Araklı ilçesini her alanda yaptığı yatırımlarla ayağa kaldıran başkan Recep Çebi Taka Gazetesi’ne konuştu
 
Trabzon’un Araklı ilçesinin turizm bölgesine dönüştürülmesi çalışmalarında önemli bir adım atıldı. Araklı ilçesini başkanlığa seçildiği günden itibaren her alanda hızla ileriye taşıyan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, turizm yatırımları ile birlikte Araklı’nın cazibe merkezi haline geleceğini ifade ederek, “Dünyanın Gözü Araklı’da” dedi.
 
Vatandaşımızın Takdiri Önemli
 

Başkan Recep Çebi açıklamalarına şöyle devam etti, “Araklı ilçemizde 2009 göreve geldik. 2019 yılı itibari ile görevde 10. Yılımızı dolduruyoruz. Bu 10 yıllık süre içinde Cenab-ı Allah’ın yardımı, iktidarımızın destekleri halkımızın teveccühü ile vaat ettiğimiz tüm projeleri tamamladık. Bunların mutluluğunu yaşıyorum. Allah nasip ederse vatandaşımız takdir ederse yeni dönemi düşünüyorum.
 
İlçemiz Sanayisine Kavuştu
 
Araklımızın sanayi sitesinde çok büyük sıkıntı vardı. 1953’de kurulan bir ilçeyiz. İlçemizde bir sanayi sitesi yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde ilçemizi ziyaretinde bu konuyu dile getirdik. Sağolsun verdiği talimatla 218 dükkanlık Araklı küçük sanayi sitesini bitirerek hak sahiplerine teslim ettik. Şu anda taşınıyorlar. Kendileri artık daha modern ortamda işlerini yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemize kazandırdığı en güzel projeydi. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz.
 
Hedef Fakülte
 

Yüksekokulumuzu bitirdik. Özyurt kardeşler yaptı. Lojistik ve işsağlığı bölümünde öğrenciler mezuniyetlerini verdiler. Şu anda 220 öğrencimiz var. Yeni bölümlerle bu sayıyı bine çıkaracağız. Ama bu da yeterli değil. Büyüyen Araklı için fakülte hedefimiz var. İnşallah ilçemize fakülteyi de kazandıracağız.
 
Eğitim Önemli
 
Eğitim konusunda okullarımızın, camilerimiziz, kuran kurslarımızın hepsini yeniledik. Eğitimde en üst seviyeye gidiyoruz. Karadeniz’in en büyük camisi olan Fatih Camiisinde de çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda açılacak. Resmi kurumlarımızın hepsini yeniledik.
 
Halkımızın Özlemi Giderildi
 

Doğalgaz projemiz vardı. Vatandaşımız bunu çok bekliyordu. Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak sağolsun onun sayesinde ilçemize doğalgaz geliyor. Önümüzde ki ay doğalgazın vanasını açıyoruz. Vatandaşımızın özlemini gidereceğiz.
 
İlçeye Para Girecek Göç Önlenecek
 
Araklımızı ticaretle buluşturma konusunda büyük çalışmamız var. Peygamber Efendimizin bu konuda ‘Rızkın onda dokuzu ticarettedir’ hadisi var. İlçemize mutlaka para girmesi lazım. Para giren yerde bolluk bereket olur istihdam olur gurbet olmaz. Araklı-Dağbaşı-Bayburt yolu bizim olmazsa olmazımızdı. Projelerimizi yaptırıyoruz. 7 kilometrelik bölüm bitti. 4 bin 130 metrelik tünel b itti. Arada kalan 44 kilometrelik bölümünün ihalesini yaptırarak Araklımıza oradan para girişini sağlayacağız.
 
