Trabzonspor’un geçen sezonun 8. haftasından sonra oynadığı güzel futbolu bu sezon mumla arıyoruz. Avrupa ligi ve Türkiye ligi dahil 7 maçın hiçbirinde iyi futbol yoktu. Sadece neticeler bazında tatmin olduk, hepsi bu kadar. Bu kötü oyunumuzun nedenini ben Trabzonspor’umuzun fizik kondisyon olarak daha hazır olmayışına bağlıyorum.

Bu zorlu maç trafiğinin ardından yorgun bir vaziyette İstanbul’da Fenerbahçe gibi güçlü bir ekibe konuk olduk. Her ne kadar da derbi maçların sonuçlarını kestirmek zordur desekte Trabzonspor’un yorgun oluşunu gözlemleyen herkes bu malçta favori olarak Fenerbahçe’yi görüyorlardı. Avrupa liginde Yunanistan’ın güçlü takımlarından biri olan AEK ile perşembe gecesi zorlu bir 90 dakika oynayarak yorgun vaziyette maça çıktık.

Abdukadir Ömür’ün sakatlığından dolayı bu maçta onun yerine yeni transfer Avdijaj görev verdi Ünal hoca. Yani aşağı yukarı tam kadro olarak maça başladık diyebilirim. Maça Fener çok hızlı başladı ve daha birinci dakikada Uğurcan mutlak bir golü önledi. Tabi bu gol pozisyonu Fener’e çok büyük bir moral oldu. Üst üste adeta kalemizi şut yağmuruna tuttular. 7. Dakikada yine çok net pozisyonda Uğurcan gole izin vermedi.

Ancak Fener’in baskın oyununu bir türlü kıramadık. Ve bu baskıyla 17. Dakikada Rodrigez’le kalemizde golü gördük. Burada Avdijaj’ın çok büyük bir hatası vardı. Çünkü bu golü onun kaptırdığı toptan sonra kalemizde gördük. 20. Dakikadan sonra Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu. Yediğimiz golde hatası olan Avdijaj güzel bir orta yaparak Ekuban’a golü attırdı ve hatasını telafi etti.

Ama 31. dakikada Donis Avdijaj bir pozisyonu varki hepimizi adeta şok etti. Fenerbahçe defansını 2’ye bir yakaladığımız pozisyon da topu boş olan Vakame’ye çıkartsaydı kesinlikle 2. Golümüzü atmıştık. Ama o kaleyi düşününce mutlak golden olduk. İlk yarının sonlarına doğru Fener üst üste net pozisyonlar buldu. Allah’tan kötü vuruşları gol olmadı. ilk yarı 1-1- sonuçlandı. 2. Yarıya Ünal hoca Avdijaj’ı çıkarıp Doğan’ı aldı. Maç ilk yarının aynısı gibi başladı.

Fener fırtına gibi kalemize gelmeye başladı. Ama kalemizde bir genç çocuk, bir küçük evladımız vardı karşılarında. Ve 2. Yarının başındaki bu müthiş baskıya tek başına karşı koydu diyebilirim. Trabzonspor’un yorgun oluşu gözlerden kaçmadı. Bundan dolayı da çok kötü bir futbol oynadık. Sadece ilk yarıda 10 dakikalık bir periyotta iyi bir oyun sergiledik ve golü de bu bölümde bulduk. Çok ezik oynadık fakat hem Uğurcan’ı tüm Türkiye izledi. Hem de 1 puan tesellimiz oldu.

Not: Türk milli takımına iyi bir kaleci hediyemizdir. Adı da Uğurcan’dır bu genç çocuğumuzun.