Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta Ak Parti grup toplantısında açıkladığı gibi, “hem de Çaykaralıdır” deyişiyle Trabzon Büyük Şehir Belediye başkan adayı ismi belli oldu. Van Valisi Murat Zorluoğlu.

Kendi ilçemden olmasından tabi ki sevinçliyim, gururluyum. Zira Çaykaralı olmak, ister istemez kesinlikle başarılı olmaktır. Trabzon için hayırlı uğurlu olsun. Sandıktan da çıkacak olursa hiç şüphesiz kaybeden olmayacak, kazanan kesinlikle Trabzon olacaktır.

Elazığ Valiliğinden ayrıldığı zaman şehri büyük bir üzüntü kaplamıştı. Sordum soruşturdum, internette araştırdım hiçbir kötü yoruma ya da olumsuz bir görüşe rastlayamadım. Aksine kentte çok sevilen Vali Murat Zorluoğlu hakkında şu yorumlara denk geldim.

" Vali baba gitme, emekli ol gel Elaziz’e yerleş”. “O değil de Vanlı vatandaşlarımız ne şanslı ya, şeker gibi bir vali gitti illerine” . “Gakko gidin mi? Gakko, gardaş oldu”. “Orcikler olana kadar kalsaydın bari”. “ Elazığ ve Vanlıları kıskanıyorum, keşke Sivas’a vali olsaydınız, hizmetlerinizde hemşerilerimiz de faydalansaydı" gibi çok sayıda mesaj karşıma çıktı Elazığ’dan Van’a atanırken.

Elazığ ve Elazığlıların övgüsüne mazhar olan, gönüllerinde müstesna bir yeri olan Vali Murat Zorluoğlu, Van’a atanırken arkasında bürokratından köylüsüne, memurundan çiftçisine kadar herkes kendisinden memnun ve şehirden ayrıldığı için üzgündü. Kolay değil, öyle farklı bir şehirden farklı bir kültürden gelip bulunduğun yerdekilerin gönlünde taht kurmak.

Görev yaptığı yerlerde sivil toplum kuruluşlarından oda başkanlarına, mahalle muhtarından köydeki vatandaşına kadar herkesin hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği, her kesim ile iletişim kurup kalplerinde yer edinen kişidir Murat Zorluoğlu.

 Van’a atandıktan sonra da orada hem belediyede kayyum, hem de vali olarak görev yaptı. Şehrin köylerinden ilçelerine kadar her yolu nerdeyse asfalt dökerek bin kilometreye yakın bir asfalt yaptı. Marka mekanların bulunduğu ve Van’a farklı bir prestij kazandıran İskele Caddesini yeniden düzenledi.

Atık su arıtma tesisinden katı atık entegre tesisine kadar bir çok hizmete imza attı. Özellikle eğitime büyük önem vererek önce okulların fiziki yapısını düzeltti, sonra başarı sıralamasında daha ileriye gitmek için büyük çaba sarf etti.

Van’da da çok sevilen Vali Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterilmesinin ardından Van’daki gazeteler şu başlıkları attı.  “Van’ın en büyük değeri gidiyor, seni özleyeceğiz” diye Van Gazetesi manşet attı. Yine bir başka gazetede, Şehri Van Gazetesinde  “Kimi Sevdiysek Gitti” diye manşet attı.

Basın sektöründe doğrusu böyle manşetleri her vali için atmazlar. Eğer ki arkanızdan böylesi sevenleriniz var ve böyle güzel manşetler atılıyor ise, demek gerçekten insanların gönüllerine girmişsinizdir.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterilen Murat Zorluoğlu’nu bir Çaykaralı olarak ben anlatsaydım belki de hemşehrim diye torpil geçtiğimi düşünebilirdiniz. Fakat özellikle bulunduğu yerdekilerin yorumlarını, gök kubbede bıraktığı hoş sedayı sizlere aktarmak istedim.

Trabzon çok zor bir kent, geçmişinden fiziki ortamına kadar hep böyle zorluklarla büyüyüp günümüze kadar gelmiş bir şehir. Beklentiler diğer şehirlere göre hep daha yüksek. Metropol desen değil, büyük şehir desen tam oturmamış, tarihinden asla vazgeçmemiş, yeniliklere aç, sürekli büyüyen bir şehir. Ne yaparsan yap asla memnun olmayacak insanları da az değil.

Böylesi bir şehirde görev almak da, belediye başkanlığı yapmak da zordur. Şimdiden öncelikli olan beklentilere cevap verecek ve şehrin dinamiklerini harekete geçireceğinden eminim. Gittiği her yerde, çalıştığı her kurumda, yakaladığı başarıyı yine Trabzon’da göstereceğinden eminim.

Chp ve Mhp’nin de adayı netleştikten sonra esas kararı sandıkta halk verecek. Hangi parti adayı kazanırsa kazansın, yatırımların takipçisi güzel işlerin destekçisi olacağız. Şimdiden hayırlı olsun. İyi haftalar.