TBMM'de bütçe görüşmelerinde İYİ Parti adına konuşan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "EYT'liler ve 3600 EK Gösterge bekleyenler bu bütçeden istifade edebilecekler midir?" diye sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili  Dr. Hüseyin ÖRS konuşmasında yanlış ekonomi politikalarının vatandaşın sırtına yük olacağına vurgu yaparak “Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ülke ekonomisi bugün son derece kırılgan bir hâle gelmiştir, bu gerçek artık saklanamamaktadır. Bugün uygulanan ekonomik politikalar sebebiyle özel sektörün sırtında birikmiş olan muazzam döviz borcu, korkarız ki; önce devlete yıkılacak, sonra da bu borcun tamamı, artan fiyatlar, düşen gelirler, kaybedilen işler ve yüksek vergiler vasıtasıyla vatandaşa ödettirilecektir." dedi. 

Örs, yaptığı konuşmada Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın mağduriyetine dikkat çekerek: "2019 bütçesi milletimize nasıl yansıyacaktır? Mesela, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız bu bütçeden istifade edebilecekler midir? Eşine az rastlanan bir biçimde geriye işlettiğiniz 4447 sayılı Yasa'yla haklarından mahrum bırakılan EYT'lilerin yaşadıkları hak kaybını nasıl gidereceksiniz? Nasıl ki; oyları almaya geldiğinizde, karşı çıktığınız hâlde, emeklilere iki bayram ikramiyesi verdiniz, EYT'lilerin mağduriyetini gidermek için de devlet olarak kaynak yaratmak zorundasınız. Dev maliyetli tünel, köprü, otoyol projelerinde geçiş garantisi vererek şişirdiğiniz maliyetlerle devlete yüklediğiniz ağır yük hiç aklınıza gelmezken yıllarca prim ödeyerek emekliliğe hak kazanmış insanların ekonominin gelir-gider dengesini bozacağını iddia ederek haklarını gasbediyorsunuz. Bu Mecliste bulunan herkes biliyor ki EYT'liler haklıdır, EYT'liler mağdurdur ama siz, bunu bile bile yapmanız gerekenleri yapmıyorsunuz." dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili  Dr. Hüseyin ÖRS konuşmasının son bölümünde de “Bir başka mesele de gözünü Meclise çevirmiş, 3600 ek göstergenin çıkmasını bekleyen 247 bin polisin, 925 bin öğretmenin, 200 bin hemşirenin, 144 bin din görevlisinin beklentilerini karşılamak, sorunları çözmek noktasında ortaya koyulacak yaklaşımlardır. Emsalleri aldığı hâlde birçok meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamıyor. Ayrıca, ek göstergenin 3600'e çıkarılması sadece bu dört meslek grubuyla sınırlanmamalı, bütün kamu çalışanlarını kapsamalıdır." dedi.