Trabzon'daki semt pazarları hijyen kurallarına uygun, kaliteli ürünleri uygun fiyatla halkın tüketimine sunuyor

Trabzon'un Ortahisar İlçesinde mahallelerde kurulan semt pazarları, koronavirüs tedbirleri kapsamında hijyen kurallarına uygun şekilde kuruluyor. Ayasofya Mahallesindeki semt pazarında pazarcılar hijyen kurallarına uygun şekilde, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla halkın hizmetine sundu. Trabzon Seyyar Semt Pazarcıları Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, pazarların hizmetine devam ettiğini ifade ederek, halkın kaliteli hizmeti uygun fiyata sunmak için görevde olduklarını söyledi. 

Emirzeoğlu, corona virüs tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlar başta olmak üzere, zabıta ve görevli herkese teşekkür ederek, "Pazar esnafı olarak bu zorlu süreçte halkımızın yanındayız. Semt pazarlarımızda fiyatlar çok uygun. Vatandaşımızın sağlığını da düşünüyoruz. Bu konuda her türlü tedbirler alınmıştır. Hiç bir sıkıntı yoktur" dedi.

65 Yaş Üstüne Eve Teslim

65 yaş üstü vatandaşlara da seslenen Emirzeoğlu, "Sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerden çok şey öğrendik. Öğreneceğimiz çok şey var. Siz evden çıkmayın. İhtiyaçlarınızı odamıza bildirin, oluşturduğumuz ekiple biz ihtiyacınızı adresinize kadar teslim edeceğiz" diye konuştu. Emirzeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hal çıkış fiyatları Trabzon'da çok yüksek. Pazarlarda fiyat uygun. Bunun nedeni de biz birçok ürünü direk yerinden aldığımız için hal fiyatının altında halkımıza sunuyoruz. Domates pazarda 2 TL, portakal 3 TL, elma, ayva 2.5 TL, çeri domates 2.5 TL. Biz uyguna mal ediyoruz, bu fiyattı da halkımıza yansıtıyoruz. Pazarlarımızda virüs fırsata dönüşmedi, vatandaşımızın ekonomisine yaradı." Emirzeoğlu, semt pazarlarında vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmediğini ifade ederek, zaruri ihtiyaçların satışının hijyen kuralları ile yapıldığını sözlerine ekledi.
BAHATTİN BAŞTÜRK