Trabzon Amatör kümesi’nin gelmiş geçmiş süper takımlarından söz edeceğim. Bunların ilk sırasına Yusuf Ziya’lı, Sağbek Tolgay’lı, Solbek Özcan’lı, Vedat’lı Leventli, Ahmet Ulusoy’lu Trabzonspor amatör takımını koyuyorum. Teknik Direktör, Ömer Uzun.

İkinci sırada ise başına Mermer parçası düşerek yaşama veda eden arkadaşım Yaşar Yıldırım’ın kalesini koruduğu Sağda Temel(Turgay) Savunmada Bülent,  Ömer, Ahmet Serdar, orta sahada Mustafa Bankoğlu, Ahmet Çelikhan, Osman Kastan, Şefik, Celalettin ve Ezel’li İdmanocağı genç takımıdır. Bu takımda 4 yıl  ben de oynadım.

Feti Türkoğlu’nun çalıştırdığı İdmangücü, Muller’in ve Metin Emiroğlu’nun oynadığı Yolspor, Hasan Karabacaklı Erdoğdu,  Haluk Şahin, Galip ve rahmetli Meftun’lu PTTspor’u da sayabilirim. Hucumlu, Ergun’lu, Asım’lı, Ömer ve Vedat’lı Doğanspor’u ve  Coşkun’lu, Sultanlı Yalıspor’u da unutmayalım.

Yaşar Yıldırım’a Dino Yaşar derdik. Kedi gibi kaleci idi. İdmanocağında hem A takım hem de genç takımda 10 yıla yakın oynadı. İnanılmaz toplar çıkarırdı. 24 Şubat Genç takımı maçında santrafor Yakup’un onunla birlikte sıçradıkları topta onu geçerek kafa ile attığı gol hiç unutulmamıştır. İyi paraya Hopaspor’a gitti. Ve Trabzonspor’da 6 yıl kaleci antrenörlüğü yaptı.
Futbolda da vefa yok. Yaşar’ın Trabzonspor’da çalışması için mutlaka orada onu tutan birisinin mi olması lazım? O birisi ayrıldığında ilişiğinin kesilmesi mi lazım?
Maalesef  bunlar zaman, zaman efsane sporculara da yapılıyor ki, Yaşar da Trabzon amatörün efsane isimlerinden birisi idi.

İdmanocağı’nda futbola başladığımda Ganitadaki evlerinde anneciği bizi kendi elleriyle yedirmişti. Bir dönem en yakın arkadaşları ayakkabı tamircileri Aziz ve Mecitti.
Zaman insanları birbirinden koparıyor ve farklı alanlara farklı uğraşlara savuruyor..Mağdurdu ama Turgay Beşyıldız’ın anlattığı kadar da sıkıntılı olduğunu kimse bilmiyordu. Güler güle kara çocuk. Güle güle yeşil gözlü adam.

AĞAOĞLU’NUN ADAYLIĞI

Trabzonspor adaylığını açıklayan Ahmet Ağaoğlu’nun Başkan adaylığı kolay olmamıştır. Zira geçmişte yaşadığı sıkıntılar vardır.
Trabzonspor Bursaspor maçından sonra mevcut yönetime mesafeli duran Berat Albayrak’tan bir işaret almıştır.
Bu işaretin uçlarını zaten Berat Albayrak’ı ve tüm torunlarını Trabzonsporlu yapan Sadık Albayrak vermektedir.
Sadık Albayrak ne diyor:

‘Ben Ahmet Ağaoğlu’na Bırak sosyete sporunu da gel Trabzonspor’a hizmet et’ dedim.
Bu sözlerin üzerinden 10 saat geçmeden de Ahmet Ağaoğlu adaylığını açıklıyor.
Demek ki bir konsensus gördü.

Muhtemeldir ki, bu birlikteliğe Trabzon’dan da İstanbul’dan da destekler gitmiştir.
Ahmet Ağaoğlu’na gelince.

Zarif, Trabzonspor’a geçmeşte vermiş bir isim.
Ancak bu şehir insan değirmenidir.
Bunu da bilmektedir.

Elimizde kalan son yönetici profillerini de harcamasak.

SORU, ADAY ÇIKAR MI?

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın tüm zorluklara rağmen yeni bir ekiple devam edebileceğini düşünmüştüm. Ama Ağaoğlu’ndan sonra ne olur kestirmek zor.
Gündeme İbrahim Hacıosmanoğlu gelir mi?

6 aylık geçiş süreci için Hacıosmanoğlu’nun da ortaya çıkmayacağını düşünüyorum. Bu süreci görecek. Ahmet Ağaoğlu’nun performansına bakacak ve öyle karar verecek.
Trabzonspor’un ekonomisini döndürmek kolay değil. Kuşkusuz 3 Başkanın döneminde hatalar yapıldı. Ama son 3 Başkanın döneminde de şike süreci, Trabzonspor’a kurulan kumpaslar dahil, Ekonomik sıkıntı ve haciezler olmak üzere çok zorlu süreçlerden geçildi ve hepsi de çözüldü.

GENÇ, DİNAMİK VE BAŞARILILAR

Özkan Öztürk’süz, bu ay 9 kişi buluştuk. Trabzonspor konuşuldu ve  Yakomoz’da başlayıp Söğütlü Helvacızadede devam eden sohbet bitmeden de Ahmet Ağaoğlu’nun Başkan adaylığının haberi geldi. Masada konuşuldu ve tartışıldı. Tek liste olabileceği ifade edildi.

Ali Haydar Gedikli, Sami Karaman, Efkan Sayitoğlu, Aziz Bahadır, Sebahattin Alemdar, Özkan Öztürk, İbrahim İskender hepsi spor yöneticiliği yaptılar. Cevat Ocak ise futbolun bir bileni, Derin Trabzonspor’un yazarı. Seyit Hisoğlu ise Siyaset ve sağlık alanının uzmanı. Cevat Ocak yanında son tahlillerini de getirdi. Seyit dedi ki, ‘Yeni bir askerlik daha yaparsın.’
Trabzonspor’da yeni dönende genç, dinamik ve başarılı iş ve spor adamları mutlaka  olmalı.

Kuşkusuz masada konuşulan bir başka unsur ise ekonomi. Ekonomi de alarm zillerinin  çaldığı  haberleri de geliyor. Onun için ölçecekler biçecekler ve öyle karar verecekler.

GEÇMİŞ OLSUN

Zeki Kurt. Trabzon Amatör Futbolunun ve ASKF’nin önemli markalarından birkisi.

Kalp rahatsızlığı yaşadı ve Ahi Evrende stend attırdı sonra da evine çıktı ve dinlenmeye çekildi.

Kurt’u ASKF Başkanı Cahit Erdem ve arkadaşları ziyaret ettiler ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bizlerde Geçmiş olsun diyoruz.

HER YERDE TRABZON

Halil Yıldız. Trabzonlu öğretmen Umre yapıyor. Ama o sıcakta Trabzonspor forması sırtında. Trabzonspor sevgisi bir başka hem de bambaşka. İşte bu saf ve temiz insanlar için şampiyonluk, onlar için başarı ve iyi yönetim diyoruz.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-KUPA İLE DUŞ ALMAK


Trabzonsporlu futbolcular 1976-1980 yılları arasında ayda bir kupa ile duş alırlardı!

2-ESENSOY VE AFACAN

Trabzon’un valilerinden Kemal Esensoy, rahmetli Mazhar Afacan ve  Gazeteci yazar Cevat Ocak.