Gümüşhane’ye yıllar öncesinde; dönemin Adalet Bakanı Oltan Sungurlu’nun davetlisi olarak gitmiştim. Trabzon’da gazetecilik yaptığım dönemlerde de; bu güzel ilden çok güzel dostlarım olmuştu. Hepsine selam olsun.
 
Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Selçuk Alemdağ, Trabzon’dan ailesini ve kendisini yakından tanıdığım, gelecek vadeden genç bir yetenektir. Üstün nitelikleri takdire şayandır.Alemdağ hoca, bize Gümüşhane’de yükselen değer olan Üniversite’nin başarılarını anlatarakdiktamızı çekmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz.
*
Gümüşhane Üniversitesi rektörü, Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, tanıdık bir isim. Başarılı bir rektör. Gümüşhane Üniversitesi başarılarıyla dünya sıralamasında altı basamak birden yükselen bir bilim yuvasıdır.
Rektör Zeybek, mucizeleri yaratıyor. Çeşitli bölümleri ve Yüksekokulları ile Üniversiteyi Anadolu’da yükselen, dikkatçeken birüniversiteye dönüştürmüştür.
 Bu başarıları Ankara’dan izleniyor. Bu başarılarındanrahatsız olanlar, el altında gazetelere servis edenlerin olduğu gibi, bunlara alet olan bazımedya kuruluşu da vardır. Habercilikte en önemli olay, mutlaka karşı tarafın görünüşünü de yer vermektir. Savunma hakkı denenkutsal  birhak vardır.
Rektör Zeybek, gerek önceki görevlerinde gerekse rektör olarak görevinin yerine getirilmesindeki dirayet ve ciddiyeti, ulusumuza ve ülkemize hizmet etmekteki samimi gayret ve muvaffakiyeti her türlü takdirin üzerinde, çok saygın bir rektör ciddiyetinin ve mesuliyetinin örneğini oluşturuyor.
Bütün görevlerindeki, bilgi, tecrübe ve cesareti ile ülkemize, üniversite camiasına, hemşerilerimize, önemli katkılarda bulunuyor..
*
Çağdaş bilim ve teknolojideki gelişmelere katkıda bulunmak, bu gelişmeleri takip ederek ülkenin yükseköğreniminde, toplumsal yaşamına, yönetimine, kalkınma ve gelişme dinamiklerine ayak uydurarak, uluslararası platformlarda en saygın kurumlara eriştirmek üniversitenin amaçlarındandır.

Gümüşhane Üniversitesi, Eleştirel düşünebilen, girişimci, üretken, rekabetçi, kişisel ve mesleki olarak kendini sürekli yenileyebilen fertler yetiştirebilmeyi, bilime evrensel katkı sağlayabilen araştırmalar yapabilmeyi, tüm değerleri ile bulunulan yöre, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarlı, şehrin, bölge ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunan hizmetler yapabilmeyi görev edinmiştir.
Ayrıca, kurumsal yapısını gittikçe güçlendiren; bulunduğu yörenin özellikle organik tarım, turizm ve madencilik potansiyelinin değerlendirilebilmesi için çalışmalar yapan; bilime katkılarıyla; ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle topluma yararlı projeler üreten, ülke geleceğinde söz sahibi olan bir üniversite olmaktır.
 
Gelecek dönem stratejik planları ile her bir stratejik plan döneminde kurumun farklılaşması ve konumunun devamlılığı ve gelişiminin sağlanması amaçlanmaktadır.
 
Bu arada bölgemizden çıkarılan madenlerin çeşitliliği, verimliliği ve ekonomiye kazandırılması, organik tarım sahasının etkin şekilde paydaşlarla birlikte kullanılması ile sahanın üretim tesisi haline gelmesinin sağlanması ve ilin turizm kaynakları potansiyelinin belirlenmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde turizme kazandırılması amaçlanmaktadır.
Rektör ve yönetimini kutluyoruz..