Müstakil İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi basınla buluştu. Toplantıda Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon’un sorunlarını masaya yatırdı ve çözüm önerileri sundular. 

Ali Kaan burada yaptığı açıklamada İş Kur’a değindi. Kaan, “İş kurun İşsizliği azaltmaya yönelik uygulanan, geçici istihdam uygulaması TYP’yi (Toplum yararına Program) , devletin kendi eliyle yaptığı ve üretime zerre kadar katkısı olamayan, aksine gerçek istihdama darbe vuran ve işçi açısından tembellik yaratan bir uygulamadır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ve belediyelerde bu proje kapsamında çalışan üniversite mezunu nitelikli elemanlar, özel sektörün gerekli iş gücüne ihtiyacı olmasına rağmen, özel sektörü değil bu projeleri tercih ederek, kendi mesleği olmayan işlerde , parklarda ve bahçelerde çalışmaktadırlar” dedi. 

“Önerimiz uygulamanın  sonlandırılması”

Kaan önerileri sıralayarak şunları kaydetti, “Bu nedenle yapılan uygulama sayesinde, çalışan bu kesim asıl mesleklerinde çalışmaları ve kendilerini geliştirmelerine engel olunmaktadır. Ayrıca özel sektörün nitelikli eleman bulmasını zorlaştırarak, yapılacak yatırımların önü kesilmektedir.  Bizi önerimiz; Bu uygulamanın bir an önce sonlandırılması ve yerine nitelikli eleman desteğinin 1 yıla çıkartılması veya bir maaşı senden bir maaşı benden yasasının bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. Mevcut uygulamanın terk edilmesi ve önerimiz olan yeni yöntemlerin uygulanmasıyla istihdam artırılabilir ve yeni yatırımların önü açılabilir.” 

Sanayileşmede Arsa Sorunu

Yatırım Adası Projesi ve Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili sorunlara işaret eden Başkan Kaan, “Bölgemizde sanayileşmenin önünde ki en büyük sorunlardan biride arsa sorunudur . Trabzon konumu gereği dağlık alanlara sahip olması nedeniyle sanayinin gelişmesi ve sanayi yatırımlarının yapılması zorlaşmaktadır .  Bu bağlamda sanayinin önünü açacak büyük bir proje yapılmış ve Arsin’de deniz dolgusu ile Yatırım Adası planlanmıştır. Yatırım Adası için önerimiz, mevcut dolgu alanının 2.800 dönümden 10.000 dönüme çıkarılmasını, yapılacak yer tahsislerinde yerli yatırımcılara ayrılan payın artırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

“Büyük ticari bir limanı gerekli görmekteyiz”

“Mevcut Trabzon Limanı’nın şartlar oluşması halinde Yatırım Adası’nın önüne  taşınmasını değilse daha büyük ticari bir limanı gerekli görmekteyiz” diyen Kaan açıklamasında şunları kaydetti, “Özellikle yeni kurulan Organize sanayi bölgelerinin alt yapı, yol ve enerji problemlerinin ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Yeni kurulacak olan organize sanayi bölgelerinde arsa metrekare fiyatlarının minimum tutulması ve nitelikli ürünleri üretecek firmalara öncelik tanıyarak gerekirse belli ölçekteki yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi yapılmalıdır. Trabzon da sanayi arsa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı yatırımcılar arsa maliyeti düşük olan yerlere yönelmektedir.”

