Sevgili Okurlar;
Nüfusumuzun yarısını kadınlarımız oluşturmaktadır. Bununla birlikte yönetim kademesinde, bürokraside, siyasetteki kadınlarımızın oranı yüzde 10’nu geçmemektedir.
Birkaç örnek vermek istersek, 81 ilimizde; iki veya üç kadın valimiz görev yapmaktadır...Aynı şekilde bu illerimizdeki kadın belediye başkanların sayısının de ikiyi geçmiyor.
Cumhuriyet tarihinde tek kadın Başbakanımız oldu(Tansu Çiller) Cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, koltuğuna hiç kadın oturmadı. Parlamentodaki kadın milletvekillerimizin sayısı yüzde 10’un altında. Bakanlar kurulunda ise 3 kadın bakan yer alıyor..
1000’e yakın ilçede kadın kaymakam sayısını bilen var mı? Bendeki rakam sadece 17 tane…Son atanan kaymakamların içinde 10 adet hanım kaymakamı gördüm ve çok mutlu oldum. Bu yüzden İçişleri Bakanı Soylu’yu kutluyorum
Bu kadın Kaymakamlarımızdan biri Ankara-Gölbaşı’nda. Tülay Baydar Bilgihan..Bu nedenle Gölbaşı’ndaki izlenimlerimi aktaracağım..
*
Av. Hasan Oymak ile eşi Pervin Oymak  aile dostlarımızdır. Oymak ailesinin referansları ile Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi’ne yolumuz düştü. Başhekim Op.Dr.Ömer Şahin, Başhekim yardımcıları Uzman Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Uzman Dr. Peyami Duman uzman ekip ve idari kadro, özel hastaneleri aratmayacak bir uyum, özveri içinde görev yapıyorlar.
Bir Hastane var Gölbaşı’nda o Hastane vatandaşın” dedirtecek düzeyde. Başhekim yardımcıları Kurtcebe ile Duman’ın odasına uğradık. Hem branşlarında, hem de halka yönelik hizmetlerdeki koordinasyonları süper. Doktorların özverileri olağanüstü…
Hiçbir hasta bekletilmiyor, ‘Bugün git yarın gel’ denilmiyor. Hastane temiz, bakımlı, çalışanlar huzurlu ve güler yüzlü…Sıcak. Samimi ve içten…Kutluyorum..
Etik ilkeler çerçevesinde, hasta haklarına saygılı, hasta ve çalışan güvenliğini önemseyen, tedavi edici uygulamalar yanında koruyucu sağlık çalışmalarını da kapsayan yüksek kalitede nitelikli sağlık hizmetini bütüncül kalite anlayışı içerisinde hizmet sunuyor.
Hasta ve çalışan memnuniyetini temel ilke edinerek hastalarımızın tüm sağlık gereksinimlerini karşılayan ve uluslararası standartlara uygun sağlık hizmeti sunan bir sağlık kuruluşunu görmekten mutlu olduk.
Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan, Türkiye’deki 17 kadın kaymakamdan birisi..Gölbaşı’nda çok seviliyor ve takdir görüyor. Devlet-Vatandaş kaynaşmasında öncü rolü oynuyor. Üstün nitelikleri ve yetenekleri var.
Kadınların olmadığı dünya eksik bir dünyadır. Çünkü kadınlıklarından kaynaklanan bir başarı vardır. Gölbaşı halkı, kaymakam Bilgehan’nın kıymetini biliyor. Tebrik ediyoruz.
*
TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı eşim Meliha Yazıcı ile önce Gazi Üniversitesi’nin Tesisleri’ne uğradık. Oradan Mogan Gölü kenarına indik. Gölbaşı’na gitmişken, 2019 Emlak vergimizi  de ödedik. Göl’ün kenarını dolaştık. Güzel şeyler yapılıyor. Hâkim evi başta olmak üzere yeni tesisler devam ediliyor.
Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ile hiç  konuşmadık, karşılaşmadık..Güzel şeyler yapmaya çalışıyor. Gölbaşı’nı güzelleştirmek için  elinden geleni yapıyor. Ankara’nin merkezinde bunalanlar, hafta sonlarında mutlaka Göl kenarında temiz  hava almalı, stres atmalı.
Ramazan beye bir önerimiz var. Tekne turları artırmalı. Birde Marmaris-İçmeler’deki sahil şeridi gibi, Göl’ün kenarının tümünü yürüyüş yolu yapmalı. Birde Mogan Göl’ün etrafında gelişi güzel yapılara izin vermeden, doğaya uyumlu özel projeler kapsamında yerler yapılmalı.
Başkan Ramazan Bey, Karşıyaka mahallesi 547 sokağa bir el atmasını rica ediyoruz. TEDAŞ geldi kazdı gitti, Telekom geldi, asfaltı kesip bıraktı. Sokaktaki  yaya yürüyüşünün yapıldığı kaldırım taşları çöktü, düştü..Hem onarıma hem de  belli yerlerin asfalta ihtiyacı var..
Başarılarının devamını diliyoruz Ramazan başkan.