Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye geldi. 

"Tunceli Çok Önem Verdiğimiz Bir Şehir"

Burada konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm kaynaklarını ilimize açtıklarını belirtti. Bakan Kasapoğlu şu ifadeleri kaydetti:

"Tunceli çok önem verdiğimiz bir şehir. Geçmişte de Tunceli için önemli projelerimiz vardı. Geleceğe yönelik de bir çok plan ve projemiz var. Büyük bir heyecan ve motivasyonla buraya geldik. Sayın Valim ile diyaloğumuz çok öncelere dayanıyor. kendisi buraya geldiği günden beri büyük bir heyecan ve inançla çalışıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm kaynaklarımızı Tunceli'mizin gençlerine, insanlarına yönelik seferber ediyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz, bugünden sonra da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz plan ve projelerimiz var. Her şey Tunceli'mizin geleceği için. Ülkemizin birlik ve beraberliği için. Hem yapacağımız tesislerin verimli kullanılması noktasında hem de gençlerimizin ihtiyaç duyduğu yeni tesislerin Tunceli'mize kazandırılması ile alakalı olarak çalışmalarda bulunacağız. Bakan Yardımcım, ilgili genel müdür arkadaşlarımla tam kadro buradayız. Tunceli halkımızın emrindeyiz. 

Tunceli'ye olan ziyaretlerimiz devam edecek. Amacımız; Tunceli'mizin gençlerini, çocuklarını, kadınlarını, erkeklerini sportif bir kültürle harmanlamak. Ülkemizin ilçelerine, beldelerine hatta köylerine kadar ciddi sportif renkler kazandırdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 17 yılda Türkiye'nin tesisleşmesi, dünya tesisleşme literatüründe bir devrimdir. En güzel ve en yeni tesisler ülkemizde. Bize de gençlerimizi, insanlarımızı bu tesislere kanalize etmek kalıyor. Bunu da valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın işbirliği ile gerçekleştireceğiz." 

Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel ise;"Gençlik ve Spor Bakanımızı ve heyetini Tunceli'de görmekten mutluyuz. Tunceli halkı adına Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Kendilerinin Tunceli'ye yapmış olduğu çok ciddi yatırımlar var. Bu yatırımlar sayesinde Tuncelili çocuklarımız, gençlerimiz spora yöneldi. Bu durum, ülkemiz için çok büyük bir kazanım." diye konuştu. 

Görüşmenin ardından Bakan Kasapoğlu Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel ile birlikte Atatürk Stadyumu'nda bulunan Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Buradaki atölyeleri tek tek gezen Bakan Kasapoğlu, gençlerimizle bir araya gelip çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Atatütk Stadyumu'nda sporcularla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, onlarla hem futbol oynadı hem de sohbet etti. 

Burada sporcular tarafından Bakan Kasapoğlu'na Dersim 62 Spor forması hediye edildi.

Son olarak Millet Bahçemizi ziyaret eden  Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, buradaki Millet Kıraathanesi'nde gençlerimizle bir araya gelip, gençlerimizin sergilediği müzik dinletisine eşlik etti.
Daha sonra Tuncelili sporcularımızın sürat teknesi, kano, jet ski ve flyboard gösterilerini izledi. 

Flyboard yapan sporcumuz,  gösteri sırasında  açtığı Türk Bayrağımızı, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na uzattı. Bakan Kasapoğlu ise bayrağı öperek alnına koydu ve sporcuya teşekkür etti. 

"Burada Su İle Sporun Bir Araya Geldiği Çok Güzel Bir Ortam Var" 

Gösterileri ilgiyle izleyen Gençlik ve Spor Bakanı, ülkemizdeki tüm vatandaşları Tunceli'yi görmeye davet etti. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bu manzara gerçekten yaşanması gereken bir manzara. Tüm halkımızı Tunceli'ye bu manzaraya bizzat şahit olmaya davet ediyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Su ile sporun bir araya geldiği çok güzel bir ortam var burada. Bu ortamların ülkemizin başka bölgelerinde de artması için takipçisi ve destekçisi olacağız. Tunceli'mizi farklı spor imkanlarıyla buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

Gösteri sonrası sporcularla bir araya gelip onlarla sohbet eden Bakan Kasapoğlu, son olarak Jandarma Bölge Komutanlığımızı ziyaret edip ilimizden ayrıldı.