Güney Çevre Yolu Uygulamaya Geçilmeli

Ali Kaan açıklamasında Trabzon’da yaşanan trafik sorunu ile ilgili, “Trabzon son yıllarda artan nüfus ve turizmin etkisiyle büyük bir trafik sorunu yaşamaktadır. Özellikle yaz aylarında artan nüfusun oluşturduğu trafik hem şehre gelen misafir yolcuları ve hem de esnafı canından bezdirmektedir . Buna paralel olarak Trabzon’un iç yollarının ve ana yollarının bu trafik yoğunluğuna cevap vermemesi ,sorunları da beraberinde getirmektedir. Buna çözüm önerimiz;  Trabzon Kanuni Bulvarı’nın bitirilmesi, Güney Çevre Yolu’nun Trabzon un en batısından başlayarak en doğusuna kadar planlanması ve uygulamaya geçilmesi, mevcut yol üzerinde, Akçaabat Söğütlü Geçişi  , Moloz –İmperial Tüneli geçişi ve Yomra - Kaşüstü Kavşağı projesinin bir an önce bitirilmesidir.  Trabzon’un içinde hizmet veren taksi-dolmuşların yenilenmesi, özellikle Trabzon gibi Turizmle  anılan bir ildeki dolmuşların klimalı ve eğitimden geçmiş meslek sahibi şoförlerle donatılmış araçlardan oluşturulması gerekmektedir” diye konuştu. 

Demiryolunu Gündeme Getirdik

Kaan toplantıda gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Kaan kendisine, “Kabinede 16 bakanlığın 4 tanesi Trabzonlu. Sayın Cumhurbaşkanı hep şunu söylüyordu proje üretin” diye, Bizde bu tarihi fırsatı yakalamışken Trabzon için yeni projeler üretmemiz gerekiyor. Projelerin tamamlanması için baskı yapmamız gerekiyor. Bu anlamda sizin projeniz var mı?” şeklinde yönlendirilen soruya, “Kesinlikle projelerin takipçi olacağız. Biliyorsunuz tren yolu bizim projemiz. Biz Ahmet Sarı Başkanımız döneminde Malatya, Erzincan, Diyarbakır, Urfa ile toplantı yaptık. Ondan sonra gündem oldu. Bugün planlamaya alındı. Biz bunun takipçisiyiz. Yatırım Adası’nın peşini bırakmayacağız. Bunun büyütülmesini istiyoruz. Stadımızın olduğu alanın dolgusunun metresi 42 bin TL’ye mal oldu. 80 bin TL’ye mal olsun. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi yaptık ne kadara mal oldu bilmiyoruz. Bir yere talip olduğunuzda 50 liralık fiyat 300 lira oluyor. 3 tane yer bitti, Vakfıkebir yeni bitti. Bu bizim gerçekten zor şehir olduğumuzu gösteriyor. En güçlü olduğumuz dönem elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim başka fikirlerimiz var” diye cevap verdi. 

Güney Çevre Yolunu Yapıp Şehri Güneye Açacağız

Kaan kendisine yöneltilen, “2800 dönümü 10 bin dönüm diyorsunuz. Akyazı dolgu yapıldı. Bunu revize edebilir misiniz?” sorusuna yönelik şu ifadelerini kullandı, “bu konu ile ilgili açıklama yapmıştık. 1700’den 2 bin 800’e çıktık. Beni Genel Merkezden aradılar Trabzon’da 10 bin dönümlük arazi bulabilir miyiz Endüstri Merkezi olarak ilan edelim. Ama yetkililerden aldığımız cevap, “bin dönüm bile yok, imkanımız yok” Ne yapacağız ya Güney Çevre Yolunu yapıp şehri güneye açacağız 100 dönüm, 200 dönümlük yerler yapacağız.  Bugün Şinik’in daha elektrik trafosu yok. 36 tane işletme var, 10 tanesi çalışıyor. Kışın çok zorluk çekiyorlar. Bizim orayı büyütmemizde ne sakıncası var. Bizi isteyelim 10 bin onlar 4 bin 5 bin yapsın. Doldurmak zor olduğu halde talep istiyoruz çünkü yerimiz yok. Sanayicimiz parayı kazandığı zaman dışarıya gitmek istiyor. Gitmesin buraya gelsin, bunu istiyoruz.” 
Sonay ÇALUK-Aleyna TONYA