Turizmde İddialıyız
 

Bölgemiz turizme ait bir bölge. Bölgemizin bacasız fabrikası. İddialı konuşuyorum turizmde en önemli ilçe Araklıdır. Deniziyle yaylalarıyla doğu ve batısıyla harika bir ilçedir. İlçemizde hiç olmayan bir şeyi başararak 100 yataklı 4 yıldızlı bir otel hizmete girdi. Konakönü bölgesinde3 yıldızlı otel hizmette. Bunların yanında biri 5 yıldızlı olmak üzere 3 tane daha otel yapılıyor. Körfez ülkelerinde ki yatırımcılarla yapılıyor. Denizden faydalanmak üzere halk plajları oluşturduk. Sosyal alanlar oluşturduk. Deniz kenarında tarihi kalesi olan Kalecik’te Arakale isminde sosyal alan oluşturduk. Yalı boyu mevkiinde denize girme alanları oluşturduk. Karadere vadisinde tarihi hanlarımız var. Tarihi köprülerimiz, camilerimiz var. Şelalelimiz var. Vatandaşın çok beğendiği Os şelalesi ve Aytaş şelalesi çok ziyaretçi çekiyor. Bakir olan Uzungöl ayarında Pazarcık’ımız var. Burada turizm ve yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Dünyaca ünlü Mahora maden suyumuz çok önemli. Orası da turizme kazandırıldı, ziyaretçilerimiz gelip gidiyor. Araklı Karadere yolu boyunca ilçemiz turizm ve ticarette büyük yatırımları kazanacak.
 
Tarıma Dönüş
 

Gurbeti engellemek ve ilçeye para girişi olması için hayvancılığa çok önem verdik. 30 aileye profesyonel hayvancılık yaptırdık. Organik ürünlere çok büyük talep var. İlçemizde devletimizin ve tarım bakanlığının ücretsiz dağıttığı hayvanlar var. 200 büyük baş hayvan ile 600 küçükbaş hayvan dağıttık. Vatandaşımıza 100 tane arı verdik. İlçemizde şu anda 22 bin küçükbaş, 11 bin 505’de büyük baş hayvan var. Tarımda da büyük ilerleme var. Tarıma vatandaşlardan da çok talep var. Çayımız ve fındığımız var. Arazimiz çok dağınık ve yamaç olduğu için profesyonel tarım olmuyor hayvancılık oluyor. Hayvancılığa da büyük ilgi var.
 
İyi Ki Hayata Geçirmişim
 
1983 yılından beri siyasetin içindeyim. O yıllarda siyaset yaparken ilçemde hep sıkıntı çektiğim bir konu vardı. Yüksek mahallerden gelen hanımefendilerin dinlenecekleri ihtiyaç görecekleri sosyal alanları yoktu. Göreve seçildiğim ilk yılda bayanlara ait tesis yaparak bunu hayata geçirdim. Şu anda böyle 2 tane tesis var. İçinde tamamen kadınlar çalışıyor ve ikramlar ücretsiz. Orası kendi evleridir ve orada çok mutlular. Bu projeyi hayata geçirdiğim için çok mutluyum.

 
Yaralar Sarıldı
 
İlçemizde Allah’tan gelen bir afet yaşadık. Şu anda tespitlerimizde 16 Milyon TL civarı bir zarar gözüküyor. Evlerde sıkıntı var. Vatandaşlarımızın can kaybı yok. Eşyalarda sıkıntı var. Güçlü devletimizle, cumhurbaşkanımızla, hayırsever halkımızla yaraları sarıyoruz. Kapalı yollarımız yok. Kayan menfez ve duvarlar var. Onları yapmaya çalışıyoruz. Tüm kurumlarla istişare halinde yaraları sarmaya devam ediyoruz.
 
Halkımızdan Dua Bekliyorum
 

Araklı Halkından Recep Çebi olarak dualarını istiyorum. Halkımızla açık kapı çalışıyoruz. Halkımız girmiş olduğumuz her seçimde bizleri destekleyip güvenmiştir. Büyük ilçeler içinde yüzde 85 oy oranı ile birinciliği sağlayan halkımıza biz teşekkür eder dua bekleriz.