Onlarca Müslüman kadın, terör saldırısının gerçekleştiği Westminster Köprüsü'nün üzerinde bir araya geldi. El ele tutuşan kadınlar, saldırıyı kınadı.

Eyleme katılan kadınlardan Sarah Waseem yaptığı açıklamada, "Londra'da bir saldırı olduğu zaman, bu bana yapılmış bir saldırıdır. Bu hepimize yapılmış bir saldırıdır. İslam her türlü şiddeti kınar. Bu bizim için tiksindiricidir." ifadelerini kullandı.

Tartışma Yaratan Fotoğrafın Kahramanından Açıklama

Öte yandan saldırının hemen ardından çekilen bir fotoğrafta görülen ve sosyal medyada bazı kişilerin nefret odaklı sözlerinin hedefi olan başörtülü kadın da bir açıklama yaptı.

Saldırının hemen ardından Westminster Köprüsü'ndeki yaralıların yanından geçerken fotoğraflanan kadın için sosyal medyada, "Müslüman kadın yerde can çekişen adamın yanından elini kolunu sallayarak, telefonuyla ilgilenerek geçiyor." yorumu yapılmıştı.

O kadın yaptığı açıklamada, "Fotoğraf, olay yerindeki yardımcı olma uğraşlarımı göstermiyor. Sonrasında iyi olduğumu haber vermek için ailemi aradım. Tüm düşüncelerim kurbanlarla ve aileleriyle birlikte. Beni savunmak için medyaya konuşan fotoğrafçı Jamie Lorriman'a da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fotoğrafı çeken Lorriman, daha önce yaptığı açıklamada fotoğraf üzerinden nefret söylemi geliştirilmesine tepki göstermiş, başörtülü kadının şokta olduğunu söylemişti.
 

Editör: TE Bilisim