G 20 Liderler zirvesi kapsamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama basın toplantısı düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi Türkiye saatiyle saat 08:10'da başlamıştı.Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

ABD Başkanı Barack Obama:

Darbe girişiminden sonra Türk halkı sokaklara dökülerek demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiler. Ben o anda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm ve her türlü desteği vereceğimizi söyledim. Biz Türk halkını destekliyoruz. Ayrıca ben bu son terörist saldırısında ölenler için taziyelerimiz sunuyorum. Biz bu terörizmi yeneceğiz. Türkiye kuvvetli bir NATO üyesi ve DAEŞ'e karşı kuvvetli bir müttefikimizdir. Bu konuda iş birliğimize devam edeceğiz. Başkanlığımız esnasında başlattığımız bu ittifakın devamını diliyorum.

Türkiye Kararlı Mücadelesine Devam Edecek

15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonla görüşmeden sonra burada yaptığımız yüz yüze görüşmede verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türü kötüdür.

Terörle Mücadelemiz Devam Ediyor

Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAİŞ terör örgütü olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Tabii FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak da çalışmalarımız hukuk çerçevesi içinde darbe girişimi öncesinde bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. 15 Temmuz sonrası hazırlanan dosyalar da ABD heyetine gönderilecektir. ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet gelmiştir. Şimdi de Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız ABD’ye gidecekler.
 
Editör: TE Bilisim