ABD ve Rusya, Suriye konusunda anlaşamadı. Çin'de düzenlenen G-20 zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ayaküstü bir konuşma gerçekleştirdiği ve konuşmanın anlaşmasız sona erdiği ifade edildi.

Konuşmada Anlaşma Sağlanamadı

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, iki liderin G-20 zirvesinde ayaküstü bir konuşma gerçekleştirdiği ve konuşmanın anlaşmasız sona erdiği ifade edildi.

Terör Hedefleri Konusunda Mutabık Kalındı

İki liderin biraraya gelmesinden sonra iki ülkenin Dışişleri Bakanları John Kerry ile Sergey Lavrov bir araya geldi. Kerry ve Lavrov, Suriye'de terör hedeflerini vurma ve sivillere yönelik saldırılardan kaçınma konusunda mutabık kaldı.

Erdoğan Ve Putin 3 Eylül'de Çin'de Biraraya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi. 18.10'da başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesine ilişkin, "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak." dedi.

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin'in Hangcou kentinde, Rusya Devlet Başkanı Putin ile TSİ 18.10'da bir araya geldi.

Shangri La Otel'de gerçekleşen görüşme öncesi Erdoğan ve Putin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Uçak krizinden sonra 9 Ağustos'ta Rusya'nın St. Petersburg şehrinde ilişkilerin normalleştirilmesi yolunda ilk adımı atan iki lider, bu görüşmeden 25 gün sonra yeniden bir araya geldi. Ekonomi, ticaret ve enerji alanlarının yanısıra Suriye'deki gelişmeler detaylı olarak ele alacak.
 
Editör: TE Bilisim