Gazeteci- Yazar Cevat Ocak üçüncü ameliyatını da başarıyla yaptırdı. Morali zirvede. Anakara Yüksek İhtisas Hastanesi’nin en moralli ismi o idi. İki kez ziyaretine gittim, eski günleri ve ortak dostlarımızı konuştuk. Meslektaşım Cevat Ocak, üstün niteliklere sahip bir hemşerimizdir. Şimdi Trabzon’da selam olsun.
****
Kemalettin Aydın. Meclisin en renkli simalarından. Fanatik hemşeri canlısı. TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın danışmanı. Aynı hastanede ve aynı katta gördük. Safra kesesi ameliyatı oldu. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Taburcu oldu, sağlık durumu iyi. Hastanenin aynı koridorunda Trabzon’un eski valisi ve Emniyet eski Genel müdürü Yılmaz Ergun ile karşılaştık.
Eşi Nuray Hanımı; yoğun bakımda olduğu için göremedik. Odaya çıkarma hazırlıkları vardı. Vali Ergun, Trabzon’da gazetecilik yaptığım dönemde, devletin valisi olarak tanıdığım birkaç validen biridir. Öteki Enver Hızlan idi. Devletin şevkatı, bu iki validen görmüş, tanımıştım. Yılmaz bey, Trabzon ve Trabzonlulardan hiç kopmamış efsane valilerimizdendir.
Yüksek İhtisas Hastanesi; 7 hastanenin bulunduğu Ulus ve Sıhhiye arasında. Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Trabzonlu Muhittin Satılmış. Tüm hemşerileriyle ve hastalarla Allah rızası için ilgileniyor. Yüksek İhtisas, Başkent’in en başarılı hekimlerini kadrosunda tutuyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılmakta olan 7500 yataklı şehir hastanesi kampusuna geçilecek. Fiziki olumsuzluklarda ortadan kalkacak.
***
Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve soygunu mubah gören bir zihniyete sahip oldukça ve ülkemizde ahlâksızlık tavan yaptıkça biz asla Batı’nın uygarlığına ulaşamayız.
Dini siyasete âlet etmek bizde, rüşvet bizde, yolsuzluk bizde, çocuklara tecavüz bizde, kız kaçırmak bizde, kadına şiddet bizde…
Bu halimizle hâlâ “Bizi Avrupa Birliği’ne neden almıyorlar?” diye soruyoruz.
İngiltere Başbakanı “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme ihtimali hiç yok” açıklaması yapmadı mı?

Şu tabloya bakın:

– 2002 yılında cezaevlerinde 49 bin 512 olan hükümlü ve tutuklu sayısı, 14 yılda patlama yaparak 156 bin 195’e çıktı, yeni inşa edilen bir sürü cezaevinde bile yer kalmadı!
– Kumarda ve çocuk pornosunda 180 ülke arasında dünya üçüncüsü olduk!
– Basın özgürlüğünde sonlarda yer alıyoruz. Dünya 159’uncusuyuz.
– Hukukun üstünlüğü sıralamasında yine sonlardayız. 102 ülke arasında 80’inci olduk.
– Son on dört yılda fuhuş ve uyuşturucu 17 misli (yüzde 1700) , boşanmalar 28 misli (yüzde 2800) arttı.
– En çok işlenen suçlar: Rüşvet, yolsuzluk, kamu malı yağması, kadın cinayetleri, kaçakçılık, terör, hırsızlık, gasp, kadınlara-kızlara ve çocuklara tecavüz oldu.
– Ülkede can ve mal güvenliği kalmadı. Hukuk ve demokrasi topal ördeğe döndü. Fikir, ifade ve inanç özgürlükleri yok oldu.

BİRAZ DA CİDDİYET

50 milyona yakın insanımızın kimlik bilgileri çalınmış.
Yaygara koptu, unutuldu. Genetiğimiz çalındı  “bir şey olmaz” denildi.
– Tanzimat ilan ettik, olmadı.
– Meşrutiyet ilan ettik, olmadı.
– Cumhuriyet ilan ettik, olmadı.
– Yahu biraz da ciddiyet ilan etsek…
Ankara’dan sevgiler.