Irkçı Gerçek Finliler Partisi (PS) milletvekili Sebastian Tynkkynen, Facebook’taki paylaşımlarında İslam dinine ve Müslümanlara hakaretten Oulu şehrindeki mahkemece 50 günlük hapis cezasına çarptırıldı.
Verilen 50 günlük mahkumiyet cezası 4 050 € para cezasına dönüştürüldü.
Terör saldırısı yapanların resmine “Onları tek birşey birleştiriyor; Hepsi Allah’a hizmet ediyorlar” yazısını yazıp, paylaşmış.
Mahkeme, bunun Müslümanları hedef aldığını, hepsini suçlu olarak göstermeye çalıştığını ve onlara küfredildiği; paylaşımda İslam ile terör direkt olarak ilişkilendirilmiş kararını vermiş.
Mahkeme bu paylaşımdan alıntı yapılıp, paylaşılan tüm paylaşımların da Facebook ve diğer sosyal medyadan silinmesi kararını vermiş.
Paylaşımı yaptığı zaman Sebastian Tynkkynen, partisinin Gençlik Kolları Başkanı imiş.
Sebastian Tynkkynen, bu paylaşımını 2016’da yapmış ve sayfasında 2018’e kadar durmuş.

Sebastian Tynkkynen, 2017 yılında da ‘Din barışını bozmaktan’ ve ırkçılıktan 50 gün ceza almıştı. O zaman geliri düşük olduğundan bu 300 € para cezasına çevrilmişti ki Finlandiya’da gelire göre cezalar para cezasına dönüştürülüyor.
Sebastian Tynkkynen, bu yılın Nisan ayındaki seçimlerde milletvekili seçilmişti.
Irkçı parti PS, Nisan ayındaki seçimlerde ikinci olarak çıkmıştı. Şu andaki anketler birinci sırada olduklarını gösteriyor.