"Trabzon'u karalamak isteyenler 1 değil 61 kez düşünüp konuşsun"
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu'nu meclis kürsüsünden kutladı.
 
Yenilenen seçimde kazananın Türk Milleti ve İstanbul olduğunu söyleyen Örs; "23 Haziran pazar günü yapılan tekrar seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan, Trabzonlu hemşerim Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor ve başarılar diliyorum. Genel Başkanımız Sayın  Meral Akşener’in ifadesiyle "Bu seçimin kazananı Milli İradedir, Türk Milletidir, İstanbulludur.  23 Haziran demokrasi tarihimizin altın sayfalarından biri olmuştur.” dedi.
 
Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonlu olması nedeniyle yapılan mesnetsiz iddialara dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs; “İki seçim arasındaki süreçte kullanılan dili, söylemleri, karalamaları, iftiraları, ötekileştirmeleri tekrar gündem yapmak niyetinde değilim ama bir hususu da söylemeden geçemeyeceğim. Sayın İmamoğlu’nun Trabzonlu olması nedeniyle, onu karalamak adına yapılan, mesnetsiz iddialar ve iftiralarla tüm Trabzonlular rencide edilmişti. Şimdi bu mesnetsiz iddia sahiplerine son bir hatırlatmada bulanmak isterim. 31 Mart seçimlerinde her iki aday; Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Ekrem İmamoğlu arasındaki fark 13 bin civarındaydı. 23 Hazirandaki fark ise 31 Marttaki farkın 61 katı olmuştur. Onun için bundan sonra Trabzon ve Trabzonlulara kara çalmak niyetinde olanlara, bir değil, 61 kez düşünerek konuşmalarını tavsiye ederim." dedi.