Bir kez daha görüldü ki Fener-Trabzon maçları önceden tahmini en zor maçlardır. Maç öncesi iki takımın bir haftasında yaşadıklarına baktığımızda, Fener Avrupa’da üçüncü sınıf bir takıma doğru dürüst pozisyona giremeden futbolun içinde tarifi çok zor olan bir futbol oynayarak yenildi ve turu zora soktu.
 
Bizim haftada ise geçen yılın kupa ve de süper kupa şampiyonunu geri düştüğümüz maçta yenmesini bilen bir takım var. Rakip Fener ise yaptığı onca kaliteli transferlerin bir kısmı uyum sorunu yaşarken önemli bir kısmını henüz oynar duruma bile getirememiş. Oysa biz bir transfer dışında birbiri ile alışık bir takımla sahada idik. Özetlemek gerekirse maç oynanmadan kâğıt üstünde favori ibresi bizden yana idi dersek abartmış olmayız. Ne var ki Fener’le oynuyorduk maç da Kadıköy’de idi. Bu iki neden maçın kıran kırana geçmesi ile birlikte her iki takımın da ciddi bir psikolojik savaşın içinde olacaklar önceden belli idi. Nitekim de öyle oldu. İki kez öne geçmemize rağmen maçı galip bitirememiş olmamızda bu iki faktör ciddi rol oynadı.
 
Maçın lehimize bitmemiş olması ile ilgili çok şey yazıldı ve söylendi. Söyleyenler ve de yazanlar, söyleyip yazdıklarında haklı da olabilir. Bana göre bizim açımızdan en büyük şansızlık, kötü Fener müdafaasının kâbusu olacak Burak’ın sakatlanarak oyundan erken çıkışı olmuştur. Bu durum bizim oyun güvenimize etki ederken Fener’e daha rahat oynama şansı verdi. Sonuç olarak Kadıköy’de Fener’e yenilmemiş olmak çok önemli idi onu da galibiyeti kaçıran taraf olarak başardık. Bu da gelecek için umutlu olmak için yeterli sebeptir. Tüm ilgilileri tebrik ediyorum.
 
En Pahalı Transfer Burak Ve Kucka
 
Burak’la ilgili bir şeyler yazmanın gereği yok. O kendini kanıtlamış bizde de gol kıralı olmuş bir futbolcu. İki maçta attığı gollerle yeni sezonda da takıma ciddi katkıları olacağı şimdiden kendini gösteriyor. Alınmasının isabetli olduğunu eldekilere bakarak anlamak hiç de zor değildir. Beni tedirgin eden Kucka’nın ne amaçla transfer edildiğidir. Takımın iyi bir sekiz numaraya ihtiyacı varken bu arkadaş sekiz numara oynamıyor olmasına rağmen alınmasını anlamak mümkün değil. Zira hem ekonomik sorunumuz var hem de o mevkide oynayabilecek Okay ve de Batuhan diye iki Türk futbolcumuz var. Sosa ısrarı da sekiz numara sorunundan kaynaklanıyor zaten. Aynı özellikli olan Okay ve Kucka’nın birlikte oynamalarının takıma hiç katkı veremedikleri orta da. İleriki günlerde Sosa alınırsa Kucka tercih edileceği şimdiden görünüyor. Bu durumda bir yanlış transfer yüzünden iki yetenekli geç Türk futbolcuyu harcamanın ilk adımlarını atmış olacağız. Umarım zaman beni haklı çıkarmaz. İyi haftalar.