavramının bir çocuk bayramında geçmesinin garipliği!
Yahu çocuk bayramı bu! Çocuuuuukkkkk!
Çocuk ne anlar dinler arası diyalogdan? Medeniyetler ittifakından?
Ben bile anlamıyorum! Çocuk nasıl anlasın?
Sen ilimden, bilimden bahsetsene hoca!
Birazcık bahset!
Bu arada Birleşmiş Milletler Kadın Hakları Komisyonuna; develerin bile kadınlardan daha değerli olduğu, kadın hakları sicili konusunda dünyanın en kötü ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan’ın seçilmesini şaşkınlıkla karşılasam da “ Gör öğren dünyası… Hani belki o ülkede yaşayan kadınlar açısından  bir zerre faydalı olur… Belki…” beklentisi içine girsem de aklımda milyonlarca soru var…
Bu kadınların kendi ülkelerinde tek başına, araba kullanmalarına bile izin verilmiyorken, Suudi Arabistan Kadın Komisyonlarında, tek bir kadın bile bulunmuyorken koskoca Birleşmiş Milletler Komisyona ne gibi faydaları olacak acaba?
Bekleyip göreceğiz…
Bu Pazar yazısının sonunu bir soru ile bitirmek istiyorum…
İzleyicilerinin büyük bir hayranlık kitlesiyle takip ettiği Kara Sevda dizisinin oyuncusu Neslihan Atagül kocasının baş harfini –Kadir Doğulu-  dudağının içine damağına çok yakın bir bölgeye dövme olarak yaptırmış.
Büyük cesaret. Acımamış mı? Nasıl dayanmış?
Vallahi bravo… Peki, siz olsanız sevdiğinizin baş harfini dudağınızın içine dövme olarak yaptırabilir miydiniz?