İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena'da, Amerikalı şarkıcı  Ariana Grande'nin performansı sırasında patlama gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildiği gelen bilgiler arasında. 

İngiliz polisi patlamada 22 kişinin öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırganın olay yerinde öldüğü duyuruldu. Polisten yapılan açıklamada saldırganın üzerinde taşıdığı bir cihazı patlattığı belirtildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin bir kısmının çocuk olduğu açıklandı.

Manchester polisinden yapılan açıklamada, "Bu bir terör saldırısıydı" ifadeleri kullanıldı.

Konser alanında bulunan yüzlerce insan patlamalar sonrasında olay yerinden tahliye edildi. 

Başbakan May, TSİ 11.00'de ulusal güvenlik birimleriyle bir acil durum toplantısı yapacak.

Manchester'da gerçekleşen patlamanın yerel saat ile 22:35'da (Türkiye saati ile 00:35'te) meydana geldiği belirtildi.

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Bununla birlikte İngiliz polisi terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. Bomba imha uzmanları konser alanında inceleme yaptı.

İddialar arasında; 13-18 yaşları arasında 50 çocuk, polis tarafından bir otele yerleştirilirken, çocuklarını bulmaları için ailelere sosyal medyadan çağrılarda bulunulduğu yer alıyor.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı. İngiltere Başbakanı Theresa May, Türkiye saat ile 11.00'de ulusal güvenlik birimleri ile toplantı yapacak.

Öte yandan, İngiltere'de yaklaşan erken seçim dolayısıyla gerçekleştirilecek seçim kampanyaları askıya alındı.

LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Habertürk TV'nin haberine göre Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.

MANCHESTER ARENA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Twitter'dan açıklama yapan Manchester Arena, olayların, konser alanının dışındaki halka açık alanda meydana geldiğini belirtti.
 

Editör: TE Bilisim