AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf  Turgut, TAKA Gazetesi Genel Müdürü Zihni Ağırman ve TAKA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu ile Şef Edwards da, sabah kahvaltısında Trabzon’u konuştu.

Revi: ‘Şehitlerimizin olduğu hassas bir dönemde Uzungöl’de Kürdistan bayrağı açmak provokasyondur. Genel kanaatim Trabzon üzerine provokasyonlar var. Bu kez provakosyon turizme yönelik yapılmıştır.’

Revi: ‘Kanuni bulvarı hızlandı. Ben de Otogarın Değirmendere’de yerine yapılması ve çimento fabrikası ile sanayi sitesinin bulunduğu alanın demiryolu istasyonu olarak düzenlenmesinden yanayım.’

Revi: ‘AK Partide şahsi menfaatler ve kişisel ikbal için görev almadım. Arkadaşlarımla birlikte üstlendiğimiz görevi en iyisini yapmak için mücadele eden bir insanım. Partim ve Sayın Genel Başkanımın emrindeyim.’

‘Cumhurbaşkanımız Trabzon’a Hep Özel Davrandı’

2003 Yılında dönemin AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yanmış işyerinden içeri girmiş ve kendisini AK Partide siyasete davet etmişti. Haydar Revi de ‘Ben Projelere yardımcı olayım’ demiş ise de Yanmış kendisini Trabzon’dan İl Genel Meclisi Üye adayı göstermişti. Önce il genel meclisi üyesi seçildi. Arkasından ise İl genel meclis başkanı oldu. 2014 seçimlerinde Trabzon’dan Ortahisar için aday adayı oldu ise de Başkan adayı Ahmet Metin Genç gösterildi.

Sonrasında Adnan Günnar’ın yerine il başkanlığı görevine atandı ve sonrasında da seçimle geldi. Haydar Revi ile hafta sonu bir araya geldik. Önce sağlığından başladık. Çok zinde gözüküyorsunuz dedik, ‘Güzel bir operasyon geçirdim ve gün, gün sağlığıma kavuşuyorum. 2 Ağustos’ta tedavim de tamamlanıyor. Biz 50 kişilik bir yönetimiz. Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarımız da doğal yöneticimiz. 52 kişi oluyoruz. Onun için ne hizmet ne de parti faaliyetleri aksar’ dedi. Revi ile 31 Mart öncesi ve sonrasını, belediye ile diyaloglarını da konuşma imkanı bulduk:

Hedefimiz 2023 Yola Devam

TAKA 4.5 yılda 5 seçim geçirdiniz hiçbir seçimi de kaybetmediniz nasıl bir cevap veririsiniz?

HAYDAR REVİ: Biz yönetim olarak 4 buçuk yılı tamamladık. 5 seçim geçirdik. 15 Temmuz geçti. O gece anında tepkiyi veren Haydar Revi ve Trabzon il yönetimidir. Bütün kongrelerimizi yaptık. Böyle bir dönem yaşadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim yatırımı yapan kişi değil. Bir seçim psikolojisi var. Yatırımcılar, vatandaşlar seçim olunca oldukları yerde duruyorlar. Seçimler bitti şimdi. Muhalefet bir şeyler söylüyor ama Cumhurbaşkanımız hiç aldırmayacak diye düşünüyorum. Hedefimiz 2023 yola devam edeceğiz. AK Partide şahsi menfaatler ve kişisel ikbal için görev almadım. Arkadaşlarımla birlikte üstlendiğimiz görevi en iyisini yapmak için mücadele eden bir insanım. Partim ve Sayın Genel Başkanımın emrindeyiz.



Yeni Parti İlgi Görmeyecek

TAKA Sayın Başkan küskünler, İstanbul ve Ankara seçimleri üzerinden kurulmaya çalışılan yeni parti iddiaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

HAYDAR REVİ: Yeni parti iddiaları yeni değil. Konuşulan bir konuydu. Şuan seçimler tamamlandı. Türkiye hızlı bir kalkınma dönemi yaşayacak. Önümüzde 2023 hedefleri var. Kalkınma planı açıklandı, ben 2023 hedeflerini çok önemsiyorum. Yeni bir partinin de Türkiye’de çok ilgi göreceğini düşünmüyorum. Neyle ortaya çıkacaklar? Sayın Cumhurbaşkanımız ne ile uğraşıyor. Türkiye’nin kalkınması ve güvenliği ile S-400 konusu büyük bir liderlik işidir.



