HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ

Gazi Üniversitesi, en eski ve köklü üniversitelerimizden birisidir. Cumhuriyetin ilk yılları olan 1926 yılında temeli atılan ve önemli bölümleriyle eğitim ve öğretime başlayan üniversite, çok başarılara imza atmıştır. Bünyesinde ikinci bir üniversiteyi çıkardı..“Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi”
Rektör, Prof.Dr. Yusuf Tekin, bürokraside bilinen, tanınan, itibar gören bir isim. Malumdur ki, yaptığı görevler itibariyle bir faniye nasip olacak her makamı mevkii görmüştür. En genç yaştan itibaren itibarlı işlerle uğraşmış; yaptığı işlere de itibar kazandırmıştır.

Bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimini, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete amade geçirmiş bir insan… Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu her türlü takdirin üzerindedir. Kendisine başarılardiliyoruz. Rektör, çok başarılı bir ekip kuruyor..

Rektör yardımcısı Prof.Dr.İlhan Üzülmez, tanıdık isim..15 Temmuz sürecinde Gazi Üniversitesi’ne rektörlük yapmış başarılı bir bilim insanıdır.
*
Genel Sekreter Kemal Şamlıoğlu ile aynı ilçedeniz..(Rize-Ardeşen) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel müdürü olarak, başarılı olmuş, üstün niteliklere sahip genç bir yetenektir.

Şamlıoğlu,bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çekebilen yetenektir.   Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır.

Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler. Bürokrasideki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Türkiye’nin önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında yılların dürüst ve hakşinas bir  bürokrasi- mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.  Az bulunur değerdir. 
Marifet iltifatı gördü ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Belirleme Kurulu’na atandı..

Rektör danışmanı Dr. İbrahim Sarıtaş’ı Kültür Bakanlığı’ndan Öğrenci İşleri Daire başkanı Naci Sarıaslan’iGazi İletişim Fakültesi’nden;yakından tanıdığımız iki değer.
*
Bu arada İletişim Fakülteleri, Üniversitenin en önemli bölümleridir. Bir Üniversitenin başarılı tanıtımı, reklamı İletişim Fakültelerinden geçer. Gazi İletişim Fakültesi’nde 12 dönem yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmanın onurunu yaşadık. Türkiye’nin en önemli Fakültelerinden biriydi..

Eski Dekanlardan Naci Bostancı, Nurettin Güz ve Zakir Avşar dönemleri; fakültenin en parlak dönemleridir. Önemli hizmetleri vardır. Üzülerek ifade ediyorum ki, son dekan Ersinhoca, fakülteyi dışa kapatmış,  kaliteli hocaları okuldan kaçırmış, polemiklere girmiş, daha önce yapılan açılımlara son vermiş, başarısız bir dekan olarak tarihe geçmiştir.
Bir dekan düşünün ki, eski mezun öğrencilerinin okula girişini yasaklıyor. Her öğrenciye” hangi akla bu fakülteye geldiniz” diyerek dekanı olduğu fakülteyi küçümsüyor. Ersin hoca İletişim fakültesini kapatma misyonunu üstlenmiş galıba..