TAKA Gazetesi Ankara Temsilcisi TacettinÇebi, hem meslektaşım hem de 35 yıllık yakın dostumdur. İnılmaz derece de üstün nitelikleri vardır.
Çebi, Başkentteki Karadenizli bürokratların sevip saydığı kardeşleri, ağabeyleridir. Şeytan tüyü vardır. Herkes tarafından sevilir.
 
Ankara’daki bürokratları arada bir dönüşümlü olarak buluşturuyor. Hemşeri kaynaşmasını sağlar. Çok marifetlidir. Balıktan iyi anlar.
 
Balık buğulaması meşhurdur. Her ne kadar bu işin mimarisi Ankara’daki “Saray Lokantası’nin  eski sahiplerinden Temel Baş ise de patenti Çebi’ye aittir.
 
Önce gecikmiş bir notumuzu aktaralım istedim.
TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve bir önceki Trabzon Gazeteciler Cemiyeti başkanı sevgili dostum Yusuf Turgut ve Genel Müdür Zihni Ağırman Ankara temasları çerçevesinde Sadık Soylu’yu makamında ziyaret ettik. Karadeniz Gazetesinde muhabirliğimi yapan ve yükselişinden mutlu olduğum Ağırman Ankara’ya TAKA ekibiyle birlikte ilk kez geldi ve iyi etti. devamını bekliyoruz.
 
Daha öncesinde yazdım. Tekrarında fayda var. Sadık Soylu Trabzon’dan kapısını çalıp ta destek görmediği, yardım etmediği kimse yoktur.. ‘görünmez ve mütevazi güçtür. milli ve manevi değerleri yüksektir. Başkentte açamadığı kapı yoktur. Rahmetli Erbakan’a danışmanlık yaparken trafik kazasında ölen ağabeyi Ali Soylu’nun manevi mirasını hep yukarılarda tutmuş, yeğenlerini kimseye muhtaç etmemiştir. Devletin tepesi ile ilişkileri en üst seviyededir.
 
Soylu, AK Parti iktidarının güçlü danışmanlarından. TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığında önemli isim. Her şeyden önce adam gibi adam.
 
Tacettin Çebi hemşerileri buluşturmada Ankara’da bir numaradır.. Buluşma yerimiz ise Ankara- Gölbaşı’ndaki bana ait mütevazi bahçe.
Bahçemi hemşerilerimin hizmetine açmaktan onları ağırlamaktan  her zaman onur duyuyorum..
Başkentte küçük bir Karadeniz i yarattık. Tarihi Serender (Nayla),Kuzine ve Karadeniz’in tüm özelliklerini yansıtan küçük bir bahçe. Karadeniz’in tüm özelliklerini Ankara’da yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz..

Başkentteki Trabzonlu bürokratların buluşmasına 30’ün üzerindeki kişi katıldı. Bir çok kişide önemli  sebeplerden dolayı katılamadılar.. Trabzon Milletvekili  Av.SalihCora katılacaktı, bir cenaze(Nuri Pakdil) nedeniyle gelemeyenlerden birisi..
 
Buluşmaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Daire Başkanları Naci Aktaş, Seyfullah Arslantürk, Cezaevleri Genel Müdür yardımcısı: AbdullahÇıtlak, MAPEG Hukuk Başkmüşaviri: Selami Korkmaz, Kazan Cumhuriyet Savcısı: Mustafa Kemal Delimehmet, Yargıtay 18.Ceza  Hakimi Mehmet Toprak, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Turan Kuloğlu, Anayasa Mahkemesi raportörü Aydın Şimşek, İşadamlarımızdan SelahattinHasançebi ve Av. Necmi Çebi, Gökmen Kurt, Türk Patent Enstitüsü Başkan danışmanı: Emin Ersoy Bacı, TOKİ Başkan yardımcısı OrhanYüce, Sağlık Bakanlığı müşavirlerinden MuzaferYılmaz, İşadamı Muharrem Durmuş, SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı  Ersel Kurt, Cumhurbaşkanlığı’nda Koordinatör Gökhan Çebi, Danıştay Başkanlığı İdari ve Teknik İşler Müdürü:Tarık İsmail Hatırnaz..Ayrıca kalabalıktan dolayı ismini hatırlayamadığım diğer güzel insanlar..
 
Tebrikler sevgili Tacettin Çebi’ye Teşekkürler o güzel balık buğlamaları hazırlayan Temel Baş ve emeği geçenlere…
 

 
Sonuç olarak; bize her yer Trabzon, her yer Karadeniz.
Türkiye’nin çimentosuyuz, çalışkan ve vatanperveriz.
Onurluyuz, gururluyuz, yardım severiz.
Dahası güzel insanlarız.
Memleketin en zor günlerinde bütün düşmanlar karşısında dimdik ayakta durarak;
Haksızlığa izin vermedik, Teröre asla karışmadık,
Uyuşturucuya bulaşmadık, yanlış işlere girmedik.
Devletimizi, bayrağımızı hep bildik. Saygıyı elden bırakmadık.
Hem dinimize bağlı, hem Cumhuriyetimize sevdalı kaldık
Demokrasiyi elden bırakmadan;

Hep lider, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, Paşa, siyasetçi, bürokrat yetiştirdik.
Çocuklarımızın eğitimine önem verdik
Devletimizin bize verdiği hizmetlerle yetindik, eksiklerini kendimiz tamamlamaya çalıştık.
Hiçbir açılımın peşinden koşmadık, ayrıcalık istemedik.
Atatürk Cumhuriyetine gönülden bağlı kaldık
Çocuklarımızı asker ocağına davul- zurna ile gönderdik.
Vatan uğruna şehit düşenleri de hep birlikte uğurladık.
İşte Trabzon. İşte Karadeniz..
Ankara’dan sevgiler..