Trabzon’un Araklı İlçesini ziyaret ettik. İlçede çıraklık ve kalfalık dönemini bitiren Çebi, ustalık dönemi için seçmenden vize isteyecek
 


Trabzon’un Araklı İlçesi’nde belediye başkanı Recep Çebi’ye misafir olduk. 50 bin nüfus ile Trabzon’un üçüncü büyük ilçesi olan Araklı’da çıraklık ve kalfalık dönemini bitiren Başkan Çebi, ustalık dönemi için ilçe seçmeninden vize isteyecek. Üçüncü döneme kararlı emin adımlarla gittiğini dile getiren Çebi, “Dünya liderimiz cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçe olarak yüzde 87 dersten veriyoruz. Anaların gözünün yaşını dindiren terörün korkulu rüyası İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bakanımızı geçen hafta sevgi seli ile karşıladık. O güzelliği de geçen hafta ilçemizde yaptığmız mitingde burada gördük. Biz asla yorumlamayız çalışacağız. Çıraklığı kalfalığı bitirdik. Büyük projelerle ustalık dönemimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.


 
Eksiğimiz nedir?
 
Görevde 10 yılımı doldurdum. Ne yapamadık eksiğimiz nedir sorusunu sorduğumda çok cevap alamıyorum. Vatandaş doğalgazı soruyor. Ülkemize hayal ettiğimiz doğalgazı ilçemize kazandırdık. Vatandaşımız doğalgaz yakıyor. Üniversite soruyorlar. Evet üniversite geldi. 2 bölüm var. Oradan mezun olan kardeşlerimiz hemen iş buluyor. İş güvenliği ve lojistik bölümü var. Turizm ilçesiyiz. Yaylalarımızla dağlarımızla bahçemizle denizimizle güzel bir ilçeyiz. Bir turizm koridoru oluşurduk. Bayıl bir şehrimiz var. Turizme kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Karadere vadisinde ki şelalerimizi turizme kazandırdık. İlçemize çok turist geliyor. Bunlar gerçekten çok önemli. İlçemizde Osmanlı tarihinden kalma hamamlar var. İlçemize oteller kazandırdık. Bunlar katma değerdir. Araklı sahili çamur deryasından geçilmiyordu. Pazarcılar çamur deryasında Pazar kuruyordu. Bu kadar şu bolluğuna şu bulamıyorlardı. Biz ilçemizi AK belediyecilik ile buluşturunca sahilimize öncelik verdik. Ayrıca kadınlara ait 3 tane tesis yaptık. Kadınlar orada gelirler oturup dinlenirler bize dua edip evlerine giderler. Geldik yaptık hepsinin duasını alıyoruz.


 
Harabe Bina Aldım
 
2009’da belediyeyi kazandık. Belediye binasına misafir getirmekten imtina eriyordum. Harabe bir bina vardı. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı orada ağırladık. Yaklaşık 4 saat sohbet etlik. İhtiyaçlarımızı sordu ve hepsiyle ilgilenerek hayata geçirirdik. Bazıları ne yaptı diyor. Biz hizmet yapıyoruz reklam yapmıyoruz.


 
Araklı’nın En Büyük Sorununu Çözdük
 
60 yıldır ilçemize bir küçük sanayi kurulamadı. Sayın cumhurbaşkanınızdan Allah razı olsun. O Araklı'ya gelmeseydi sanayi sitemiz olmazdı. Bu hayal olurdu. 65 dönüm arazide küçük sanayi sitemiz var. Buna emek verdik uğraştık. Araklı’da her evin altında sanayi vardı. Oraya bir çarşı kurduk. İstihdama da katkı sağladık. Herkes çok mutlu. Araklı'nın en büyük sorununu hallettik. Ülkemizin en prestijli projelerinden birisidir. Araklı'mıza hayırlı olsun. Sanayi sitemizin yol sorunu vardı. O yolu yapmıştık ama dere ıslahı oldu. Yolun ihalesi 22 Mart’ta yapılıyor. En kısa zamanda yol tamamlanarak hem sanayi esnafımıza hem de halkımızın hizmetine sunulacak.


 
Reklam Değil İcraat Yaptık
 
Önceden bir çeşme yapılsa 40 gün 40 gece reklam yapılıp görkemli açılışlar yapılırdı. Biz hizmet belediyeciliği ile gönüllere girdik. Reklâm peşinde asla olmadık. Yaparsa AK Parti belediyeciliği yapar. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.


 
Hizmetleri Halkımızla Yaptık
 
Göreve geldik ilk 5 yıl 5 mahalleye hizmet ediyorduk. Sonraki 5 yılda ise büyükşehir yasası ile 50 mahalleye hizmet ettik. Bunlar kolay olmadı. Allah yardım etti hiç zorlanmadan hizmetlerimizi bu aziz halkımıza yaptık. Belediyecilikte hizmet esastır ama yeterli değildir. Önemli olan gönüllere girmektir.


 
100 Yıllık Sorun Çözülüyor Çöp Tesisi Değil Modern Fabrika
 
2009 yılında aday olduğumda projeler arasında üniversite vaadimi yaparken Turup'u gösteriyordum. Turup’a bir fakülte kurmak için girişimler oldu. O girişimlerimde Turup'un çöp alanı ilan edildiğini o zaman öğrendim. Aynı zamanda orası turizm alanı gözüküyor. Araklı'nın 50 mahallesine 50 bin nüfusuna oraya sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza da durumu aktardık. Orasını çöp alanı olmaktan kurtardık. Taşönü mahallesinde bulunan Trabzon çimento fabrikasına 1975 yılında taş veren bir yer fabrikanın 2000’li yıllarda Cem Uzan’a geçmesiyle oradan planlı değil kafalarına göre taş aldılar. Sonra fabrika Aşkale'ye satılınca Aşkale’de taş almaya devam etti. Büyükşehir de Aşkale’ye arazi verince Taşönü’nü Büyükşehir Belediyesi ile takas ettiler. Büyükşehir Belediyesi uhdesinde.