Trabzon Bizden Hizmet Bekliyor

TAKA Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na bir ziyaret yaptınız. Zor bir başlangıç olmuştu. Ziyarette buzlar eridi gibi. Bundan sonra ki sürece nasıl bakıyorsunuz?

HAYDAR REVİ: Biz hayırlı olsun ziyaretine gittik. Biraz gecikmiş bir ziyaretti. Orada siyasi toplantı yapmadık. Bir önceki hafta yaşananları da konuştuk orada. Belediye Başkanımızın vaatleri arasında var, yeni yönetim anlayışı. Bir takım değişiklikler yapması gayet doğaldır. Liyakatı herkes konuşuyor. Liyakatli bir değişikliğin yapılması ve bir an önce yapılıp işin konuşulması ana temamızdı. 4.ay bitecek, yapılması gerekenler var, vaatlerimiz var, yaptıklarımız, başladıklarımız, henüz başlamadıklarımız var. Bunların bir an önce gündemimize oturması lazım. Bunları konuştuk.



Kanuni Bulvarı Hızlı Gidiyor

TAKA Türkiye’de ekonomi de bir daralma söz konusu. Trabzon’da Kanuni Bulvarı hariç diğer yatırımları etkileyebileceği söyleniyor. Trabzon’daki yatırımları zora sokacak bir öteleme olur mu?

HAYDAR REVİ: Kanuni Bulvarı’nın bitmesi gerekiyor. Çok şey yazıldı, söylendi. Kanuni bulvarı değil de Çevre Yolu yapılsın diyenler oldu. Kanuni Bulvarı önemli bir proje ve hızla devam ediyor. Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu sayesinde proje hiç durmadı, hızlandı. Kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar vardı. Atapark’ta da kavşak düzenlemesi olacak. Proje hızlı bir şekilde devam ediyor. Boztepe’yi alttan geçecek. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığı döneminde 18 uygulaması olmuştu. O alanda da iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Çalışmanın yeniden yapılmasının sebebi de orada ki belli bir alanın tarım arazi olmaktan çıkarılması ile ilgili çalışma. Tarım arazisinden çıkarılan alan küçük olduğu için orası bir koridor şeklinde geçildi. 18 uygulaması bir koridor şeklinde oldu. Bu kez aksaklıklar oldu. Proje konuşulurken; Boztepe’nin çıkışına kadar olan alan yoğun yerleşim alanı var. Dolayısıyla kamulaştırma uygundu. Boztepe’yi geçtikten sonra; Gölçayır, Gözalan, Kutlugün, Düzyurt olsun orada zaten 18 uygulaması konuşulmuştu. Daha geniş alanda 18 uygulaması yapılmaya çalışılıyor. Kanuni Bulvarı’na ben sadece bir yol olarak bakmıyorum. Bir dönüşüm olarak da bakıyorum. Kanuni Bulvarı dışında diğer işler ile ilgili tabi bir daralma olabilir. Türkiye’nin her tarafında bir daralma var. Böyle bir faiz ortamında insanları çok fazla yatırıma yönlendirmek mümkün gözükmüyor. 



Trabzon Bize Çok Güzel Destek Verdi

TAKA 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin başarılı 5 Büyükşehir ilinden birisi Trabzon oldu. Sayın Cumhurbaşkanı da ziyaretlerine başlıyor ne zaman öngörüyorsunuz Trabzon ziyareti?

