Bu sonuçla Türk milleti tarihte ilk kez kendi oylarıyla yönetim sistemine karar vermiş oldu.

İstikrara, büyük Türkiye'ye, güçlü liderliğe 'evet' diyen halk, referandum sürecinde her türlü faşizmi sergileyen Batı'ya da unutamayacağı bir demokrasi dersi verdi.

Referandum sonuçlarının ardından gurbetçi vatandaşlar yaşadıkları ülkelerde sokağa döküldü.
Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız referandumda ''Evet'' zaferinin ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla sokağa döküldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgilerini haykıran vatandaşlar araçlarıyla şehir merkezlerinde korna çalarak tur attı.
Gurbetçi vatandaşlarımız referandum sonuçlarını doyasıya kutladı.

Rus basını 16 Nisan referandumuna geniş yer verdi. Rus basını sonuçları Erdoğan'ın zaferi olarak duyurdu.

Türkiyede gerçekleştirilen halk oylaması Rus basınında geniş yer buldu. Birçok Rus basın yayın organı halk oylaması sonucu okuyucularına sıcağı sıcağına şu başlıklar ile duyurdu:

Rossiyskaya Gazeta: Erdoğan sistemi değiştiriyor

Türkiye'de tarihi referandum sona erdi. Uzmanlar, bu referandumun Türk politikasında ve yönetim sisteminde köklü değişikliklere neden olacağını belirtiyorlar.

Life.ru: Türkler anayasada değişiklik yapılmasından yana oy kullandılar

Türkiye'de düzenlenen referandumda anayasada değişiklikler yapılmasını isteyenler galip geldi. "Evet" ve "Hayır" arasındaki fark çok düşük.

Ria Novosti: Erdoğan, Türkiye Başbakanı'nı tebrik etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumun ardından Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ı tebrik etti. Aynı zamanda Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de aradığı belirtildi.

Tass Ajansı: Aliyev, Erdoğan'ı tebrik etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ı referandumun olumlu sonucu nedeniyle tebrik etti. Telefon görüşmesinde Erdoğan Aliyev'e desteği nedeniyle teşekkür etti. Ayrıca iki lider Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmeye devam edeceğini belirttiler.

İnterfaks: Erdoğan referandumun ardından kendisini destekleyenleri tebrik etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumda kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Ayrıca Erdoğan, anayasadaki değişiklikleri destekleyen parti temsilcilerini de tebrik etti.

Regnum: Zafer: Erdoğan destekçilerini tebrik etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini destekleyenleri tebrik etti ve bu seçimin ülkenin yararına olmasını ümit ettiğini bildirdi.
 

Editör: TE Bilisim