Trabzon’un Ortahisar İlçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Ergün Memiş ile görevde olduğu 2 dönemi konuştuk. 28 sene belediyecilik, 15 sene siyasi, 10 sene de muhtarlık tecrübesi olan Memiş, mahallesinde yaptığı hizmetleri TAKA Gazetesine anlattı.
 
Mahalle halkım benden en çok iş bekliyor. Halkımız, muhtarlık hizmeti olarak hizmetin en iyisini aldı. İş konusunda da halkımıza elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Gerek kamu kurumları, gerek İŞKUR, gerekse özel sektörde işe yerleştirdiklerimiz oldu. Alnının teriyle çalışan herkese iş var. Mahallemizde işsiz olup çalışmak isteyenlere özel sektörde iş imkanı her zaman bulurum. Halkımızda da şöyle bir algı var. Özel sektörü kabul etmiyorlar. Bu konudan çok müzdaribiz. Özel sektörde çalışana her zaman iş vardır.


 
Kaptan Değiştirmeyelim Seyahatimizi Güvenli Yapalım
 
Memiş, mahallesine bir gençlik merkezi, sayısız çocuk parkı ile 2 tanede okul kazandırdı. Memiş, ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyerek, mahallesinde 3. Döneme de aday olduğunu söyledi. Memiş, “Kaptan değiştirmeyelim. Seyahatimizi güvenle yaparım. Varacak olduğumuz yere sağ salim varalım” dedi.
 
10 Yılda Sayısız Hizmet
 
Mahallemiz 10 bin 384 seçmen 30 bin nüfusu ile Trabzon’un en büyük mahallerinden birisiyiz. Mahallemizde halkımızın teveccühü ile 2 dönemdir muhtarlık görevini sürdürüyorum. Bu süreçte mahallemize bir gençlik merkezi, 2 okul, sayısız çocuk parkı kazandırdık. Bunun yanında mahallemizde bulunan tarihi Tahtalı Camiini, etrafında ki evleri istimlak yaptırarak tarihi dokusunu koruyarak restore ettik ve ibadete açtık. Dünya şampiyonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin çevre düzenlemesi, çim saha, 250 kişilik konferans salonu ve kapalı spor salonu yaptırılması için çabalarda bulunuldu ve yapıldı.

Bunların yanında Nurhaniye Camiisine sosyal tesis ve bunun yanında200 metrekare alanda bay bayan şadırvan modern bir şekilde yapıldı. Mahallemizde ki yeşil alanlar korundu. Mahallemizde bulunan okulların ayrıca mahallemize yakın olan okulların çevre düzenlemesi ve eksiklerine yardımcı olundu. Örneğin, İsmetpaşa İlkokulunun tamirat ve revizyon işi o günkü parayla 300 Bin TL’ye yakın milli eğitim bakanlığından çıkartılıp merhum milletvekilimiz Mustafa Cumur’un sayesinde okulun restorasyonu yapıldı. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Mahallemizde doğalgazın yüzde 98’i bitti. Ayrıca yol medeniyettir anlayışıyla sokak ve anayollar asfaltlandı ve kaldırımlar en az 3 metre olmak üzere genişledi. Görsel kirliliğe neden olan enerji hatlarımızı yer altına aldık. Muhtarlar derneği olarak Medical Park Hastanesiyle anlaşma yapılarak mahalle halkımıza indirim sağlandı. Artı muhtarlık maaşımı dört öğrenciye burs olarak verilmesini ailemle beraber karar alıp, uyguladım, uygulamaya da devam ediyorum.
 
Trabzon Ayrıcalıklıdır
 
Trabzon’un her zaman bir ayrıcalığı vardır. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Bekir Aktürk, Trabzonludur. Soğuksu Mahalle muhtarıdır. Benim de çok sevdiğim bir dostumdur. Kendisiyle bir aile gibiyiz. Konfederasyonumuzda Trabzonlu bir genel başkanın olması bizler için gurur vericidir. Bekir Başkanımız da özel sektörde işi olan bir işverendir. İşini gücünü bırakıp her zaman muhtarların yanındadır. Hangi muhtarın bir sıkıntısı olsa saat merfumu gözetmeksizin koşarak yardıma gelir. Bu konuda başkanımıza çok teşekkür ediyorum.


