2. yarıya kötü başlangıç yapan Trabzonspor’u salı günü Ümraniyespor’la oynadığı maçını hayretle izledim. Ne orta sahamız, ne ileride oynayan oyuncularımız hepsi çok kötü bir performans gösterdiler. Bir tek Yusuf çabaladı gerisi nal topladı.
Bu görüntülerden sonra İstanbul’daki Galatasaray derbisine çıktık. Çok kötü görüntü veren Trabzonsporlu oyuncular, Galatasaray’a karşı daha kötü bir görüntü verecekler diye düşünürken bunun tam tersi mükemmel bir performans sergiledi Bordo-Mavililer..
Bu da bize gösteriyor ki büyük maçların havası her zaman değişik olur.
Trabzonspor iyi motive oldu iyi de futbol oynadı. Fakat ortaya bir rezil çıktı. Trabzonspor’u adeta doğradı. Oynamalarını engellemeye çalıştı, ama bizim çocuklarımızı alkışlıyorum.
Bakın maçta neler yaşandı
Sakatlıklardan dolayı kadro sıkıntısı çeken Ünal hoca, Toure’ye ön liberoda görev verdi bana göre çok akıllıca bir tercihti bu. Fakat sol beke Amiri’yi koymasına anlam veremedim. İbanez çok kötü olsa bile sol bek onun yeriydi. Yine de hocamızın tercihi bu yöndeyse biz de ona saygı göstermek durumundayız.
Galatasaray maça çok baskılı başladı. Daha 2.dakikada Diagne ile net bir gol kaçırdılar. Dakikalar 18’i gösterirken, müthiş bir hakemle VAR senaryosuna şahit olduk. Gelişen Galatasaray atağındaki net ofsaytı es geçiyorlar arkasından kalecimiz Arda’nın hiç teması olmadan çalınan penaltı düdüğü ve gelen Galatasaray golü..
Peki bu gibi pozisyonlarda VAR odasındakiler ne yapıyor.
Yazık değil mi bu çocuklara.
Bu şok kararan sonra toparlanan Trabzonspor, 29.dakikasında Rodallega’yla skoru eşitledi.
Biz devreyi bu golle bitiririz diyen ümit etmiştik fakat, 45.dakikada Belhanda’nın şutu Hüseyin’in kafasına çarpı ve devreyi  2-1 yenik tamamladık.
2. yarıya Toure’nin yerine Abdülkadir Parmak’ı alarak başladık.
Ancak bu değişiklik Galatasaray’ın işine daha çok yaradı diye düşünüyorum. Çünkü ortadaki güç dengesi tamamen Galatasaray’ın eline geçmiş oldu. Bunun da semeresini ikinci yarının hemen başında attıkları 3. golle gösteriler.
3-1’den sonra Trabzonspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Bir de net penaltımız verilmedi. Hakemlere sesleniyorum, eğer ayağa basma faulse Ekuban’ın ayağına basılan pozisyon nasıl es geçilir, bunun futbol dünyasında izahı var mıdır?
Bu kadar olumsuz davranışlar ve yanlı hakem kararlarından sonra yine de oyuncularımız canla başla mücadele eden Trabzonsporlu oyuncuların gözlerinden öpüyorum. Bu hakemlerden biz hep çekiyoruz, bu gidişle de çok çekeceğiz.
Ben genelde fazla hakem hatalarıyla uğraşmam yazık bir takım bu kadar da hırpalanamaz. Bu kadar hakem rezaletini görmemek mümkün değildir. Bakalım MHK bu hakem hakkında ne karar verecek aslında ne karar verirse de versin bizi ilgilendirmiyor.
Boşa giden sadece Trabzonspor’un emekleri oldu.