Trabzonspor, Başakşehir maçı tüm futbol camiasının gündemindeydi. İki takımın da oyuncu profilleri kaliteli oyuncular görüntüsünde olmalarından dolayı hepimizin beklentisi iyi ve kaliteli bir futbol izlemekti. Trabzonspor’un dezavantajı Onur ve Durica’nın sakatlıklarından dolayı oynamamaları ki bu iki oyuncu bana göre kilit isimler. Hele hele de böyle önemli bir maçta stoperdeki iki isim Okay ve Mustafa’nın şampiyon bir takımın mevkideki oyuncular olduğuna inanmıyorum. Trabzonspor’un avantajı neydi rakibinin Avrupa arenasında zorlu bir maç oynaması ve yorgun oluşuydu.

Abdullah Avcı, Avrupa kupasında oynamayan İrfan, Kerim ve Mahmut’u yerinde bir rotasyon yaparak oynatarak yorgun olan diğer oyuncularının yüklerini biraz hafifletmiş olduğunu görüyoruz. Maç Trabzonspor’un üstünlüğünde başladı. Orta saha oyuncularımızdan Olcay ve Kucka hala daha istenilen düzeyde değil. Yani yüzde yüzle oynamıyorlar. Fakat yeni gelen Sosa şu an onlardan daha verimli görünüyor. Orta alandaki oyuncularımız rakibe hep ileride basıp önde pres yapıp topu da bu mevkide tutunca rakibe pozisyon vermedi. Trabzonspor 14.dakikada erken golü bulması bile geri yaslanmasına neden olmadı aynı oyunu devam ettirdi. Trabzonspor’un en zor ve kötü yeri ise stoper mevkiiydi.

Bu mevkide Okay ve Mustafa’nın oynaması bana göre son derece yanlış. Belli ki Ersun hoca Durica’yı riske etmek istemedi, o zaman Hubocan’ı niye oynatmadı? Bakıyoruz rakip yorgun, ileri çıkmakta zorlanıyorlar. Bizim stoperlerimize de fazla iş düşmüyor. Fakat ileride etkili oldukları zaman bizim defansımızdaki zaaflar hemen görülüyor. Başakşehir’in en büyük özelliği duran toplardan gol bulması. Bizim maçla birlikte tam 5 gol attılar şu ana kadar. Trabzonspor’da orta alanda Sosa, Yusuf ve A.Kadir çok iyi uyum içindeler. Fakat Olcay ve Kucka’nın bu arkadaşlarına yardımcı olmaları lazım.   

Kucka daha doğrusunu söylemek gerekirse beni hayal kırıklığına uğrattı. Trabzonspor rakibinin yorgunluğunu iyi değerlendiremedi, bunun da tek nedeni Ersun Hocadır. Kucka ve Olcay yokları oynuyor, son yarım saat rakip seni ezmeye başladı. Hemen hamle yapman lazımdı, bunu yapmadın ve aynı F.Bahçe maçını nasıl verdiysen bu maçı da aynen öyle verdin. Sen artık oyuncu değiştirmeyi de zamanlamasını da bilmiyorsun. Avucunun içindeki maçı veriyorsan ben sana hoca moca diyemem. Ey başkanım yeter artık, günahtır… Böyle bir hocayla 50. Yılda şampiyonluğu değil o zaten hayal de Avrupa’ya bile gidemeyiz. Derhal radikal kararlar almamız lazım. Bu kadar para harcadınız ama elde bir tek Burak ve Sosa var. Günahtır bu kulübe, gerekeni yapın. Belki taraftar Başakşehir’den alınan 1 puan iyidir diye düşünebilir fakat bu şartlardaki maçı kesin kazanmalıydık. Ama Ersun Yanal’ın hatalarını bir türlü durduramıyoruz.

GÜNAYDIN?

A.Kadir’i yetiştiren hocası Sadi Tekelioğlu ısrarla “Bu evladımızın da geleceği parlak” demesine karşın Sadi Tekelioğlu’nu kimse kaale almadı. Ama bu çocuğumuz 45 dakikada kendini gösterince teknik direktörü de başkanı da tüm Trabzonsporlular O’nu yeni keşfetmişler ki hepsi O’nun üzerine titremeye başladı. Sevgili başkan da hiç vakit geçirmeden yeni bir kontratla O’nu 2022’ye kadar Trabzonspor’lu yaptı. Onlara günaydın diyorum. Çünkü Sadi Hoca geçen seneden beri bu çocukla ilgilenilmesini söylüyordu ve gündeme getiriyordu.