Gazeteci-Yazar Ahmet Külekçi Gönülleri Fetheden Projeyi Anlattı
 
Kardeş şehirler ve Biz Anadolu’yuz projelerinde aktif görev alan başarılı çalışmaları ile Güneydoğu ile Karadeniz Bölgesi arasında gönül köprüleri kuranAhmet Külekçi ile kardeşliğimizin pekişmesi noktasındaki başka bir önemli proje olan “Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu” projesini konuştuk.

 
Gençlerle Bir Araya Gelmek Büyük Mutluluk
 
İçişleri Bakanlığı kardeşliğimizin pekişmesi hayatın her alanında kaynaşma-dayanışma ve paylaşma projelerini başarıyla sürdürüyor. Bu önemli projelerin içinde aktif görev alan ve başarılı çalışmaları ile takdir toplayan aynı zamanda gazeteci-yazar Ahmet Külekçi ile bugünlerde hayata geçen çok anlamlı bir başka proje üzerine konuştuk. Proje kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki 12 ilin üniversite gençliği ile buluşmayı hedeflediklerini belirten Külekçi “Gençlerle bir araya gelmek, onlarla gündemi paylaşmak, yaşadıkları sorunlar ve özüm öneri konusunda fikirlerini almak için yola çıktık. Üniversite gençliğini her zaman çok kıymetli ve değerli buluyoruz. Onlarla sohbet etmek ve hayata dair konuları paylaşmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

 
12 İlde 12 Üniversite İle Buluşacağız
 
Şu ana kadar Siirt ve Batman Üniversitesinde öğrencilerle bir ara geldiklerini belirten Külekçi yeni eğitim dönemi ile birlikte 10 il daha buluşmaların gerçekleşeceğini ifade etti. Projeyi Diyarbakır’da gazetecilik yapan Yaşar İçen hanımla birlikte yürüttüğünü de söyleyen Ahmet Külekçi “Yaşar hanım sağ-olsun cesur yazı ve analizleri ile çok önemli katkı sağlıyor. Araştırmacı yazar kimliğinin yanısıra olaylara bir aktivist gözüyle yanaşıyor. Zaten bizim üstlendiğimiz misyon da bu. Ülkemizin huzuru-barışı ve  kardeşliği için yola çıktık. Bunu başarmak içinde gençlerle olan söyleşi ve sohbetlerimizin önemini biliyoruz” şeklinde konuştu. Külekçi Doğu ve Güneydoğu da ki buluşmalardan çıkan sonuçları ülkenin dört bir yanına taşıyacaklarını ifade ederek “Biz Anadolu’yuz projesinde olduğu gibi üniversite gençliğin de bölgeler arasındaki farkındalığı ve önyargıları ortadan kalkması için  karşılıklı kültürel ziyaretler  ve geziler yapmasını istiyoruz” dedi.

 
Terörle Mücadele Ye Çok Desteği Gençler Veriyor

 
Terörle mücadele noktasında devletimizin ortaya koyduğu kararlılığa birlik ve beraberlik ruhuna en çok desteği bölgedeki gençlerin verdiğinin altını çizen Ahmet Külekçi şunları dile getirdi: “Burada önemli olan gençlere olan güveni sözde bırakmamak ve onları samimi şekilde sahiplenmekten geçiyor. Gençlerimizin bölgede daha çok sosyal-kültürel yaşamla buluşması okudukları üniversitelerin marka değerlerinin artırılması gerek. O kadar çok heyecanlı-başarılı ve azimli gençlerimiz var ki. Bölgeye her geldiğimde onları görmek ve tanışmaktan müthiş gurur duyuyorum. Medya bu gençlerimizi daha çok gündeme taşımalı. İzmir’de başarılı olan bir gencimizle Hakkari’de başarılı olan bir gencimiz arasında  fark olmaması gerek. Bunu başarmak zorundayız”

 
O Kadar Çok Yiğit İnsan Varki
 
“Bir kardeşlik Türküsü Anadolu” buluşmaları ile hem gönül köprüleri kurmak hem de bu bölgenin gençlerinin sesi-kulağı-gözü olmak istiyoruz. Hele özellikle ülkemizin içinde olduğu şu hassas süreçte gerçekten buna çok ama çok ihtiyaç var.40 yıla yakındır yaşanan terör olayları nedeniyle Güneydoğu denince bir çok kişinin aklına  bölücülük, şiddet, cehalet, yoksulluk, geri kalmışlık, korku ve endişe gelmekte.Ne yazık ki bölgeye dair olumlu ve olumsuzları bir-birinden ayıramıyoruz.Çünkü gerçek anlamda bölgeyi tanımıyoruz-tanıma gayreti göstermiyoruz.Oysa bölge halkındaki memleket sevgisi, devlete sadakat, tarih ve vatandaşlık bilinci ile birlikte milli ve manevi değerlere olan sahiplilik inanın bir çok yerde yoktur.Vefalı, misafirperver, cömert ve adil bir anlayış ile onca zorluk ve imkansızlıklara rağmen sürdüren o kadar çok yiğit insan var ki Güneydoğu’da.

 
Gençleri Anlamak Ve Tanımak Zorundayız
 
“Güneydoğu Anadolu Gençlerini, iradelerinin dışında, doğuştan kendilerini içinde buldukları sosyal-kültürel-ekonomik ve politik yapıların mağdurları olarak görmek yanlış olmayacaktır. Bu durumda devlet başta olmak üzere, her kesime herkese düşen görev, bu gençleri içinde bulundukları koşulları dikkate alarak değerlendirmek, onları anlamak ,sosyal ve demokratik katılımlarını artırmak, kapıldıkları eşitsizlik ve ayrımcılık algılarından kurtulmalarına yardımcı olmak, onları karşıtlığa itecek söylem ve uygulamalardan kaçınmalıyız. Aklı-selim bir şekilde atacağımız her adım gençlerin kazanımı ülkenin geleceği açısından büyük önem taşımakta.

Polise-askere taş atan çocukların bugün gelinen noktada” ben büyüdüğümde komanda olacağım. Komiser olacağım” demesinin altında yatan karşılıklı anlayış-sevgi ve şefkat duygudur. Kim bu duyguyu yaşıyor ve yaşatıyorsa ülkesine en büyük ibadeti ve hizmeti yapıyor demektir. Allah her zaman birlik ve beraberliğimizi daim kılsın”
Atakan TOK