 
Partiler Üstü Bir İsim
 
Ahmet Metin Genç, partiler üstü bir insan olarak kendini sevdirip hizmet yapmıştır. Parti ayrımı, insan ayrımı yamadan herkesin isteğini mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştı ve de getirdi. Ortahisar İlçesine bağlı muhtarlar onun zamanında internet, bilgisayar, telefon, elektrik paraları belediye bütçesinden ödenmiştir. Her zaman muhtarların yanında olmuştur. Bundan dolayı 85 mahalle muhtarı her daim Trabzon için, millet için çalışan ister milletvekili olsun, ister belediye başkanı, isterse meclis üyesi olsun kurum amire de olsa yanında olur. Yukarıda bahsetmiş olduğum açıklamalardan dolayı Sayın başkanımız Ahmet Metin Genç’e destek oldum, olmaya da devam edeceğim. Yukarıda bahsi geçen makamlarda kimler olursa olsun hangi partiden olursa olsun kim çalışıyorsa Trabzon’u kim savunuyorsa onunda yanında olurum.
 
Muhtara Değer Geldi
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde muhtarlara ayrı bir değer gelmiştir. Önceden kimse muhtarın adını dahi bilmiyorken, Erdoğan’dan Allah razı olsun muhtarlara değer kattı. Her ay muhtarları külliyeye çağırarak, toplantılar yaptı. Bize verdiği değerleri anlatarak, orada bulunan idarecilere ‘Benim muhtarımı üzen beni üzmüş gibidir’ diyerek muhtarların ne kadar kutsal bir görev yaptığını herkese anlattı. Geçmiş dönemlerde muhtarlar hizmet için belediye, köy hizmetleri, özel idare ve kamu kuruluşlarının kapısından içeri giremezken, şimdi mahallerine telefonla hizmet getiriyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesindedir.
 
Spora Destek
 
Mahallemizde 1955 senesinde kurulan Erdoğduspor’umuz mevcuttur, halen daha faaliyettedir. Erdoğduspor’umuzdan çok değerli insanlarımız çıkmıştır. Mesela, bugün milli takımımızı dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş, Atay Aktuğ, Rahmetli Beykoz Mahmut ve diğer kulüplere verilen sporcularımız vardır. Trabzonspor’umuz her zaman bizim namusumuz ve şerefimizdir. Bizim bir Türk Bayrağımız vardır, bir de Trabzonspor bayrağımız. Trabzonspor’umuza son zamanlarda yapılan şike ile şampiyonluk elimizden alınmış olup, 2010-2011 şike sezonunun kumpasları bu sezonda devam ediyor. Bu nedenle bu zor süreçte tüm taraftara iş adamlarına, idarecilerimize, Trabzon milletvekillerimize, bakanlarımıza ve belediye başkanlarımıza takımımıza sahip çıkmasını arz ve talep ediyorum.
 
Projelerimiz Devam Ediyor
 
En çok arzum yeni dönemde tekrar seçilirsem Erdoğduspo’umuza 3 mahalle (1-2-3 Nolu Erdoğdu Mahalleleri) muhtarları olarak müsabaka oynayabilecek olduğumuz bir saha kazandırmaktır. Pazarkapı’dan Zağnos Vadisi üzerinde yapılan dere ıslahının yan tarafından vatandaşa ait yürüyüş yolu benim mahallemde bulunan Botanik Parkın doğu tarafında Bahçecik ve Erdoğdu arasındaki sınırda bulunan eskiden Değirmen olan yerde kuğulu gölet yaptırmak istiyorum. Bunun görüşmeleri Ortahisar Belediyesi ile yapılmış olup, imara işlenmesi için dilekçe verilmiştir. Bu dilekçemizde kabul görmüştür. Yerimiz Elmalısu Sokak’ın yanıdır.  Mahallemize bir Anadolu Lisesi daha kazandırma projemiz vardır. Yerimizde vardır. Şu anda Kuruçeşme’de özel olmasına rağmen yer tahsil edilip özel lise inşaatı yapımına başlanmıştır. 2019 Mayıs ayında hizmete girecektir. Ortahisar ve Büyükşehir Belediyelerimizle görüşülüp, mahallemize sosyal yardımlaşma marketi kurarak, fakir fukaraya buradan yardım etme projemiz var. Bu projemizde son aşamaya geldi.


 
Halkla İç İçe 10 Yıllık Tecrübe
 
Mahallemizde bulunan seçmenimize, ‘Kaptan değiştirmeyelim. Seyahatimizi güvenle yaparım. Varacak olduğumuz yere sağ salim varalım’ diyorum ve desteklerini bekliyorum. Destek seçmenimizden hizmet bizden. Biz ekip olarak mahalle sakini değil, sahibi olmak için varız. Mahallemize hep birlikte sahip çıkarak mahallemizi elit ve yaşanabilir bir mahalle haline getirelim. 10 yıllık tecrübemle birlikte mahalleme daha güzel hizmetler yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.