Son üç haftada berabere kaldığımız takımlar ve son üç haftada bu takımlara bıraktığımız altı puan. Gerçek rakibimiz olmayan bu takımlara karşı ortaya konan performans, Trabzonspor’un ne kadar sıradanlaştığının belgesi adeta. Bu altı puan alınmış olsaydı şu anda 22 puanla lig ikincisiydik.
 
Başkan Ahmet Ağaoğlu bu takıma ve oyunculara sahip çıkmış ve mevcut oyunculardan umutlu olduğunu beyan etmiştir. Taraftarlarda bu çağrıya uyarak takıma ve oyunculara sahip çıkmış ve tribündeki yerini alarak üzerine düşeni yapmıştır. Başkan, yönetim ve taraftar üzerine düşeni yaparken, teknik kadro ve oyuncular ne yapmıştır, bunun ciddi biçimde sorgulanması gerekmektedir.
 
Evet, bazı maçlarda hakem hataları olmuştur, hemde teknoloji kullanılmasına rağmen. Var sistemi Trabzonspor’un haklarının gasp edilmesinin önüne geçememiştir. Antalyaspor maçında Burak Yılmazın bir penaltısı ve bir gölü verilmeyerek adeta takımın hızı kesilmiş ve yükselişi durdurulmuştur. Ama bundan çok daha önemlisi teknik ekibin ve oyuncuların sahadaki performanslarının bu camiaya uygun olmadığıdır. Teknik ekip ve oyuncular, başkan Ahmet Ağaoğlu’nun 3 yıl başarı beklemeyin sözünü çok ciddiye almış olmalılar.
 
Takım yenilebilir, bu çok doğaldır, lig boyunca bütün maçları alabilecek hiçbir takım yoktur bunu kabul ediyoruz, ama sahada mücadele etmezsen, vurdumduymaz davranırsan, milyonların sesine kulak vermezsen, sonunda dramatik sonuçlar ortaya çıkmaya başlar. Bursaspor maçında Burak Yılmazın yaşamış olduğu tepki gibi. Bu taraftar savaşanı mücadele edeni, yenilse de yense de bağrına basar, Hugo Rodallega gibi  
 
Ünal hoca oyuncu tercihleri ve oyuncu değişiklikleri ile kendini tartışmaya açmıştır. Bu saatten sonra tartışmaya açılan bir kişinin Trabzonspor’da başarılı olma imkanı da kalmamıştır.
 
Zaten başarı için camiada bir beklenti yoktu, birkaç hafta küçük bir heyecan yaşayan taraftar, bu oyuncuların ortaya koyduğu performans nedeni ile, bu yılı da kaybetmenin hüznünü şimdiden yaşamaya başladı bile.