İlçelerde temizliğin yapılması lazım. Bu çöp bir şekilde taşınacak. Ben meclis toplantılarında Taşönüile ilgili gündemde hep ret oyu verdim. Ama yasa büyükşehir meclisinden geçti. Sürmene’de bir çöp depolama alanı var. Ben oraya ‘Vahşi Depolama’ diyorum. Bu vahşi depolama Sürmene’de yapılırken Sürmeneli 2 milletvekilimiz vardı ve yapıldı. Biz olmaması için mücadelemizi verdik ama olmadı. Ora Araklı da ama Arsin'i daha çok ilgileniyor. Yanbolu yolunu kullanacak. Orada yapılacak tesis Sürmene’deki gibi vahşi depolama olmayacak dedik  acılan ihale tamamen fabrikasyon ihalesi. Gelen çöp fabrikaya giriyor. Son sistem etrafa zararı olmayan bir fabrika kuruluyor. Fabrika içerisinde istihdam da olacak. 250 kişiye istihdam sağlanacak. Yapılacak fabrika son teknolojidir. Aksi olursa biz karşısında oluruz. Çevreye zararsız bir fabrika olacak.


 
Büyük Bir Hizmet
 
Horyan suyu bitti  bir arıtma tesisi vardı. Bizim bölgemiz çok yağmur aldığından şu bulanıyordu. Son teknoloji bir arıtma tesisi ile sürmene ve Araklı ilçelerinin 100 yıllık su sorunu çözülmüş olacak. Şu büyük bir hizmettir. Evde 10 dakika su akmazsa kıyamet kopar.


 
Hastanemiz Hizmette
 
İlçemizde spekülasyon laflar dönüyor. Araklı ilçemizde hastaneyi yapan Bayram Halil isminde hayırsever bir işadamıdır. Hastanemiz çok favori bir hastanedir. Doktor kadromuzda iyidir. Biz değil hastaneyi kapatmak ilçemize bir hastane daha kazandırmak için projeler yapıyoruz.
 
 İlçeye Para Gelecek
 

Araklı-Bayburt-Salmankas yolumuz bizim ilçeye para getirecek yolumuzdur. Bu yol Abdülhamit Han zamanında çizilen İpekyolu’dur. Bu yol ticaretin merkezi olacak ve ilçemize para gelecek. Orada ki tünel ve duble yollar bitti. Şu anda 44 kilometrelik bir yolumuz kaldı. Bu da ilk gündem maddemizdir. Bu yol 3.5 yok içinde tamamlanacak ve ilçemize büyük turizm girdisi olacaktır.


 
Kent Meydanı Yapılıyor
 
İlçemizde bir kent meydanımız yoktu. İlçemizde hükümet konağının olduğu yeri kent meydanı yapıyoruz. Projeleri yakında başlayacak. Tarihi camımızın önünde ilçemizi meydana kavuşturuyoruz.
 
Deniz Dolgusu Yapılacak
 
Deniz dolgusunu mutlaka yapacağız. Kim 500 bin ister yarışmasında bu soru çıktı. Ilcemiz deniz seviyesinin altında bir ilçe. Samsun sarp yolu yapılırken bizim belediyemiz muhalefetteydi. O zaman ilçemiz yok sayıldı. Yolu kimse savunamadı. Bugün gelinen noktada Araklı'dan anayola çıkışımız yok. Yol yapılırken ilgilenmediler. Burada bir ilçe vardı. Kimse anlatamadı. İlçemize dolgu yapılarak sahile açılacak bir yolumuz olacak. Deniz bir nimet. Yarım saat deniz izlemek insani kendine getirir.


 
Küçük Sanayi Organizeyi Tetikliyor
 
Küçük sanayi büyük sanayiyi tetikliyor. Şimdi ilçemize bir organize sanayi kuracağız. Bunlara hayal diyenler her şey hayalle başlar. İlçemizi para getirecek yatırımları hayata geçireceğiz.
 
Araklı İçin Hazırız
 
Şehirlerin gelecekleri, yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Burada aslolan insanımızı huzur ve mutluluk içinde müreffeh bir seviyede yaşatabilmektir. İnsanların ihtiyaçlarını öngörebilmek, derdin olduğu gönüllere derman olabilmek şehircilik anlayışının en temel konuları arasında yer alır. Gelecek nesillere emanet edebileceğimiz insan ve medeniyet odaklı bir vizyonlar şehrimizi yönetirken tarih ve kültür mirasımızı her daim koruyacağız. Biz şehrin, havasına, suyuna, kokusuna ve dokusuna ahenk katmak için belediyecilik hizmetine sevdalıyız. Bu ilke ışığında Araklı’yı örnek bir şehir, örnek bir kent modeli yapabilme hedefiyle yola koyulduk. 30 başlık altında bir çok projede özveriyle çalıştık. İnsan merkezli bir anlayışla, çevresini, doğasını, tarihi mirasını ve kültürel değerlerini koruyarak ilçemizi hep birlikte yönetecek ve geleceğin Araklısını birlikte inşa edeceğiz. Araklı sevdasıyla koyulduğumuz yolda çatışma değil uzlaşı, kutuplaşma değil bütünleşme, ayrılık değil kavuşma, kayıp değil kazanım ve bil hassa proje odaklı bir hizmet sunarak gönüller kazanmaya geldik. Bu kutlu amacı gerçekleştirmek için bilgi, tecrübe ve liyakat sahibi, hizmet aşkıyla dolu ekibimizle Araklı için hazırız.