Türk futbolunu yönetenler yumurta kapıya dayanmadan bazı gerçeklerin farkına varamadılar. Bir yandan ülke puanı ülke puanı diye feryat ettiler,  bir yandan da Finansal Fair play, Finansal fair play diye kulüplerin boğazına çöktüler. Zaten uzun yıllardır kötü yönetilmiş, altyapıdan kaliteli gençler çıkaramamış kulüplerimiz; birde maddi kıskaca kuyruğu kaptırınca hem yabancı oyuncu adetinden hemde oyuncu kalitesinden feragat ettiler.
 
Böyle olunca da Avrupa'daki rakipleri birbirine yakın kalitede 25 oyuncu ile sezonu açarken Türk kulüpleri 11 oyuncu ve onların etrafına serpiştirilmiş yetersiz 3-5 çocuk ile rekabete mecbur kaldılar. Bu eksik oyuncu grubuyla hem lig, hem kupa, hemde Avrupa’yı götürmeye çalışan kulüplerin düşe kalka ilerleyişine birde sakatlıklar eklenince ortaya bazı platformlara erkenden havlu atmak gibi hiç arzu etmediğimiz sonuçlar çıktı..
 
Bu durumdan en çok etkilenen takımlardan biri de Trabzonspor oldu.İki yıldır süregelen FFP, Transfer yasağı, Kadroda gençleşme, sakatlıklar, ekonomik krizler, hatalı planlamalar derken Fırtına bu maça gençlerle çıkmak zorunda kaldı.
 
Erce kardeşler, Serkan, Abdürrahim ve Muhammet bu sezon ilk defa Trabzonspor kadrosunda yer buldular. Ünal Karaman sadece kadroyu revize etmekle kalmamış sahaya yayılışı da değiştirmiş… Sezon başından beri  maçlara çift stoper çıkan Trabzonspor bu maça 3  stoper, önlerinde 5'li bir orta saha, onlarin da önünde santrafor ve santrafor arkası 10 numara tabir edebileceğimiz bir oyuncuyla  başladı.
Bunca değişikliğe rağmen gölü kalesinde görene kadar kötü de mücadele etmedi gençler. Biraz şanssızlık, birazda tecrübesizlik ezilmediğimiz ilk yarıda 2-0 geriye düştük….
İkinci yarıya herhangi bir değişiklik yapmadan ilk yarıdaki onbiri koruyarak başladık. 65 de N'wakaeme, 72 de de Sörloth'u oyuna sokan Ünal Karaman'ın bu değişiklikleri de fayda getirmedi.
 
Her iki ekipte skordan memnun bir oyun ile cılız ataklar haricinde izleyicilere görsel manada birşey vermedi dersem abartmış olmam.
 
O zaman dönelim ligimize !..