Başta Köln DİTİB Genel Merkez ve başkent Berlin olmak üzere Almanya genelindeki etkinliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da da Alman ziyaretçiler ve diğer ülke vatandaşları yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl seçilen “Hicret – Güçlük, Sıkıntı ve Şans Olarak Göç” sloganı çerçevesinde gerçekleştirilen Açık Cami Günü için hazırlanan broşürler ziyaretçilere dağıtıldı. Ziyaretçilere İslam dini hakkında bilgiler verildi.

Köln’de gerçekleştirilen programda DİTİB Çarşısında kurulan stantlarda İslam hakkında bilgiler verildi, DİTİB tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı. Standlarda etkinliklerin yanı sıra mültecilere yardım kampanyası, ayrımcılık-ırkçılık ve gençlerin aşırılığa gitmemesi için önleyici çalışmalar, koruyucu aile konuları gibi çeşitli projeler de tanıtıldı. İslam’da hicret ve DİTİB mülteci yardımı sunumları yapıldı. DİTİB Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından icra edilen konser ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Açık Cami Günü‘nde ziyaretçilere cami rehberleri tarafından Merkez Cami müştemilatı tanıtımları yapıldı. Guruplar halinde yapılan rehberlik hizmetinde Merkez Camii inşaatı, İslam dini gibi konular hakkında bilgiler verildi. Ziyaretçiler gün içerisinde öğle ve ikindi namazlarına iştirak ederek namaz ibadetinin nasıl yapıldığını görme imkanı buldu. Ziyaretçilere günün anısına kırmızı gül dağıtıldı.
ERCÜMENT AYDIN


 
Editör: TE Bilisim