Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur.

 Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde doğmuş ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir.

 İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan Derneğimiz, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla bugün Türkiye genelinde 38 okul ve üniversitesi bulunuyor.
Dernek Tüzüğü’nün 2. maddesinde de ifade edildiği üzere, “Cumhurbaşkanı, Türk Eğitim Derneği’nin yüksek koruyucusudur.

Dernek, öncelikle köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet göstermekte olup, aynı zamanda yeterli maddi olanağa sahip olmayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim hayatına maddi ve bilimsel katkılar sağlamaktadır.
*
Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil insiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir.
Türk Eğitim Derneği’nde rahmetli İsmet İnönü ile başlayıp, Selçuk Pehlivanoğlu ile devam eden 37 Genel başkan, bu başarının onurunu yaşadı.
 
 *

 2003 yılından beri 37. Genel başkan olarak görev yapan, eğitimdeki kalitenin adresi olan Selçuk Pehlivanoğlu’nu 30 yıldan beri tanırım. Anavatan Partisi döneminde birlikte siyaset yapma fırsatını bulduğum genç bir yetenektir.

Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.

Babası rahmetli Şadi Pehlivanoğlu ise, Türk siyasi tarihinin en renkli siyasetçilerinden biriydi. Bir kitap olacak kadar anılarım vardır.
Selçuk Pehlivanoğlu, Anavatan Partisi’nde genel başkan vekilliği gibi önemli ve hizmetini kusursuz bir ciddiyetle yerine getirmişti.
Devlet ve siyasi deneyimi bulunan kişidir.

Bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çekerdi.

Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanırdı. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti eklerdi...
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanırdı. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında 35yıllık dürüst ve hakşinas bir mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.
TED okulları, Genel başkan Selçuk Pehlivanoğlu ile birlikte, başarıyı taçlandırdı. Kalitenin adresi oldu.
Başarıyı kutluyorum..