Ressam Ayşe Çoruhlu ilk kişisel resim sergisini sanatseverler ile buluşturdu. Çoruhlu “Gönülden Yansımalar” konulu ilk kişisel sergisini Oğlu Alper Selim Çoruhlu anısına düzenledi. 

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlediği sergide çok sayıda eser yer aldı. Serginin açılışına; Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Rusya Başkonsolosu Valery Tikhonov, Taka Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Karikatürist Harun Yavruoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Çoruhlu sergi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Gönülden Yansımalar sergisinde oğlum Alper Çoruhlu anısına hazırlamış olduğum Gönülden Yansımalar  resim sergime katılıp destek verdiğiniz için herkese teşekkür ederim” dedi. 

Çok Sayıda Kişi Ziyaret Etti

Çoruhlu açıklamasında sergisini oğlunun adın düzenlediğini ve 50 eserin yer aldığını söyledi. Çoruhlu yaptığı duygusal açıklamasında; “2005 yılında çıkmış o0lduğum bu sanat yolculuğunda bana ilham veren değerli öğretmenlerime özellikle manevi desteğini esirgemeyen Kübra Sağlimoğlu Ciner Hocama sanat sever dostlarıma ve aileme teşekkürü bir borç bilirim. Ömür dediğin nedir ki kaşla göz arasında geçen bir avuç zaman gibidir. Ömürler vardır uzundur doyasıya yaşar gidersin,  ömürler vardır kısadır hiçbir şeyi tam yaşayamadan özlemler hasretler için de kavrulurken bir anda çıkar gidersiniz. Ve bütün bu yaşanan, yaşanamayanların ardından geriye bölük pörçük anılar kalır, hasretler kalır, özlemler kalır. Gün olur bu anılar gelir boğazımıza dayanır bir bıçak gibi savrulur susar konuşamazsınız. Gün olur bir türküde radyonuzda çalar sizde hıçkıra hıçkıra ağlarsınız. Ve gün olur sayfalara tuvallerre dökersiniz duygularınızı onlar anlatır dostlarınıza dertlerimizi çaresizliğimizi bitmeyen, tükenmeyen gözyaşlarımızla birlikte bitmeyen acılarımızı ve hasretinizi siz susarsınız” ifadelerini kullandı. Sanatseverler ile buluşan sergi 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak. 

Taşkın ZENGİN-Yahya ATAMAN