HAYDAR REVİ: Perşembe-Cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantısı var. Sonrasında Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye geleceğini düşünüyorum. Netleşmiş bir şey değil ama Cumhurbaşkanımız geçen yıl da 9-10-11 Ağustos’ta bu bölgedeydi. Genelde Temmuz sonu Ağustos başı geliyor. Bu ay sonu gibi bu bölgeden teşekkür ziyaretlerine başlayacağını düşünüyorum. Biz tecrübeli bir ekibiz. Sadece bu yönetimin 5. Seçimi oldu. Biz Süleyman Soylu Bakanız ile 2 dönem seçim çalışması yaptık. Trabzon bize çok güzel bir destek verdi. İnşallah vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veririz. Kampanya sürecinde ortaya koyduğumuz projeler var. Bunun hızlı bir şekilde ele alınması lazım. Şehrin öncelikli meseleleri var. Havaalanını önemsiyoruz, hastane unutulmadı. Yasal düzenleme yapıldı. Bizim geçmişte ortaya koyduğumuz, Mega proje dediğimiz projelerden yatırım adası ve hastane var. Millet bahçesi inşaatı için müteahhit firma ofislerini kuruyor.



Otogar O Bölgede Kalmalı

TAKA Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’nun bir açıklaması var. Diyor ki,  Otogar ve Tren garı Değirmendere’de çimentonun bulunduğu alanda olmalı, sizce?

HAYDAR REVİ: Biz bunu konuştuk. Büyük sanayi sitesini oradan kaldıralım diyoruz ama kaldırdığımız zaman kimse uzak yere gitmez. Bununla ilgili dernek oluşturuldu. Sanayi sitelerinin kalkarsa hepsi birlikte kalkacak. Büyük sanayi sitesi aldınız götürdünüz Gölçayır’a, o zaman haksızlık olur. Benim de kanaatim otogarın şuan da bulunduğu yerde kalması. O çevrenin temizlenmesi. Tren garının da orda yapılması. Stadında oraya yapılması isteniyordu. Hastane de stat da olmaz dedik. Bizde birçok şeyin yapılmamasının nedeni arazi. Bazı meslek gruplarının artık bir yerler de toplanması lazım. Balıkçılar, sebzeciler, mobilyacıların. Ama alan lazım.

TAKA Uzungöl’de bir olay oldu. Trabzon’u linç ediyorlar. Haydar Revi olarak nasıl bakıyorsun?



HAYDAR REVİ: Trabzon’da 2 veya 3 yıl bir şey olmadığında bir şey yapılıyor. Habertürk’te 8 kişi var, konu Trabzon saatlerce konuşuyorlar. Bazen insanlar bu kadar cahil mi diye düşünmek zorunda kalıyoruz. Bizi biraz taşra olarak görüyorlar. Tekirdağ milletvekili bir şey söyledi. Trabzon’un 1461’de fethedildiğini bilmiyor! Kurtuluş savaşı döneminde kurtulduğunu söyledi. Sonra Esenler belediye başkanımızın bir tabiri oldu. Ben öyle demek istemedim diye bir açıklaması oldu. Bunun partisi olmaz. Ben açıklama ile tepkimi koydum. Fatih Sultan Mehmet Han, “Trabzon fethedilmedikçe İstanbul’un fethi tamamlanmış sayılmaz.” demiştir. Şehir önemli bir şehir. Her yerde Trabzonlulardan bahsediliyor. Ülke yönetiminde, bürokraside. Ön planda olan bir şerihiz. Bazıları buna gıpta ile bakıyor. Bazıları da bu tip olaylara fırsat olarak bakıyor. Dikkat çeken bir duruşumuz var. Saldırılar buna yönelik.

2 Ağustos Final!

TAKA Sayın Başkan en çok merak edilen de sağlık durumunuz, nasıl?

HAYDAR REVİ: Ameliyatım çok başarılı geçti. Hastanedeki doktorlar da Trabzonlu hemşirelerde çok büyük ilgi gösterdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Sadece tedbir amaçlı ışın tedavisi alıyorum. Allaha şükür çok iyiyim ve tedavim 2 Ağustos tarihinde bitiyor. Benim tedavim sürecinde partimde hiçbir konu aksamamıştır. Biz kadın kolları başkanımız ve gençlik kollu başkanlarımızla 15 Başkan yardımcımla birlikte 52 kişilik bir yönetimiz.  
Yusuf Turgut